Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1127, Did:0, useCase: 3

Kristaps Kozlovskis: treneriem kopīgi jāizvērtē čempionāta mācības

Kristaps Kozlovskis: treneriem kopīgi jāizvērtē čempionāta mācības
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Latvijas Basketbola savienības Jaunatnes komisijas priekšsēdētājs Kristaps Kozlovskis par pasaules U19 čempionāta laikā gūtajiem iespaidiem.

 

Divējādas sajūtas. No vienas puses, 10.vieta pasaulē nav slikta, esam priekšā Spānijai, Francijai, Kanādai, Āzijai. No otras puses, grauž lietuviešu piemērs – varam būt vēl labāki, bet...

Mēs ļoti labi mākam kritizēt citus, un tagad šī lavīna veļas virsū trenerim Ziedonim Jansonam. Jā, droši vien bija arī kaut kādas subjektīvas kļūdas, taču galvenie iemesli, kāpēc Latvijas komandas starts nebija tik veiksmīgs, cik cerējām, meklējami sistēmā. Pareizāk sakot, tās trūkumā.

Acīmredzot tagad jāsanāk kopā reālajiem strādātājiem, jāizvērtē plusus un mīnusus, jātiek skaidrībā, ko uz priekšu darīt savādāk un labāk. Varbūt tādai apakšai jānāk no augšas – Basketbola savienības –, bet varbūt no apakšas – treneriem.

Mums ir Jaunatnes līga, ir daudz komandu un daudz spēļu. Rīkojam seminārus. Ir izveidota struktūra, kas nodrošina augļus, bet ne tik saldus, kā Lietuvā. Mēs, treneri, strādājam katrs savā dārziņā, bet sadarbības „ķīmija” īsti neveidojas. Kaut ko svarīgu palaižam garām. Ko? Tas ir jautājums, uz kuru man pašam skaidras atbildes nav. Jāliek galvas kopā.

Turnīra laikā runāju ar vairākiem NBA skautiem. Kopējais viedoklis par Latvijas spēlētājiem – individuāli neesam starp labākajiem. Principā tas nav nekas jauns, jau gadus piecus runājam, ka individuālās meistarības pietrūkst, bet  neko īsti nedarām, lai situāciju uzlabotu.

Kāpēc? Individuālais darbs no treneriem prasa ļoti daudz laika, enerģijas un izdomas, turklāt efekts nāk pamazām un bez drošas garantijas.  Taču Latvijas realitāte ir tāda, ka treneri raujas trijās darba vietās, lai nodrošinātu kaut cik pieņemamu iztiku. Laika ziņā vēl pagūst izskriet, bet drīz sāk pietrūkt enerģijas, lai visu izdarītu maksimāli kvalitatīvi.

Varbūt ir vērts koncentrēt labāko treneru spēkus un zināšanas regulāŗam darbam ar Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem. Nodrošināt labus apstākļus, lai katram trenerim un jaunietim būtu stimuls censties iekļūt šajā elites grupā.

Čempionāts deva gan informāciju, gan emocijas, kuras jāievirza lietišķā gultnē."

     [+] [-]

, 2011-07-11 16:04, pirms 13 gadiem
pilnīgi piekrītu...kāpec gan nevarētu,piemēram, doties uz biežām pieredzes apmaiņām uz Lietuvu, aicināt viņu jaunatnes trenerus uz semināriem..tas būtu gan krietni lētāk, gan arī noderīgāk, jo mums kaimiņos tomēr darbojās labākā jauniešu basketbola sistēma Pasaulē!