Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbola izlase iesoļo Eiropas U17 kausa finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbola izlase iesoļo Eiropas U17 kausa finālā
Jānis Censonis. Foto: FIBA

Latvijas U17 basketbola izlase sekmīgi turpina dalību Eiropas kausa izcīņā 3x3 basketbolā. Latvieši pusfinālā ar 21:16 pārspēja Izraēlas vienaudžus, sasniedzot finālu.

• Latvijas U17 izlase iekļuva Eiropas kausa finālturnīrā pēc trim izcīnītām uzvarām kvalifikācijas turnīrā Ungārijā. Latviju Ungārijā un arī finālturnīrā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās pārstāv Jānis Censonis, Edvards Egle, Kristians Pastors un Toms Salnājs. Latviešu grupu turnīru sāka ar zaudējumu Francijas vienaudžiem (11:21), bet izšķirošajā spēlē par vietu ceturtdaļfinālā pārspēja horvātus (21:13). Interesantā ceturtdaļfināla spēlē Latvijas izlase ar 19:17 pārspēja lietuviešus, turpinot cīņu par medaļām.

• Pusfinālā Latvijas basketbolistus gaidīja cīņa pret Izraēlas vienaudžiem, kuri ceturtdaļfinālā sagrāva ukraiņus ar 18:9. Spēli par vietu finālā ar precīzu tālmetienu sāka Egle, bet Salnājs no pustālās distances panāca 3:1. Lai arī Salnājs nerealizēja divus soda metienus pēc nesportiskas piezīmes, viņš pats tika pie bumbas, brīdi vēlāk atjaunojot divu punktu pārsvaru (4:2). Egle tika pie vēl diviem brīviem tālmetieniem, bet trāpīja vienu no tiem - 6:2.

• Izraēlas basketbolisti punktus vāca pēc caurgājieniem, bet par paviršībām latvieši viņus sodīja. Pamazām iespēlējās Censonis, palīdzot Latvijas izlasei saglabāt komfortablu vadību spēles laika vidū (9:6). Censonis realizēja soda metienu, bet pēc tam tika vēl pie diviem, kad pretinieki sapelnīja piezīmju normu. Tādējādi Latvijas izlase nostiprinājās vadībā ar 12:6.

• Komandas sāka spēlēt dinamiskāk un rezultatīvāk, atstājot spēli aizsardzībā otrajā plānā. Izraēlas basketbolistiem bija iespēja atspēlēties, bet tieši vājā spēle aizsardzībā to neļāva paveikt. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām Censonis atjaunoja sešu punktu pārsvaru, bet pēc tam uz pretinieku tālmetienu atbildēja ar sekmīgu caurgājienu (16:11). Minūti vēlāk divus soda metienus realizēja Pastors, bet pretinieki atbildēja ar diviem precīziem tālmetieniem. Tad savu darbiņu paveica Censonis, realizējot metienu un tiekot vēl pie soda metieniem. Ar to pietika, lai Latvijas izlase izcīnītu uzvaru ar rezultātu 21:16.

• Līdz ar to Latvijas basketbolisti iekļuva finālā, kurā plkst. 22:25 mērosies spēkiem ar Vācijas basketbolistiem, kuri otrā pusfinālā ar 21:16 pārspēja francūžus. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Eiropas U17 kausa izcīņa 3x3 basketbolā, pusfināls

Latvija - Izraēla 21:16

Latvija: Censonis 11, Egle 5, Pastors 3, Salnājs 2
Izraēla: Dorons 6, Avneri 5, Gončarovs 4, Behars 1

     [+] [-]

, 2022-09-04 21:06, pirms 2 gadiem
Izraēlas jaunā 3x3 paaudze ar intelektu neizceļas. Nospēlēja dumji, nepacietīgi, un pelnīti zaudēja. Mūsējie tieši pretēji.

     [+] [-]

, 2022-09-04 21:38, pirms 2 gadiem
2005.gadi ir baigie kapļi, vismaz 3x3 tādi tur nav retums. Nedrīkst pakāst un vajag attīstīt, kamēr karsts