Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti kvalificējas Eiropas U17 čempionāta finālturnīram

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas 3x3 basketbolisti kvalificējas Eiropas U17 čempionāta finālturnīram
No kreisās: Toms Salnājs, Jānis Censonis, Edvards Egle, Kristians Pastors. Foto: basket.lv

LETA. Latvijas 3x3 basketbola U-17 vīriešu komanda svētdien Ungārijā kvalificējās Eiropas čempionātam savā vecuma grupā, kamēr sieviešu vienība palika bez ceļazīmes uz finālturnīru.

Latvijas komanda, kuras sastāvā ir Jānis Censonis, Edvards Egle, Kristians Artis Pastors un Toms Markuss Salnājs, sestdien pirmajā spēlē ar 19:13 pārspēja Dānijas komandu, bet otrajā ar 20:16 - Lietuvas komandu, nodrošinot pirmo vietu grupā.

Svētdien ceturtdaļfinālā latvieši ar rezultātu 21:19 uzveica Zviedrijas komandu un nodrošināja vietu finālturnīrā.

Sieviešu turnīrā Latvijas izlase, kuras sastāvā ir Daniela Gintere, Lelde Parma, Laura Puriņa un Kate Kondratjeva, sestdien pirmajā mačā ar 21:6 sagrāva Lielbritānijas izlasi, bet otrajā ar 11:9 pieveica Austriju.

Svētdien vispirms tika izcīnīta pārliecinoša uzvara 14:8 pār Igauniju, bet apakšgrupas noslēgumā piedzīvots zaudējums ar 8:15 Lietuvai, kas kā grupas uzvarētāja ieguva ceļazīmi uz finālturnīru.

Vēlāk Latvijas 3x3 basketbolistēm bija vēl viena iespēja nodrošināt vietu finālturnīrā, taču izšķirošajā mačā ar 13:19 tika zaudēts Nīderlandei.

Eiropas U-17 čempionāta finālturnīrs no 2. līdz 4.septembrim notiks Atēnās.

Izmantotie resursi:
LETA