Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Vihmanes supermetiens atnes Latvijas izlasei pirmo uzvaru Eiropas kausā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vihmanes supermetiens atnes Latvijas izlasei pirmo uzvaru Eiropas kausā
Ketija Vihmane. Foto: FIBA

Eiropas kausa izcīņu 3x3 basketbolā šodien sāka Latvijas sieviešu izlase. Latvietes pirmajā D grupas spēlē sacentās ar Ungārijas izlasi, ko pārspēja pēdējā sekundē ar rezultātu 16:14.

• Latvijas 3x3 sieviešu izlase Eiropas kausā nav piedalījusies kopš 2019. gada, kad bronzas spēlē Debrecenā pārspēja Nīderlandi (17:13). Sieviešu izlase bija pārejas procesā, eksperimentēja Pasaules tūrē arī ar Latvijas 5 pret 5 basketbola līderēm, bet tas nedeva gaidīto rezultātu. Šogad Latvijas sieviešu izlasei izdevās kvalificēties finālturnīram, kurā to pārstāv Marta Leimane, Paula Mauriņa, Marta Miščenko un Ketija Vihmane.

• Pirmā spēle latvietēm bija pret Ungārijas basketbolistēm. Spēles ievadā viss notika ap Martu Miščenko, viņai izdarot spiedienu groza apakšā, kā arī ungārietēm viņu apspēlējot caurgājienos. Pirmā minūte noslēdzās ar Leimanes sekmīgu tālmetienu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 4:2. Latvietes neizmantoja pāris labas iespējas groza apakšā, bet arī Ungārijas izlase nedemonstrēja pārliecinošu sniegumu, kas ļāva latvietēm saglabāt vadību.

• Tuvojoties spēles laika vidum Latvijas izlase spēja nogādāt bumbu groza apakšā labās pozīcijās, palielinot savu pārsvaru (6:3). Ungārietes atdzīvojās uzbrukumā, bet tad svarīgu tālmetienu trāpīja Vihmane (9:6). Izšķirošās trīs minūtes sākās ar rezultatīvu cīņu punkts punktā, bet ungārietēm neizdevās realizēt tālmetienus. Pirmais tika realizēts divas minūtes līdz spēles laika beigām, bet arī Leimane atbildēja ar to pašu (13:10).

Pēdējā minūtē ungārietes sadeldēja deficītu no četriem punktiem līdz minimumam, bet tad Vihmane nopelnīja iespēju izpildīt divus soda metienus, netrāpot nevienu. Ungārijas izlasei bija divas lieliskas iespējas panākt izlīdzinājumu, bet bumba nekrita grozā. Septiņas sekundes līdz spēles laika beigām Ungārija panāca savu, bet par mača varoni kļuva Vihmane, kura pēdējā sekundē realizēja fenomenālu metienu atliecienā no distances, izraujot Latvijas izlasei uzvaru ar 16:14.

• Latvijas basketbolistes turnīru turpinās plkst. 16:50, kad mērosies spēkiem ar pašreizējām Eiropas kausa titula turētājām, Nīderlandes basketbolistēm. Spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kontā.

FIBA Eiropas kausa izcīņa 3x3 basketbolā sievietēm

Latvija: Leimane 7, Vihmane 4, Mauriņa 3 (5 ab), Miščenko 2
Ungārija: Tota 7, Jani 3 (6 ab), Szabo 2, Vencela 2 (5 ab)

     [+] [-]

, 2024-08-23 14:06, pirms 3 nedēļām
VILMANE=KP namber6

  +1 [+] [-]

, 2024-08-23 14:14, pirms 3 nedēļām
drīzāk izskatījās kā Vihmane = Miezis

  -1 [+] [-]

, 2024-08-23 14:58, pirms 3 nedēļām
theelmis rakstīja: drīzāk izskatījās kā Vihmane = Miezis
Viņai ir olas?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-23 15:30, pirms 3 nedēļām
Apsveicam Ketiju & Co

     [+] [-]

, 2024-08-23 20:07, pirms 3 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Viņai ir olas?
Lūk, tīrs pierādījums, ka Tu vienkārši uzprasies, lai tev kāds atbild. Izmisums. Vai arī Tu biji tik stulbs un nesaprati ko viņš ar to domā?