Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

Būs izmaiņas oficiālajos basketbola noteikumos

Starptautiskā basketbola federācija akceptējusi vairākas izmaiņas noteikumos, kas stāsies spēkā 2014.gada 1.oktobrī.

Pārtraukumu limits. Kopējais pārtraukumu skaits nemainās – katrai komandai ir tiesības pieprasīt divus pārtraukumus pirmajā puslaikā, trīs otrajā puslaikā un pa vienam katrā pagarinājumā. Taču otrā puslaika pēdējās divās minūtēs katra komanda drīkstēs pieprasīt ne vairāk kā divus pārtraukumus.

Uzbrukuma laiks. Ja uzbrūkošā komanda izcīna atlēkušo bumbu pēc nesekmīga metiena no spēles vai neprecīza otrā soda metiena, atkārtotajam uzbrukumam tiks piešķirtas 14 sekundes, nevis 24.

Tehniskās piezīme. Ja spēlētājs saņem tehnisko piezīmi, pretiniekiem tiks piešķirts viens soda metiens un tiesības ievadīt bumbu no centra līnijas. Par otro saņemto tehnisko piezīmi spēlētājs tiks diskvalificēts

  +7 [+] [-]

, 2013-06-25 14:48, pirms 11 gadiem
Jāsāk pierast.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-06-25 14:59, pirms 11 gadiem
"Malači", ar 14 sekunžu ierobežojumu tiek atņemtas jebkādas atkārtotas kombinācijas iespējas, paies kādas 5 sekundes, kamēr komanda atkal būs gatava normāli uzbrukt, bet 9 sekundēs nekas īpašs nesanāks, tuvojamies individuālisma ērai!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 14:59, pirms 11 gadiem
A bābiešus pirms tam par 2 tehniskajām neizraidīja? Man kkā liekas ka tas jau taa diezgan pasens noteikums ne?

  +7 [+] [-]

, 2013-06-25 15:00, pirms 11 gadiem
Patīk izmaiņas, neskaitot pēdējo.. Var redzēt ka mēģina padarīt basketbolu ātrāku, intensīvāku, pareizs virziens.
Slēpts komentārs: archdevil

  +2 [+] [-]

, 2013-06-25 15:04, pirms 11 gadiem
RajonRondo rakstīja: A bābiešus pirms tam par 2 tehniskajām neizraidīja? Man kkā liekas ka tas jau taa diezgan pasens noteikums ne?
izraidīja, bet nediskvalificēja.

  -2 [+] [-]

, 2013-06-25 15:06, pirms 11 gadiem
quatro rakstīja: izraidīja, bet nediskvalificēja.
vareja dabut kaut 5 tehniskas pirms tam

  +2 [+] [-]

, 2013-06-25 15:07, pirms 11 gadiem
šie noteikumi attieksies uz pilnīgi visiem pasakumiem? arī tādiem kā jaunatnes līga, lbl u.t.t.??

  +9 [+] [-]

, 2013-06-25 15:12, pirms 11 gadiem
funkyz rakstīja: "Malači", ar 14 sekunžu ierobežojumu tiek atņemtas jebkādas atkārtotas kombinācijas iespējas, paies kādas 5 sekundes, kamēr komanda atkal būs gatava normāli uzbrukt, bet 9 sekundēs nekas īpašs nesanāks, tuvojamies individuālisma ērai!
Piekrītu. it kā viss basketbola skaistums slēpjas trulā skriešanā no viena grozu uz otru. Man patīk skatīties kombināciju izspēles, man patīk skatīties, kā spēlētāji meklē ceļu uz grozu. Ne jau velti NCAA un Eirolīgas spēles nereti ir skatāmākas par NBA.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-25 15:17, pirms 11 gadiem
zinaīda rakstīja: šie noteikumi attieksies uz pilnīgi visiem pasakumiem? arī tādiem kā jaunatnes līga, lbl u.t.t.??
Jā, turpmāk arī sētā spēlējot lamāties nonstopā nevarēs - diskvalificēs

P.S. Par jaunatnes līgu neņemos apgalvot, bet LBL jau nu noteikti dragās pēc šiem noteikumiem.

 +17 [+] [-]

, 2013-06-25 15:21, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Piekrītu. it kā viss basketbola skaistums slēpjas trulā skriešanā no viena grozu uz otru. Man patīk skatīties kombināciju izspēles, man patīk skatīties, kā spēlētāji meklē ceļu uz grozu. Ne jau velti NCAA un Eirolīgas spēles nereti ir skatāmākas par NBA.
Kas pa muļķībām, ja jāvilcina laiku, neviens nekādas kombinācijas nespēlē. Saspēlnieks driblē 20 sekundes un spēlē picknrollu. Ko jūs te varat čīkstēt, tas domāts, lai spēle paliktu skatāmāka.

