Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Aivars Vīnbergs: bez varoņdarbiem, bet ejam pareizajā virzienā

Aivars Vīnbergs: bez varoņdarbiem, bet ejam pareizajā virzienā
Guna Lagzdiņa: 17 punktu, 16 atlēkušo bumbu un Latvijas U20 izlases uzvara pār Izraēleas komandu.
Foto: FIBAeurope.com

Latvijas U20 sieviešu izlase Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Bulgārijas pilsētā Albenā ceturtajā spēlē izcīnīja otro uzvaru, sagraujot Izraēlas U20 komandu –  83:52 (20:16, 43:27, 62:38). Latvijas komandas nākamās pretinieces: Rumānija (10.jūlijā plkst.20:30), Portugāle (12.), Maķedonija (13.) un Bulgārija (14.jūlijā).  Deviņas komandas izspēlēs apļa turnīru, trīs labākās iegūs tiesības 2014.gada vasarā spēlēt A līgā. Latvijas komandai joprojām ir reālas izredzes iekļūt labāko trijniekā.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs:

"Salīdzinot ar Izraēlas komandu mums resursu tomēr bija vairāk. Ar aktīvu aizsardzību sagadājām lielas problēmas pretinieču uzbrukumam. Presings palīdzēja nozagt bumbas vai vismaz uzbrukuma laiku, neļāvām izraēlietēm tikt pie brīviem metieniem. Pašu uzbrukumā nekādu varoņdarbu nebija. Gadījās gan neprecīzi metieni no groza apakšas, gan neneloģiskas darbības. Tomēr 83 iemestie punkti vieš zināmu optimismu - ja vēl izdotos realizēt citas labās izdevības...

Negribu skriet notikumiem pa priekšu, tomēr ir sajūta, ka viss iet uz labo pusi. Zaudējumu limitu esam izsmēluši, un tas jūtams arī meiteņu noskaņojumā. Vairāk apņēmības, vairāk nepiekāpības. Par komandas emocionālo līderi veidojas Guna Lagzdiņa, kura pēdējos divos mačos pie groziem izcīnījusi 14 un 16 atlēkušās bumbas. Viņas enerģija uzlādē partneres.

Trešdien jāspēlē ar Rumānijas komandu, kura laukumā izskatās daudz labāk, nekā tabulā. Bilance 0-4 faktiski viņām neatstāj izredzes iekļūt pirmajā trijniekā, un tam var būt divejāds efekts - vai nu rokas pavisam nolaidīsies, vai tiks nomesta spriedze un spēlēts savam priekam. Bet spēlēt rumānietes prot. Centru līnija viņām ir gandrīz vai vispiespaidīgākā visā turnīrā. Bulgārijas komanda gan nodemonstrēja, kā ar Rumāniju jācīnās. Mēģināsim šo recepti izmantot.

Tabulā pēc Portugāles izlases uzvaras pār Bulgāriju (68:56) veidojas diezgan liela putra. No mūsu viedokļa teikšu: jo lielāka, jezga, jo labāk, lai arī visus variantus izrēķināt vēl nav iespējams. Portugālietēm ir nevainojama bilance (4-0), tiesa, viņas turnīra sākumā uzvarēja tabulas lejasgala komandas. Savukārt mēs zaudējām Čehijai un Beļģijai, kuras ir reālas pretendentes uz pirmo trijnieku. Ja paši uzvarēsim atlikušajos mačos, visam jābūt kārtībā.

Neviena spēlētāja nesūdzas par veselības problēmām, kas traucētu spēlēt. Tātad viss ir pašu rokās."

Latvijas komandas statistika un turnīra tabula: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u20_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1363&nt_season_id=9243


Latvijas U20 izlases kandidāte Paula Strautmane.
Foto: FIBA.com

U20 sievietes: Eiropas čempionāta grupā ar Itāliju, Lietuvu un Portugāli

Eiropas basketola U20 sieviešu čempionātā, kas no 8. līdz 16. jūlijam risināsies Portugāles pilsētā Matusinju, Latvijas komanda (1997./1998.dzimšanas gads) priekšsacīkstēs B grupas turnīrā cīnīsies ar Itālijas, Lietuvas un Portugāles komandām. Astotdaļfinālā B grupas komandas tiksies ar A grupas vienībām (Spānija, Beļģija, Polija, Zviedrija). Uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētājas cīnīsies par 9.-16.vietu un vietas saglabāšanu A divīzijā.
Latvijas U20 izlase: veiksmīgs punkts Eiropas čempionātam.
Foto: FIBA.com
4

Aigars Nerips: “Nospēlējām tuvu objektīvajam spēju līmenim”

Latvijas sieviešu U20 basketbola izlase (1996.dzimšanas gads un jaunākas) Eiropas čempionātā Matusinju cīņā par 7.vietu pagarinājumā pārspēja Polijas komandu – 72:67 (9:11, 18:29, 43:45. 62:62). Lielajā finālā Spānijas izlases ar 71:69 pieveica Itālijas komandu, bet spēlē par bronzu Krievijas izlase pieveica Serbiju –78:72.
Paula Strautmane 10 punkti un 10 atlēkušās bumbas spēlē ar Franciju.
Foto: FIBA.com

U20 izlase svētdien cīnīsies 7.vietu Eiropā

Latvijas sieviešu U20 basketbola izlase (1996.dzimšanas gads un jaunākas) Eiropas čempionātā Matusinju pusfinālā par 5./8.vietu zaudēja Francijas komandai – 59:67 (15:11, 31:23, 44:43). Svētdien plkst.13 pēc Latvijas laika cīņa par 7. vietu ar Polijas vienību, kas “mazajā pusfinālā” ar 40:75 zaudēja Beļģijas vienībai.