Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: pārāk respektējām pretinieces un čempionāta līmeni

Aivars Vīnbergs: pārāk respektējām pretinieces un čempionāta līmeni
Paula Tomsone: 11 punktu un 8 atlēkušās bumbas Latvijas U20 izlases spēlē ar Čehijas komandu.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas U20 sieviešu izlase Eiropas čempionāta B līgas turnīru Bulgārijas pilsētā Albenā sākusi ar zaudējumu Čehijas U20 komandai – 59:67 (18:15, 36:34, 48:48). Latvijas komandas nākamās pretinieces: Beļģija (6.), Lielbritānija (8.), Izraēla (9.), Rumānija (10.), Portugāle (12.), Maķedonija (13.) un Bulgārija (14.jūlijā).  Deviņas komandas izspēlēs apļa turnīru, trīs labākās iegūs tiesības 2014.gada vasarā spēlēt A līgā.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs:

„Neteikšu, ka Čehijas komanda labāk spēlēja, taču tā darbojās ar krietni lielāku pārliecību. Mūsu meitenes pārāk respektēja gan pretinieces, gan sacensību līmeni. Nav lielu pretenziju par darbību aizsardzībā, toties uzbrukumā gan izgaismojās visas mūsu problēmas. Nospēlējām bailīgi, neagresīvi, bija daudz nepiespiesto kļūdu. Apmulsām, tiklīdz pretinieces mazliet koriģēja aizsardzības sistēmu. To parāda arī soda metienu statistika: mums 10/16, pretiniecēm 20/31.

Visus 59 punktu sametām 32 spēles minūtēs, nevis 40, jo pirmā puslaika pēdējās četrās minūtēs un otrā puslaika pirmajās trijās palikām „sausā”.  No 36:25 iznāca 36:44... Atguvāmies, izlīdzinājām spēli un rezultātu. Tajā brīdī bija iespēja pretinieces salauzt, taču lūzuma punktus guva čehietes.

No mūsu, treneru, puses prasība ir nospēlēt tā, kā mākam – bez varoņdarbiem, bet savā līmenī. Ja izdosies, bet pretinieces būs stiprākas – neko darīt... Bet par šodienas spēli nekādi nevaru teikt, ka izdarījām savu darbiņu.

Varbūt labi, ka rīt mums būs brīvdiena. Ir iespēja aklimatizēties čempionāta gaisotnē, atgūties pēc garā ceļojuma uz Albenu, un  ir laiks izpētīt nākamās pretinieces. Beļģijas izlase tiek uzskatīta par favorīti, jo pirms diviem gadiem šā gadagājuma meitenes uzvarēja Eiropas U18 čempionātā. Taču laukumā vecajiem lauriem nav nozīmes.”

Latvijas U20 izlases statistika, spēļu grafiks un turnīra tabula: Sieviešu U20 izlase