Un, kas domā, ka 9, 8 vai 7 sekundēs nevar izspēlēt kombināciju, nu tas vispār ir nonsenss! Kas jūs skatāties tikai veterānu basketbolu? Normāļi čaļi komandās pa 5 sekundēm 3 aizsegus uzliek un atbrīvojas, kur vajag.

Tāpat patīk, ka tikai 1 sods par tehnisko, tas tik daudz nečakarēs spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-25 15:27, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Piekrītu. it kā viss basketbola skaistums slēpjas trulā skriešanā no viena grozu uz otru. Man patīk skatīties kombināciju izspēles, man patīk skatīties, kā spēlētāji meklē ceļu uz grozu. Ne jau velti NCAA un Eirolīgas spēles nereti ir skatāmākas par NBA.
Es arī skatījos NBA Finālus un vienkārši tas basketbols nepatika. Veids paņem bumbu, pārdriblē pār trīnītim, crossover un metiens, un tā pieci uzbrukumi pēc kārtas (ja var iemest tad jau neko). Un pēc NBA fināliem es sapratu ka Euroleague ir daudz interesantāks.(Personīgi). Bet šis 14 sekužu noteikums var daudzko "sačakarēt".

  +4 [+] [-]

, 2013-06-25 15:33, pirms 11 gadiem
Lugers16 rakstīja: Es arī skatījos NBA Finālus un vienkārši tas basketbols nepatika. Veids paņem bumbu, pārdriblē pār trīnītim, crossover un metiens, un tā pieci uzbrukumi pēc kārtas (ja var iemest tad jau neko). Un pēc NBA fināliem es sapratu ka Euroleague ir daudz interesantāks.(Personīgi). Bet šis 14 sekužu noteikums var daudzko "sačakarēt".
Hmm, a kādā veidā 14/24 sekunžu noteikums varētu ietekmēt Veida spēles stilu?! Viņš tak tā spēlētu arī tad, ja būtu 10 vai 40 sekunžu uzbrukuma laiks...

  +6 [+] [-]

, 2013-06-25 15:36, pirms 11 gadiem
Ja grib lai spēle paliek ātrāka un skatāmāka, tad jāpamaina sodu svilpšana!!!!! Ja par katru sūdu nesvilps sodu un nedos nesportiskās piezīmes, tad arī varēs spēlēt un rezultāts augs! Nevis kā tagad atnāc uz basīti un skaties, kā vienai komandai pietiesā par labu un tik met sodus par mazāko kontaktu!
Slēpts komentārs: funkyz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-06-25 15:42, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: pedejas 3 sekundes, vienai komandai +2, iesit pa seju 1 sods un uzvari
par to jau dabūtu nesportisko. Tehniskā jau ir par runāšanu, nepareizu ekipējumu vai uzvešanos švaku. Aizmet bumbu kaut kur utt.

14 sec uzbrukums nu nez... 8-10 sec var uztaisīt kombināciju, kopumā šāds noteikums liekas neizprotams Eiropas basketbam, negrib, lai velk laiku, kad ir lielā vadībā?

  +8 [+] [-]

, 2013-06-25 15:55, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Ja grib lai spēle paliek ātrāka un skatāmāka, tad jāpamaina sodu svilpšana!!!!! Ja par katru sūdu nesvilps sodu un nedos nesportiskās piezīmes, tad arī varēs spēlēt un rezultāts augs! Nevis kā tagad atnāc uz basīti un skaties, kā vienai komandai pietiesā par labu un tik met sodus par mazāko kontaktu!
Jā, basketā jāļauj fiziskāku spēli. Ne jau velti 90.gadu baskets (NBA un Eiropā) bija skatāmāks, īsta vīru spēkošanās.

Vēl varētu atgriezties pie leģionāru limita Eiropā.

  +7 [+] [-]

