Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Uz Tallinu pēc pieredzes un Baltijas jūras kausiem

Otrdien agri no rīta četras Latvijas jaunatnes izlases dosies uz Igaunijas galvaspilsētu, kur risināsies tradicionālā Baltijas jūras kausa izcīņa U18 un U16 grupās meiteņu un puišu komandām. Latvijas komandas spēļu secībā sacentīsies ar Somijas (otrdien), Zviedrijas (trešdien) un Igaunijas (ceturtdien) jaunatnes izlasēm. Informācija par spēlēm: www.basket.ee/bsbc, U18 grupu spēļu translācijas: www.kullaauk.ee

Latvijas U18 meiteņu izlases sastāvu paretināja gan TTT Rīga komandai nedēļas beigās paredzētās svarīgās spēles Baltjas Sieviešu basketbola līgas turnīrā (gatavojoties tām, uz Tallinu nebrauc saspēles vadītāja Krista Brīdiņa), gan mācību gada pirmā semestra liecības. Jau otro gadu spēkā ir Latvijas Basketbola savienības lēmums par mācībās nesekmīgo skolēnu neiekļaušanu jaunatnes izlasēs un šoreiz liecībās iesprukušo trijnieku dēļ mājās paliek divas basketbolistes.

Galvenais treneris Ainārs Čukste: "Visjūtamākais, protams, būs Brīdiņas trūkums, jo viņa ir viena no komandas atslēgas spēlētājām. Turklāt nebūs arī Renātes Reines, kurai decembra sākumā izdarīta ceļgala operācija. Redzēsim, kā šādā situācijā sevi parādīs citas basketbolistes. Pēdējā laikā, piemēram, iepriecinājusi Arta Frīdenberga, paskatīsimies.

No pretiniecēm visvairāk respektēju Somijas komandu, pret kuru spēlēt ir ļoti grūti. Bus jāsaskaras ar agresīvu aizsardzību. Treniņos speciāli gatavojāmies pret tādu cīnīties, paskatīsimies, kā veiksies īstas kaujas apstākļos."

U18 izlasē iekļautas Ance Aizsila (BS Rīga/Rīdzene un TTT Rīga), Kate Aizsila, Rūta Veidere, Paula Tomsone (visas BS Rīga/Rīdzene un TTT Rīga/Juniores), Asnāte Fomina, Sigita Džarcāne, Paula Langina (visas BS Rīga/TTP un TTT Rīga/Juniores), Arta Frīdenberga (Kolibri/47.vsk. un Latvijas Universitāte), Agija Kruga (Liepāja U19 un Liepājas Papīrs), Ilze Jākobsone (Valmiera U19 un SK Cēsis)

Baltijas jūras kausa izcīņa, U18 meitenes

Gads1.vieta2.vieta3.vieta
2006ZviedrijaIgaunijaLatvija
2007LatvijaIgaunijaZviedrija
2008LatvijaIgaunijaZviedrija
2009LatvijaZviedrijaIgaunija
2010SomijaIgaunijaLatvija
2011LatvijaZviedrijaSomija

 

U16 izlasei joprijām nevarēs palīdzēt komandas līdere Kitija Laksa, kura pagaidām trenējas individuāli. Salīdzinot ar decembrī notikušo pārbaudes turnīru Minskā, komandas divpadsmitniekā izdarītas vairākas izmaiņas, taču visas sportisku iemeslu dēļ.

U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere: "Esam pamainījušas uzbrukuma shēmas, lielāku akcentu liekot uz spēli ar četrām "mazajām" un tikai vienu centra spēlētāju. Pamēģināsim spēlēt ātrāk, turklāt atslogojot Kati Krēsliņu tā, lai viņa varētu vairāk spēka veltīt pretinieču groza apdraudēšanai. Uz Tallinu brauks divas 1997.gadā dzimušas Maijas Kubliņas audzēknes no TTP skolas Amanda Betlere un Zane Ozoliņa, kā arī valmieriete Linda Magone. Treniņos jaunās nerespektēja pieredzējušākās partneres un ceru, ka varēs palīdzēt arī spēlēs.

Iespējams, visgrūtākā cīņa mūs gaida jau tūlīt pēc ceļa - otrdien plkst.12 jāspēlē ar Somijas komandu, kas droši vien atkal centīsies mūs pārsteigt ar agresivitāti. Pērn tādā situācijā izturējām, centīsimies arī šoreiz."

Latvijas U16 izlases sastāvs: Kate Krēsliņa, Beāte Markāne, Anna Buša, Paula Lūķe (visas Kolibri/47.vsk.), Marta Bergmane, Paula Strautmane, Digna Strautmane (visas BS Rīga/Rīdzene), Ieva Spīgule, Sindija Kudule (abas BS Rīga/Pārdaugava), Amanda Betlere, Zane Ozoliņa (abas BS Rīga/TTP) un Linda Magone (Valmiera).

Baltijas jūras kausa izcīņa, U16 meitenes


Gads1.vieta2.vieta3.vieta
2006SomijaLatvijaZviedrija
2007ZviedrijaLatvijaIgaunija
2008LatvijaSomijaIgaunija
2009LatvijaZviedrijaSomija
2010LatvijaIgaunijaSomija
2011LatvijaSomijaZviedrija

Latvijas puišu izlašu sastāvi tiks nosaukti pēc pirmdienas treniņiem (informācija sekos).

     [+] [-]

, 2012-01-02 16:01, pirms 12 gadiem
Nu jopcik, cik tad Brīdiņa spēlē TTT? 5 minūtes?

  +1 [+] [-]

, 2012-01-02 16:05, pirms 12 gadiem
Veiksmi LV..CIINAAS

     [+] [-]

, 2012-01-02 16:13, pirms 12 gadiem
Veiksmi !!!

     [+] [-]

, 2012-01-02 16:50, pirms 12 gadiem
Rexis95 rakstīja: Nu jopcik, cik tad Brīdiņa spēlē TTT? 5 minūtes?
... - LSBL - 20:33
::BWBL:: - BWBL - 22