Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Lasmanim neizdodas aizvest "Aliens" komandas biedrus līdz Rijādas "Masters"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lasmanim neizdodas aizvest "Aliens" komandas biedrus līdz Rijādas "Masters"
Kārlis Lasmanis un Dušans Buluts "Big 3" līgā. Foto: AFP/Scanpix

Serbijas galvaspilsētā Belgradā dalību "Super quest" 3x3 basketbola turnīrā noslēgusi Maldīvijas komanda "Hulhumales", spraigā pusfinālā ar 20:21 piekāpjoties "Liman" vienībai. Zaudējušās komandas kodolu veidoja Kārlis Pauls Lasmanis un viņa serbu un ungāru komandas biedri no "Big 3" komandas "Aliens".

• "Pro quest" turīrs Belgradā, kurā komandas cīnās par vietu Rijādas "Masters", sākās vakar, kurā dalību uzsāka komanda "Hulhumales", kas bija zem Maldīvijas karoga. Ar šo kūrortvalsti komandas basketbolistiem gan nebija nekāda sakara, jo to veidoja "Big 3" līgas komandas "Aliens" kodols - Dušans Buluts, Tamas Ivošjevs un Kārlis Pauls Lasmanis, pievienojoties arī Marko Dugošijam. Pirmajā sacensību dienā šī vienība pārspēja Austrijas komandu "Vienna" ar 21:16, kā arī Itālijas komandu "Venice" ar 21:15, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Ceturtdaļfinālā "Hulhumales" komanda sacentās ar Melnkalnes komandu "Pirot Pod Kodio". Pirmo punktu spēlē guva Lasmanis, bet tad viņa pārstāvētā komanda nonāca iedzinējos ar 1:3 un 2:5. Buluts un Ivošjevs sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet Lasmanis ar tālmetienu panāca neizšķirtu spēles vidū (8:8). "Hulhumales" turpināja izrāvienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru (12:9). Melnkalnes komanda spēja panākt izlīdzinājumu, bet "Hulhumales" ar soda metienu palīdzību atjaunoja pārsvaru (15:12). "Pirot Pod Kodio" ar tālmetienu palīdzību cerēja izglābties, ko paveica. Pēdējās 10 sekundes sākās pie neizšķirta rezultāta 18:18, bet tad Ivošjevs izrāva uzvaru "Hulhumales" - 19:18.

• Pusfinālā izšķīrās, kura komanda iegūs ceļazīmi uz Rijādas "Masters" - "Hulhumales" vai "Liman". Spēli ar sekmīgu tālmetienu sāka "Liman", bet tad ļoti sarežģītu metienu no distances realizēja Buluts. "Liman" ļoti labi spēlēja aizsardzībā, kā arī izrādīja savas iestrādātās saspēles, kas ļāva iegūt trīs punktu pārsvaru (6:3). "Hulhumales" pietuvojās minimālā atstatumā, bet sekoja precīzs tālmetiens ar sodu no pretinieku puses (9:5). "Hulhumales" bija labas iespējas panākt izlīdzinājumu, bet kļūdas tās neļāva izmantot. Lasmanim neizdevās trāpīt no distances, bet ar Buluta spējām bija par maz.

• Kad likās, ka spēles liktenis ir izšķirts, Lasmanis ar soda metieniem sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet vēl brīdi vēlāk Buluts ar tālmetienu panāca 20:19. Bulutam un Lasmanim bija iespēja izcīnīt savai komandai uzvaru, bet veiksme tomēr uzsmaidīja "Liman", kad tālmetienu realizēja Stefans Kojičs, izraujot savai komandai uzvaru ar 21:20. Līdz ar to "Hulhumales" nespēja iekļūt finālā un netika pie ceļazīmes uz Rijādas "Masters".

• Nu Lasmanis varēs atgriezties pie saviem "Riga" komandas biedriem, lai nākamajā nedēļas nogalē Saūda Arābijā piedalītos "Super quest" turnīrā "NEOM Beach Games" ietvaros un cīnītos par vietu Honkongas "Masters" turnīrā.