Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvieši notur uzvaru pār lietuviešiem un iekļūst Eiropas U17 kausa pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvieši notur uzvaru pār lietuviešiem un iekļūst Eiropas U17 kausa pusfinālā
Latvijas U17 izlase. Foto: FIBA

Grieķijas galvaspilsētā Atēnās turpinās Eiropas U17 kausa izcīņa 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ceturtdaļfinālā spēja uzvarēt kaimiņu duelī lietuviešus ar 19:17 un iekļuva pusfinālā.

• Latvijas U17 izlase iekļuva Eiropas kausa finālturnīrā pēc trim izcīnītām uzvarām kvalifikācijas turnīrā Ungārijā. Latviju Ungārijā un arī finālturnīrā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās pārstāv Jānis Censonis, Edvards Egle, Kristians Pastors un Toms Salnājs. Latviešu grupu turnīru sāka ar zaudējumu Francijas vienaudžiem (11:21), bet izšķirošajā spēlē par vietu ceturtdaļfinālā pārspēja horvātus (21:13).

• Latvijas basketbolistiem ceturtdaļfinālā bija jāspēlē pret A grupas labāko komandu - Lietuvu. Jau pirmajā uzbrukumā Salnājs realizēja metienu groza apakšā, bet īsi pēc tam Pastors dubultoja Latvijas izlases pārsvaru. Egle atzīmējās ar precīzu tālmetienu, izvirzot savu komandu vadībā ar 4:1. Pēc lieliskas izspēles pie sava pirmā punkta tika arī Censonis, kamēr lietuvieši sāka iespēlēties vien pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm.

• Lietuvas izlase spēja sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet Censonis atbildēja ar sekmīgu tālmetienu (9:6). Pēc četrām spēlētām minūtēm latviešiem bija piecu punktu pārsvars (11:6). Lietuviešus tas nesalauza, atkal pietuvojoties minimālā atstatumā. Arī šoreiz izrāvienu ar diviem tālmetieniem likvidēja Censonis (16:11).

• Lietuvieši ar lielu cīņassparu spēja lauzt cīņas gaitu, divas minūtes līdz spēles laika beigām nonākot minimālā atstatumā (17:18). Latvieši pieļāva pāris kļūdas, kamēr lietuvieši nerealizēja metienus no distances. Rezultāts nemainījās līdz pēdējai minūtei, kad lieliski aizsardzībā nospēlēja Salnājs, pēc tam ar otro iespēju gūstot arī punktu. Pēdējās sekundēs lietuvieši nespēja izraut kaut neizšķirtu, latviešiem svinot uzvaru ar 19:17.

• Pusfinālā Latvijas U17 izlasei pretī stāsies Izraēlas basketbolisti, kuri ceturtdaļfinālā ar 18:9 sagrāva ukraiņus. Pusfināls paredzēts plkst. 20:05 un būs vērojams FIBA 3x3 YouTube kanālā.

Eiropas U17 kausa izcīņa 3x3 basketbolā, ceturtdaļfināls

Latvija - Lietuva 19:17

Latvija: Censonis 10, Egle 4, Salnājs 3, Pastors 2
Lietuva: Vilutis 6, Kargerts 5, Vansevičs 3, Pundins 3