Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:931, Did:0, useCase: 3

U19 pasaules čempionāts: jauns logo, spēles ar ASV un Brazīliju, izloze 17.februārī

Latvijas Basketbola savienības rīkotajā preses konferencē izglītības un zinātnes ministrs, Nacionālās sporta padomes priekšsēdētājs Rolands Broks ar simboliskajiem čekiem par Ls 5000 katru sveica Eiropas jaunatnes čempionātu bronzas medaļu izcīnītājus - U20 sieviešu izlasi un tās galveno treneri Mārtiņu Zībartu, kā arī U18 vīriešu izlasi un tās galveno treneri Ziedoni Jansonu. Apbalvoto domas jau pievērstas nākotnei.

„Gatavojoties nākamvasar Latvijā paredzētajam pasaules U19 čempionātam jau sarunāta pārbaudes spēle ar Brazīlijas izlasi. Ļoti iespējama ir spēle ar ASV komandu, kas pēdējo gatavošanās posmu aizvadīs Latvijā vai Lietuvā,” Ziedonis Jansons jau Latvijas U19 izlases galvenā trenera statusā ieskicēja vasaras plānus. Kandidātu sarakstā ir 30 spēlētāji, gatavošanās plānota sešu nedēļu garumā. Komandas vārdā treneris pauda apņēmību izdarīt visu iespējamo, lai starts savu skatītāju priekšā būtu veiksmīgs.

Pasaules U19 čempionāts Latvijā – Liepājā, Valmierā un Rīgā – notiks no 30.jūnija līdz 10.jūlijam, tajā piedalīsies 16 komandas. Trešdien atklātībā pirmo reizi tika demonstrēts turnīra logotips (mākslinieks Jānis Esītis).

Runājot par pasaules čempionāta rīkošanu Edgars Šneps atklāja, ka kopējais budžets ir Ls 700 000. Šī summa tiks iztērēta Latvijā, turklāt papildu ieņēmumus nodrošinās viesu tēriņi. Finansējumu veido četri avoti. Nav šaubu, ka savas saistības izpildīs FIBA, ir cerīgas iestrādes ar privātajiem sponsoriem. Arī ieinteresēto pašvaldību vadītāji dažādos veidos apliecinājuši, ka atbalsts tiks sniegts.

Atbildot uz jautājumu par valsts līdzdalību čempionāta organizēšanā Rolands Broks paskaidroja, ka par valsts naudas sadali sportam tiks spriests Nacionālās sporta padomes (NSP) sēdē 5.janvārī, kā arī atgādināja, ka NSP iepriekš atbalstījusi pasaules U19 čempionāta rīkošanu Latvijā, un uzņemtās saistības izpildīs.

Paredzams, ka čempionāta izloze notiks 17.februārī, kad Latvijā viesosies dalībvalstu pārstāvji un FIBA  darbinieku delegācija. 

     [+] [-]

, 2010-12-22 15:34, pirms 14 gadiem
Tas būs labs pasākums. Jo vairāk tas ka esmu Valmierietis, un varēšu tepat paskatīties spēles. wuhuu