Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Austrijas 3x3 basketbolisti triumfē Almati "Masters"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Austrijas 3x3 basketbolisti triumfē Almati "Masters"
"Vienna" 3x3 basketbolisti svin uzvaru. Foto: FIBA

Almati, Kazahstānā noslēdzies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Par tā uzvarētājiem kļuva Austrijas izlases bāzes komandas "Vienna" basketbolisti, finālā ar 18:14 pārspējot Serbijas vadošo komandu "Ub".

• Pasaules tūres kalendārā sākotnēji šis turnīrs nebija plānots, bet īsi pirms sezonas sākuma pirmo reizi tūrē kā galapunktu iekļāva arī Kazahstānas pilsētu Almati. Šis bija viens no retajiem turnīriem, kurā piedalījās tikai 12 komandas, vairākām vienībām nesacenšoties pirms tam kvalifikācijā. Turnīrs arī bija vājāks nekā ierasts, jo divas Kazahstānas un viena Kirgizstānas komanda nespēja pienācīgi konkurēt ar tūres smagsvariem.

• Līdz ar to līdz ceturtdaļfināla fāzei nekādi pārsteigumi netika fiksēti. Pusfinālā vispirms iekļuva abas Serbijas komandas "Ub" un "Partizan", bet pēc tam serbu pārstāvētā Ķīnas komanda "Hangzhou" no tālākas cīņas izsita Lietuvas vadošo komandu "Raudondvaris", pārspējot to ar 21:16. Ar tādu pašu rezultātu noslēdzās arī duelis starp Austrijas vadošo komandu "Vienna" un beļģu pārstāvēto Bahreinas komandu "Riffa".

• Pusfināli aizritēja gana aizraujoši. "Ub" cīnā pret "Partizan" divas reizes izlaida pārsvaru, teju minūti līdz spēles laika beigām bija iedzinējos ar 16:17, bet pēdējā minūtē spēja gūt trīs punktus un izraut uzvaru ar rezultātu 20:18. Tikmēr "Vienna" spēlē pret "Hangzhou" lielāko spēles daļu atradās minimālā vadībā. Visa spēle principā ritēja punkts punktā, bet Toni Blazana trīs punkti spēles galotnē deva austriešiem izšķirošo pārsvaru, palīdzot uzvarēt ar 21:19.

Finālu starp "Ub" un "Vienna" labāk sāka serbi, izvirzoties vadībā ar 5:1. Niko Kaltenbruners īsā laikā trīs punktus atspēlēja, bet Blazans ar diviem tālmetieniem jau izvirzīja "Vienna" vadībā ar 8:7. Spēles otrajā pusē cīņa ritēja punkts punktā, bet jo īpaši pēdējās trijās minūtēs. Komandas punktus krāja pārmaiņus, nespēja realizēt tālmetienus, kas palīdzēja austriešiem noturēt minimālo pārsvaru un galu galā uzvarēt spēlē ar 18:14, izcīnot uzvaru turnīrā. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Niko Kalenbruneru.

• Nākamais "Masters" turnīrs pēc mēneša risināsies Šveices pilsētā Lozannā, bet līdz tam paredzēti vēl divi "Challenger" turnīri. Prištinas "Challenger" Kosovā startēs arī "Kandava/Turība", cenšoties ar otro piegājienu kvalificēties Vuksi "Masters" turnīram.