Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: Ceru, ka spriedzes pinekļi būs nokratīti (plus komentārs par Lietuvu)

Nikolajs Mazurs: Ceru, ka spriedzes pinekļi būs nokratīti (plus komentārs par Lietuvu)
Latvijas U18 izlase: pēc piedzīvojumiem Liepājā piektdien plkst.18:30 Arēnā Rīga Eiropas junioru čemoionāta ceturtdaļfināls!
Foto: fibaeurope.com/Mārtiņš Sīlis

Latvijas U18 izlase Eiropas junioru čempionātā otrā posma pēdējā spēlē  pārspēja Anglijas komandu –  68:56 (17:13, 37:21, 56:38) un nodrošināja tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā.  Piektdien plkst.18:30 Arēnā Rīga Latvijas junioru pretinieki būs Lietuvas basketbolisti. Spēli  translēs LTV7. Pārējie ceturtdaļfināla pāri: plkst.14 Krievija - Horvātija, plkst.16:15 Turcija - Serbija, plkst.20:45 Francija - Spānija. Pusfinālā Latvijas un Lietuvas mača uzvarētāji spēlēs ar pāra Krievija - Horvātija uzvarētājiem.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs:

„Pēc sāpīgās neveiksmes mačā ar Turcijas komandu spēlētājiem bija jānoķer ritms, jāatgūst pārliecība. Pamainījām sākumsastāvu, pamainījām sadarbības, arī akcentus aizsardzībā. Spēlētāji jutās drošāk, pārliecinātāk. Nebija liekas steigas, uzbrukumā labi veidojām metienu situācijas un varējām trāpīt savus metienus.

Labi izmantojām Rolandu Šmitu, kurš labi jūtas pusātrā spēlē un situācijās, kad zem groza viņam pretī ir augumā mazāks pretinieks. Tieši tā viņš palīdzēja uztaisīt labu izrāvienu un situācijā, kad Anžejs Pasečniks pēc iepriekšējās spēles nebija paguvis atjaunot spēkus, tas bija ļoti svarīgi. Ceru, ka uz piektdienas ceturtdaļfināla maču viņš būs gatavs. Un visi citi arī.

Kopš pirmās ceturtdaļas beigām diezgan droši kontrolējām spēli. Diemžēl neiztikām bez pamatīga krituma ceturtajā ceturtdaļā. Uzbrukums apstājās, divas trīs minūtes nevarējām iemest brīvus metienus no groza apakšas, turklāt nenobremzējām pretinieku ātros uzbrukumus.

Šādi krīzes brīži šajā čempionātā diemžēl mums kļuvuši par bēdīgu tradīciju, kaut gan patiesībā mūsu komandai tādas „bedres” līdz šim nav bijušas raksturīgas. Viens no izskaidrojumiem – lielā spriedze, ko uzliek pašu vēlme attaisnot cerības un labi nospēlēt savu skatītāju, vecāku, draugu acu priekšā.  Treniņos taču redzam, kā spēlētāji no savām pozīcijām met iekšā astoņas reizes no desmit. Meistarība nekur nav pazudusi. Taču ļoti svarīgi, lai sarežģītās situācijās atrastos līderi, kuri uzņemtos iniciatīvu un sakārtotu komandas spēli. Piemēram, šodien galotnē, kad angļi bija atjaunojuši intrigu, svarīgu trīspunktnieku iemeta Kristaps Gludītis.

Pirmajā puslaikā angļu līderi Nelsonu atstājām uz diviem punktiem, bet otrajā viņš mums iemeta 17. Taču novērtēsim arī pretiniekus – varbūt vienreiz mēs aizsardzībā nokavējām, bet visas pārējās reizes Nelsons trāpīja no supersarežģītām pozīcijām pāri aizsargu rokām. Tas deva lielu enerģiju visai pretinieku komandai un mums nebija viegli viņus nobremzēt.

Aizsardzībā spēlējam savā līmenī – pretiniekus turam uz 60 punktiem. Visi kapājas, cepuri nost! Katrs, kurš iet laukumā, cenšas palīdzēt un pašatdeve ir lieliska. Ceru, ka šī uzvara un iekļūšana ceturtdaļfinālā būs vairojusi spēlētāju pārliecību arī uzbrukumā.

Ceturtdaļfināls ar Lietuvu? Būs ļoti interesanti! Esam daudz spēlējuši, mēs labi pazīstam viņus, viņi pazīst mūs. Pirms divām nedēļām Baltijas kausa izcīņā Kauņā uzvarējām viņus ar 67:63. Lietuviešu spēks ir uzbrucēji un centri, ieskaitot Arvīda Saboņa dēlu Domantu. Spēles taktikas stūrakmens - spiediens pretinieku soda laukumā. Tiesa, būs nopietni jāpapēta, kā lietuvieši mačā ar Čehiju pamanījās izmest 42 un iemest 17 trīspunktniekus. Jādomā, ka Arēnā būs arī daudzi lietuvieši, tomēr ceru, ka tribīnēs pārsvars būs mums. Tad būs vieglāk arī laukumā."

Latvijas U18 izlases statistika, spēļu kalendārs un tabula: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1393&nt_season_id=9263

F grupas noslēguma tabula: Turcija 4-1, Latvija 3-2, Spānija 3-2, Horvātija 2-3, Itālija 2-3, Anglija 1-4.

E grupas noslēguma tabula: Krievija 4-1, Francija 3-2, Lietuva 3-2, Serbija 3-2, Čehija 2-3, Bosnija un Hercegovina 0-5.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-07-24 22:44, pirms 11 gadiem
Mazur, lai nenonāktu soriedzes brīžos, kuri , kā likums tiek pavadīti ar fizisko spēku kritumu, nevajag aizmirst ka spēli ar 7~8 spēlētājiem uzvarēt nevar. Vai tie kas netiek laukumā pat uz minūti visā spēlē, ir tik katastrofali vāji? Puiki nav no dzelzs, visās spēlēs redzams, ka "bedre" iet roku rokā ar fizisko, kurš uz beigām vairs nav. Un šis nav tas vecums, kad var tikai ar raksturu...parotē spēles laikā, dod atpūtu visiem, lai atvelk elpu, un tie, kas dziļākā rezervē, dabū siltas asinis un ritmu pulsā. Neviens taču nav tāds, kura dēļ šajās mazajās minūtēs komanda kristu pamatīgos minusos! Silts mans, Tev padoms!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-25 08:30, pirms 11 gadiem
Nu ar angļiem jau knapi sanāca,te nu gan nav jēdzīgu variantu! Jēli mūsējie!