Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti Nācīju līgā vēlreiz zaudē lietuviešiem un poļiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti Nācīju līgā vēlreiz zaudē lietuviešiem un poļiem
Oskars Hlebovickis. Foto: FIBA

Lietuvas pilsētā Kauņā turpinās trīs turnīru nogrieznis FIBA 3x3 Nāciju līgas Austrumeiropas zonas ietvaros. Latvijas basketbolisti otro dienu pēc kārtas sacentās ar Polijas un Lietuvas komandām, vēlreiz zaudējot abās spēlēs un tiekot pie ceturtās vietas.

• Pirmajos trijos posmos Latvijas vīriešu komanda izcīnīja divas otrās un ceturto vieta, bet ceturtajā posmā, kas risinājās vakar, ierindojās ceturtajā vietā, piedzīvojot divus zaudējumus galotnē Polijai un Lietuvai. Piektajā posmā Latvijas komandu veidoja Oskars Hlebovickis, Francis Gustavs Lācis, Edvards Mežulis un Rainers Ļisicins.

Šodien Latvijas komanda bija grupā ar Lietuvas komandu, cīnoties par vietu turnīra finālā. Pirmajās minūtēs cīņa ritēja līdzīgi, bet tad Lācis guva trīs punktus, izvirzot savu komandu vadībā ar 6:3. Latvijas basketbolisti prata noturēt trīs punktu pārsvaru līdz pat spēles galotnei. Lietuvieši trīs minūtes līdz spēles laika beigām uzsāka izrāvienu, izvirzījās vadībā, bet tad ieguva arī divu punktu pārsvaru (16:14).

• Latvijas basketbolisti panāca izlīdzinājumu, bet lietuvieši uzreiz veica jaunu trīs punktu izrāvienu. Pēdējā minūtē atlika atspēlēt divu punktu deficītu, ko ar tālmetienu paveica Lācis (19:19). Ja vakar komandas spēlēja pagarinājumu, tad šoreiz bez tā iztika, Lietuvas komandai izcīnot uzvaru ar precīzu soda metienu palīdzību - 21:19. Līdz ar to arī šoreiz latviešiem bija jācīnās par trešo vietu.

Latvijas komandas pretinieki cīņā par trešo vietu bija Polijas komanda, kas šodien ar 21:13 pārspēja Ukrainas komandu, bet ar 18:19 piekāpās igauņiem. Spēli ar četru punktu izrāvienu sāka poļi, bet Lācis atbildēja ar precīzu tālmetienu. Poļi turpināja balstīt spēli uz tālmetieniem, kas palīdzēja pēc trim spēlētām minūtēm būt vadībā ar 9:5. Lācis un Hlebovickis ātri sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet nerealizētais soda metiens neļāva panākt izlīdzinājumu.

• Latvieši palika iedzinējos līdz spēles laika vidum, kad Lācis realizēja divus soda metienus (12:12). Polijas basketbolisti veica četru punktu izrāvienu, ko latvieši sadeldēja uz pusi ar diviem triecieniem grozā no augšas. Vien Lāča rezultatīvā spēle ļāva latviešiem līdz galam cīnīties par uzvaru, be ar to bija par maz. Poļi nosargāja minimālu pārsvaru, arī šoreiz atstājot Latvijas komandu bez uzvarām turnīrā un ar ceturto vietu - 21:18.

• Piektdien risināsies Nāciju līgas sestais, noslēdzošais turnīrs, kurā Latvijas basketbolisti spēlēs pret Lietuvas un Ukrainas komandām. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

     [+] [-]

, 2022-07-27 23:23, pirms 2 gadiem
Tie ir juniori, jeb kā? Latvijas turnīros starp līderiem nav manīti.Tiešām labākie aiz olimpiešiem...