Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BBL: Latvijas piecnieks startē izslēgšanas turnīrā

BBL: Latvijas piecnieks startē izslēgšanas turnīrā
Trojs Bārnīss un BK "Ventspils": sākas cīņa par BBL čempionu titulu.
Foto: bkventspils.lv

Otrdien, 3.februārī, BK „Ventspils”, BK „Valmiera”, un „Barons/LDz” aizvadīs pirmās spēles Baltijas Basketbola līgas 11.čempionāta astotdaļfināla sērijās, kurās uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā. Trešdien savā starpā spēlēs BK „Jēkabpils” – „Liepāja/Triobet”. Atbildes spēles paredzētas pēc nedēļas. BBL čempionāta astotdaļfinālā spēlē pa piecām komandām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī Somijas čempionvienība Tamperes „Pyrinto”.

3.februārī, 18:30: „Pyrinto” – BK „Valmiera” (aamulehti.fi)

Valmierieši BBL čempionātā startējuši krietni veiksmīgāk, nekā Aldaris LBL (pamatturnīrā 10-2 un 1.vieta grupā).Diemžēl labā bilance nav pasargājusi no finansiāli neizdevīga un sportiski riskanta pretinieka izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Spēles kvalitāte gan pēdējos mačos bijusi pieņemama un par motivācijas trūkumu grēks sūdzēties. Pirmais uzdevums – Tamperē nospēlēt tā, lai atbildes mačā Valmierā nebūtu nepieciešami varoņdarbi.

Tamperes komanda pēc lieliskā snieguma pērn (14 uzvaras pirmajās 16 spēlēs; tiesa izskaņā tika piedzīvotas neveiksmes pusfinālā un cīņā par 3.vietu), šogad startējusi pieticīgāk – 5 uzvaras, 5 zaudējumi un tikai 3.vieta grupā. Savukārt Somijas čempionātā tamperieši pagaidām ieņem tikai septīto vietu. Komandas triecienspēku veido pieci amerikāņi.

Atbildes spēle būs 11.februārī Valmierā.

3.februārī, 19:00: BK „Ventspils” – „Tyco Rapla” (sportacentrs.com)

Baltijas līgas 2013.gada sezonas čempioni ventspilnieki šoreiz turnīrā iesaistās tikai no astotdaļfināla, un pirmajā kārtā nevar baudīt nosacītās mājinieku priekšrocības (otrā spēle būs jāaizvada viesos). Tomēr Eiropas kausa izcīņā iegūtā pieredze, kā arī sniegums pēdējos Aldaris LBL mačos BK „Ventspils” komandu ļauj uzskatīt par pārliecinoši favorīti.

„Tyco Rapla” pamatturnīrā sasniedza bilanci 3-5, ieņemot 4.vietu C grupā. Labāk veicas Igaunijas līgā, kur raplieši ir trešie (13-6). No pazīstamiem spēlētājiem „Rapla” sastāvā ir Igaunijas izlasē spēlējušie uzbrucēji Andrē Perns un Raits Kērless, kā arī lietuvietis Ernests Ežerskis.

Atbildes spēle būs 10.februārī Raplā.

3.februārī, 19:45: „Barons/LDz” – Utenas „Juventus” (sportacentrs.com)

„Barons/LDz” pašreizējais sastāvs it kā ļauj izvirzīt augstus mērķus. Taču komandas jaunais modelis vēl tikai top, bet pretiniekos ir nopietns spēks.

Utenas „Juvents” pamatturnīrā sasniedza absolūti labāko bilanci (7-1; vienīgais zaudējums piedzīvots Liepājā – 71:74) un LKL ieņem 4.vietu (15-9) – tūlīt aiz Kauņas, Viļņas un Klaipēdas klubiem. Eksbaronu Daiņa Adomaiša un Židrūna Urbona trenētajā komandā seši vīri vidēji guvuši vairāk par 10 punktiem spēlē – pretiniekiem briesmas draud no ļoti daudzām pusēm.

Atbildes spēle būs 12.februārī Utenā.

4.februārī, plkst.19:30: BK „Jēkabpils” – „Liepāja/Triobet” (sportacentrs.com)

Abu komandu līdzšinējās gaitas sezonā, tai skaitā BBL pamatturnīrā sakrātā bilance par favorītiem liek uzskatīt liepājniekus. Tiesa, reglaments – sezonas gaitā iekrātās sava laukuma priekšrocības divu spēļu sērijās patiesībā ir tikai simboliskas – izredzes mazliet pielīdzina. Katrā ziņā diezin vai būs tā, ka šajā pārī uzvarētājs būs skaidrs jau pēc pirmās spēls, lai kā tā arī būs beigusies.

Atbildes spēle būs 11.februārī Liepājā.

Pārējie četri astotdaļfināla pāri: „BC Šiauliai” – „Paernu” (3. un 10.februārī), Tartu „TU/Rock” – „Prienai” (3. un 12.februārī), Tallinas „Kalev/Cramo” – Panevēžas „Lietkabelis” (78:64, atbildes spēle 4.februārī Panevēžā), Rakveres „Tarvas” – Pasvāles „Pieno žvaigzdes” (3. un 11.februārī).

  +1 [+] [-]

, 2015-02-03 11:19, pirms 9 gadiem
Manuprāt, tikai daži saistoši pāri, kur rezultātu ir grūti prognozēt: Pyrinto - Valmiera; Jēkabpils - Liepāja un varbūt vēl Kalev/Cramo - Lietkabelis, kur pēc 1.spēles +14 Kalev. Pārējos, šķiet, nominālie favorīti būs pārāki.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-03 11:30, pirms 9 gadiem
Avatars rakstīja: Manuprāt, tikai daži saistoši pāri, kur rezultātu ir grūti prognozēt: Pyrinto - Valmiera; Jēkabpils - Liepāja un varbūt vēl Kalev/Cramo - Lietkabelis, kur pēc 1.spēles +14 Kalev. Pārējos, šķiet, nominālie favorīti būs pārāki.
Jēkabpils nē, klubs grūst kopā šobrīd.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-03 11:45, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Jēkabpils nē, klubs grūst kopā šobrīd.
Vai zini iemeslu? Nauda vai kas cits? Tad jau Liepājai droši jātiek tālāk!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-03 13:12, pirms 9 gadiem
Avatars rakstīja: Vai zini iemeslu? Nauda vai kas cits? Tad jau Liepājai droši jātiek tālāk!
Es tieši domāju ne jau kā organizācija, bet tīri sportiskā ziņā ļoti grūti šiem iet. Domāju 2 spēlēs būs +10 un +20 Liepājai, droši izies uz nākamo kārtu, jo Liepāja kāreiz labā formā.