Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BBL: Latvijas klubiem trīs uzvaras četrās spēlēs

BBL: Latvijas klubiem trīs uzvaras četrās spēlēs
Lauris Blaus un "Liepāja/Triobet": 2015.gads sākts ar uzvaru.
Foto: liepajaslauvas.lv

Baltijas Basketbola līgas turnīrā jaunā gada pirmajā nedēļā Latvijas komandām. Četras vienības – BK „Ventspils”, BK „Valmiera”, BK „Jēkabpils” un „Liepāja/Triobet” – jau nodrošinājušas tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā, labas izredzes saglabā „Barons/LDz”, tās nav zaudējuši arī jūrmalnieki. BBL pamatturnīrs noslēgsies 21.janvārī, izslēgšanas turnīrā piedalīsies 16 komandas, kuras sarindos pēc pamatturnīrā sasniegtās bilances (pirmās trīs vietas garantētas Eiropas kausa izcīņas dalībniekiem „BC Šauliai”, Tartu „TU/Rock” un BK „Ventspils”).

A grupa

Tamperes „Pyrinto” – „Barons/LDz” 53:83

Spēles statistikā divi interesanti skaitļi – Kaspars Kambala guvis 25 punktus, bet „Barons/LDZ” pēdējo ceturtdaļu zaudēja ar 3:32.

Saasinājusies cīņa par 4./5.vietu grupā. Baroniem ir negatīva savstarpējā bilance ar Pērnavas komandu un neitrāla ar jūrmalniekiem, bet pēdējā kārtā 21.janvārī savā laukumā jāspēlē ar „Kalev/Cramo”.

„Jūrmala/Fēnikss” vēl var iesaistīties cīņā par tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā – „tikai” 13.janvārī jāuzvar Pērnavas komanda ar vairāk nekā 10 punktu starpību un 21.janvārī jāuzvar izbraukumā Pasvālē.

Situācija tabulā: „Kalev/Cramo” 6-2, „Pieno zvaigzdes” 6-2, „Pyrinto” 5-5, „Barons kvartāls” 4-5, „Paernu” 3-6, „Jūrmala/Fēnikss” 2-6.

BBL, B grupa

BK „Valmiera” – Panevēžas „Lietkabelis” 74:71

Spraiga cīņa visa mača garumā ar laimīgu mājinieku uzvaru pašā galotnē - kas var būt labāks par šo?! Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Mārcis Vītols (18 punktu). Džastinam Hērtam 16. Debijas spēlē Aigaram Šķēlem 21 minūtē 6 punkti, 7 atlēkušās un 4 kļūdas.

BK „Jēkabpils” – Tallinas „TLU Kalev” 78:48

 Jēkabpilieši bija vadībāno pirmās minūtes. Andrejam Šeļakovam 14 punktu un 13 atlēkušās bumbas.

„Valmiera” 14.janvārī viesosies Valgā, bet 21.janvārī uzņems Tallinas TTU. Jēkabpilieši tajos pašos datumos viesosies Tallinā pie TTU un savā laukumā uzņems „Lietkabeli”.

Situācija tabulā: BK „Valmiera” 8-2, BK „Jēkabpils” 8-2, „Lietkabelis” 8-3, „Valga” 4-7, „Prienai” 4-6, TTU 2-6, „TLU Kalev” 1-9.

BBL, C grupa

 „Liepāja/Triobet” – „Rapla” 87:68

Liepājniekiem iespaidīgs jaunā gada sākums (Laurim Blauam 20 punktu un 8 atlēkušās) un labas izredzes ieņemt augstu vietu pirmā posma kopējā rangu tabulā. Ļoti iespējams, ka viens no diviem līdz šim piedzīvotajiem zaudējumiem pārvērtīsies uzvarā ar 20:0, jo Maskavas „Dinamo” komanda izstājusies no BBL čempionāta, nenospēlējot pēdējos divus mačus. Oficiāli lēmums vēl nav paziņots, bet FIBA noteikumi paredz, ka par diviem 0:20 zaudētājiem komanda tiek diskvalificēta, piešķirot 0:20 visos mačos.

„Liepāja/Triobet” pēdējās divas spēles aizvadīs ar 14.janvārī Rakverē un 21.janvārī savā laukumā ar Utenas „Juventus”.

Situācija tabulā: “Juventus” 7-1, “Liepāja/Triobet” 6-2,  “Tarvas” 5-3, “Rapla” 3-6, “Dinamo” 3-5, “Nevežis” 0-7.

     [+] [-]

, 2015-01-07 22:45, pirms 9 gadiem
Tātad jau ir zināmas 12 play-off dalībnieces no 16: ''Šiauliai'', ''TU/Rock'', ''Ventspils'', ''Kalev/Cramo'', ''Pieno žvaigždes'', ''Pyrinto'', ''Valmiera'', ''Jēkabpils'', ''Lietkabelis'', ''Juventus'', ''Liepāja/Triobet'', ''Tarvas''.