, 2013-06-25 15:56, pirms 11 gadiem
funkyz rakstīja: Tu ņirgājies? Kad tiek vilcināts laiks? Pēdējās 3 minūtes spēlē un pēdējās 20 sekundes katrā ceturtdaļā?
Tev laikam nav skaidrs, kas ir kombinācija. Pikenrols nav kombinācija, bet sadarbība, kas reāli arī būs vienīgais ierocis atkārtotajos uzbrukumos, jo kombināciju nevarēs atļauties. Loģiski, ka viņu var uztaisīt kādās 8 sekundēs, tikai atšķirība ir tā, ka kombinācijas arī atkož un ko tad tu pa atlikušo sekundi izdarīsi? uzpiļīsi trīni pāri rokām atmuguriski?
Ja tev patīk trula skraidīšana ar metienu pie pirmās iespējas, man prieks, bet nepostulē te visiem, ka tas ir nenormāli skatāms basketbols.
Tipa Tu apgalvo, ka tie, kas analizēja, izdomāja šīs noteikumu izmaiņas, esot pilnīgākie dauņi, bet tikai Tu pats kaut ko saproti no basketbola, un visa basketbolsabiedrība pret Tevi sazvērējusies.
Piedod, neņem to personīgi, bet šī smilkstēšana arī paliek pa smieklīgu.
Man nepatīk tas, un citam nepatīk šitas, un tā katram var atrast kādu uti, kas nepatīk noteikumos, bet kopumā izmaiņas ir ļoti loģiskas.

  +4 [+] [-]

, 2013-06-25 16:02, pirms 11 gadiem
sen jau vairs nav taa,ka Eiropaa griezh baigas 3 pakaapju kombinaacijas,arii Eirops basii viss parsvaraa beidzas vai nu ar pikiti vai postaa,taadas vnk ir basketbola tendences muusdienaas,iznjemot protams NCAA
Slēpts komentārs: funkyz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 17:24, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tipa Tu apgalvo, ka tie, kas analizēja, izdomāja šīs noteikumu izmaiņas, esot pilnīgākie dauņi, bet tikai Tu pats kaut ko saproti no basketbola, un visa basketbolsabiedrība pret Tevi sazvērējusies.
Piedod, neņem to personīgi, bet šī smilkstēšana arī paliek pa smieklīgu.
Man nepatīk tas, un citam nepatīk šitas, un tā katram var atrast kādu uti, kas nepatīk noteikumos, bet kopumā izmaiņas ir ļoti loģiskas.
Pa lielam tā jau ir, tie kas pieņem lēmumus un ir augstos amatos nereti ar basketbolu paši vispār nav bijuši saistīti. Kaut vai VEF Jaunups - kā viņš ver muti vaļā tā uzreiz ir redzams, ka no basketbola viņš neko nesaprot un runā tādā pusfana līmenī. Kā tāds var būt kluba virzītājs?!

Ja grib lai rezultativitāte aug, tad lai spēlē 12min. kā NBA! Ne jau visu noteikumu grozīšana un kaut kā jauna ieviešana ir slikta, bet tiesāšanas manieres maiņa, manā uzskatā, ir palikusi zem katras kritikas!!!!! Kā uzspēlē agresīvāk aizsardzībā un ir lielāks kontakts, neļauj uzbrucējam tik viegli elpot, tā uzreiz ir sods, un tik met tos sodus. Un pats sliktākais ir tas, ka tās svilpes neskan uz abiem galiem vienādi!!!!! Vienā galā tas ir nesportiskais sods, otrā galā svilpe klusē, kas spēles gaitā izprovocē uz nevajadzīgu runāšanu un tehnisko, piedavām skatītājam nervi beigti!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 18:03, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Jā, basketā jāļauj fiziskāku spēli. Ne jau velti 90.gadu baskets (NBA un Eiropā) bija skatāmāks, īsta vīru spēkošanās.

Vēl varētu atgriezties pie leģionāru limita Eiropā.
Nu ja NBA atļautu vēl fiziskāku spēli, tad tur daudzi nedavilktu līdz konkrētas spēles beigām kur nu vēl sezonas...
Par eiropu gan taisnība - bābu basketbols

  +2 [+] [-]

, 2013-06-25 19:52, pirms 11 gadiem
shitaa rakstīja: Nu ja NBA atļautu vēl fiziskāku spēli, tad tur daudzi nedavilktu līdz konkrētas spēles beigām kur nu vēl sezonas...
Par eiropu gan taisnība - bābu basketbols
kas tad notiktu? izflopotu ārā no zāles?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-25 20:36, pirms 11 gadiem
nesaprotu kādēļ katrai mājsaimniecei tagad būtu jāizsaka savs viedoklis. Reāli nekādas būtiskā izmaiņas, bet tikai loģiskas. Spēli tas nekā diži nemainīs. Un jā LOL, kā var nepietikt 14 sekunžu laikā izspēlēt kombināciju? Tas ir joks vai arī runā cilvēki, kas nekad basketbola bumbu nav rokās turējuši?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-26 00:12, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: pedejas 3 sekundes, vienai komandai +2, iesit pa seju 1 sods un uzvari
??? kā ar galvu? 3 sek un bumba tāpat paliek, vienīgi sods un izspēle no centra, pilnīgi pietiek, lai 3 vai tagad pat 2 iemest...