Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Mieža un Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda izcīna otro vietu "Challenger" turnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mieža un Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda izcīna otro vietu "Challenger" turnīrā
Nauris Miezis ar partneriem. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbolisti Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis noslēguši dalību Pasaules tūres "Challenger" turnīrā. Viņu pārstāvētā Ķīnas komanda "Chongming" aizkļuva līdz finālam, kurā zaudēja Serbijas komandai "Liman", kā arī ieguva ceļazīmi uz Manamas "Masters" turnīru.

• Iepriekšējā "Challenger" turnīrā Kārlis Pauls Lasmanis palīdzēja "Chongming" komandai uzvarēt turnīrā, bet šoreiz talkā nācis arī Nauris Miezis. Ar saviem komandas biedriem latvieši vakar bija labākie C grupā, pāspējot "Amsterdam" (21:16) un "Kita" (21:9). Turpinot cīņu par vietu Manamas "Masters" turnīrā, "Chongming" ceturtdaļfinālā spēlēja pret Francijas komandu "Ermont".

• Francūži spēli sāka ar sekmīgu tālmetienu, bet Ķīnas komanda atbildēja ar sešu punktu izrāvienu, savu pārspēku groza apakšā parādot Kameronam Fortem. Īsā laikā trīs punktus groza apakšā guva Miezis, kas pēc trim spēlētām minūtēm ļāva būt vadībā ar 8:4. Ar precīzu tālmetienu palīdzību "Ermont" atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet atbildi no distances spēja sniegt arī Lasmanis (12:10).

• Francūži sapelnīja piezīmju normu, ko ar diviem sekmīgiem soda metieniem izmantoja Lasmanis. Spēles izskaņā groza apakšā dominēja Forte, palīdzot "Chongming" nosargāt iegūto pārsvaru. Punktu spēlei pielika Lasmanis, kurš ar veiklu pagriezienu tika uz groza apakšu un raidīja bumbu grozā - 21:17. Lasmanis spēlē guva sešus, bet Miezis trīs punktus.

Pusfinālā "Chongming" sacentās ar Mongolijas vadošo komandu "Ulaanbaatar". Spēli krietni labāk sāka Mongolijas komanda, izvirzoties vadībā ar 5:1. Lasmanis centās deldēts deficītu, bet "Ulaanbaatar" sekmīgi uzbruka no tālās distances un soda metiena līnijas. Tuvojoties spēles laika vidum, tālu metienu no distances realizēja Lasmanis, sadeldējot deficītu līdz trim punktiem (8:11). "Chongming" izmantoja pretinieku sakrāto piezīmju normu, divus soda metienus realizējot Fortem un Lasmanim, kas ļāva veikt vadības maiņu (12:11).

• "Ulaanbaatar" atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet uz viļņa esošais Lasmanis trāpīja vēl divus sarežģītus tālmetienus, dodot Ķīnas komandai vadību ar 17:15. Spēles izskaņā precīzs no distances bija arī Miezis, bet Lasmanis ar sekmīgu pustālo metienu ievada savu komandu finālā un garantēja vietu Manamas "Masters" turnīrā - 21:18. Lasmanis bija rezultatīvākais ar 11 punktiem, bet Mieža rēķinā četri punkti.

Finālā "Chongming" cīnījās pret kvalifikāciju pārvarējušo Serbijas komandu "Liman", kas pusfinālā izslēdza valsts vadošo komandu "Ub". Spēles sākumā "Chongming" rezultātu veidoja Forte, bet "Liman" īsā laikā trāpīja trīs tālmetienus, izvirzoties vadībā ar 10:4. Lasmanis ar sekmīgu tālmetienu pārtrauca izrāvienu, bet kā Ķīnas komanda sadeldēja deficītu, tā "Liman" meta sekmīgi no tālās distances (15:9). Ar Lasmaņa spējām šajā spēlē izrādījās par maz uzvarai, ko izcīnīja "Liman" - 21:13. Lasmanis spēli pabeidza ar sešiem, bet Miezis - vienu punktu.