Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

VTB Vienotā līga: "VEF Rīga" gadu sāk ar uzvaru

VTB Vienotā līga: "VEF Rīga" gadu sāk ar uzvaru
Mareks Mejeris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

VTB Vienotās līgas spēlē "VEF Rīga" ceturtdien, 5. janvārī, Elektrum Olimpiskajā centrā ar 78:66  (17:17, 42:31, 61:48) pārspēja Tallinas "Kalev/Cramo". Rīdziniekiem tā bija piektā uzvara 10 spelēs un komanda 13 vienību konkurencē tabulā ieņem 7.vietu. Tallinieši ar bilanci 2-9 ieņem 12.pozīciju.

Mārtiņš Meiers bija rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā 2017. gada pirmajā spēlē ar 15 punktiem, kā arī septiņām atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem pretinieku metieniem. Jānis Blūms pievienoja 14 punktus, piecas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas. Mareks Mejeris spēli noslēdza ar 13 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm, diviem blokiem, divām pārtvertām bumbām un labāko efektivitātes koeficientu +25.

Jau svētdien, 8. janvārī, vefieši turpinās spēles VTB Vienotajā līgā, plkst.16 Elektrum Olimpiskajā centrā uzņemot Krasnojarskas "Enisey".

Tallinas "Kalev/Cramo" centrs Sedriks Simonss: "Cīnījāmies, vienkārši vienā spēles daļā pieļāvām vairākas kļūdas pēc kārtas, pēc kurām īsti nespējām atgūties. Pretinieki padarīja labu darbu, uzbrūkot no soda laukuma, kā arī palīdzot viens otram aizsardzībā. Līdz ar to mums bija grūtības ar metienu realizāciju. Nespējām iemest pietiekami daudz metienus."

Tallinas "Kalev/Cramo" galvenais treneris Alars Varaks: "Sedriks pateica svarīgāko. Mums bija periods, kurā pieļāvām četras kļūdas un pretinieki uz tām atbildēja ar 16-0 izrāvienu. VEF izvirzījās vadībā, bet mēs nespējām atspēlēties. VEF komandā spēlētāji labi viens otram palīdzēja aizsardzībā. Mums vajadzēja atrast vairāk labu iespēju no trīspunktu distances, jo pretinieki daudz uzmanības pievērsa groza apakšai. VEF un "Kalev" spēles allaž ir īpašas ar papildus odziņu - tas ir kā Baltijas derbijs."

"VEF Rīga" uzbrucējs Mareks Mejeris: "Labi, ka uzvarējām. Spēli sākām labi, beigu daļā ne visās epizodēs nospēlējām līdz galam un ielaidām brīvos metienus, tāpēc bija interesantākas beigas, nekā tās varbūt būtu bijušas, ja būtu nospēlējuši visu spēli vienādā līmenī. Prieks par uzvaru, pēc trim dienām jau nākamā spēle - jāgatavojas tai!"

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis: "Aizvadījām nesliktu spēli. Galvenais rādītājs bija tas, ka pieļāvām tikai sešas kļūdas. Nespējām noturēt spēli vienā līmenī, tieši tāpat kā "Kalev" komanda. Gribējām spēlēt mazliet ātrāk. Gribu pateikt paldies spēlētājiem un arī "Kalev" komandai par labu spēli."

“VEF Rīga”: Meiers 15, Blūms 14, Mejeris 13, Šķēle 10, Labuckas 10, Ričards 10, Gromovs 4, Gadijs 2, Helmanis.