Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2828, Did:0, useCase: 3

Līga Alilujeva: Pusgads laika kļūdu labošanai

Līga Alilujeva: Pusgads laika kļūdu labošanai
Luīze Šepte saņēma balvu, kā Latvijas U17 izlases labākā spēlētāja Baltijas jūras kausa izcīņā.
Foto: basket.22

Latvijas U17 meiteņu izlase, kas jūnijā piedalīsies pasaules čempionātā, Baltijas jūras kausa izcīņā U18 grupā pirmajās divās spēlēs zaudēja Somijas un Zviedrijas komandām, bet pēdējā mačā pārspēja Igaunijas juniores, finišējot trešajā vietā. Pasaules U17 čempionāts, kas no 22.jūnija līdz 2.jūlijam notiks Spānijā.

Latvijas U17 meiteņu izlases galvenā trenere Līga Alilujeva:

“No pagājušās vasaras atmiņā bija iespiedusies Eiropas kadetu čempionātā izcīnītā piektā vieta, toties daļēji bija pagaisušas sadarbības un aizsardzības sistēmas. Treniņos izskatījās, ka viss ir kārtībā, bet turnīrs skarbi atgādināja, ka basketbolā pēc katra panākuma dzīve sākas no jauna.

Pirmajā dienā nebija komandas spēles uzbrukumā. Zinājām, ka somietes ļoti agresīvi segs, taču netikām galā ar šo spiedienu. Spēlē ar Zviedrijas izlasi pievīla realizācija – bija pārāk daudz neprecīzu metienu no labām pozīcijām. Piedevām ļoti slikti sākām. Kad sākām darboties kā komanda, izlīdzinājām spēli un rezultātu, bet tad atkal sākām spēlēt katra par sevi un pretinieces par to uzreiz sodīja. Arī aizsardzība nebija tādā līmenī, kā vasarā. Pēdējā spēle ar Igaunijas juniorēm bija kvalitatīvāka, taču sapriecāties nav par k, jo mājinieces nebija ļoti bargas eksaminētājas.

Labi, ka šāda neveiksme piedzīvota sezonas vidū, kad līdz pasaules čempionātam vēl ir pusgads laika. Meitenes pašas redzēja savus trūkumus. Tagad primārais uzdevums – produktīvi pavadīt laiku savās komandās, lai pēc četriem mēnešiem katra atsevišķi būtu kļuvusi labāka. Runāšu ar kolēģiem par lietām, uz kurām vēršama īpaša uzmanība treniņos. Bet jādara būs pašām meitenēm, jo neviens treneris viņu vietā laukumā neizies.”

Latvijas U17 izlases rezultāti un statistika: Sieviešu U17 izlase