Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" 3x3 basketbolisti iekļūst "Challenger" turnīra 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" 3x3 basketbolisti iekļūst "Challenger" turnīra 1/4 finālā
Francis Lācis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Saūda Arābijā sācies FIBA 3x3 Pasaules tūres pēdējais "Challenger" turnīrs, kurā piedalās arī Latvijas komanda "Kandava/Turība". Latvieši grupu turnīru noslēdza ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Uz sezonas noslēdzošo "Challenger" turnīru "Kandava/Turība" devās ar Latvijas 3x3 izlases spēlētāju Franci Lāci priekšgalā, kurš kopā ar Robertu Smildzēju Guntaru Strāķi un Rihardu Teirumnieku cīnījās par vietu Honkongas "Masters" turnīrā.

• Šajā turnīrā Latvijas komandai nebija jāspēlē kvalifikācijā. Grupu turnīra pirmajā spēlē pretī stājās Nīderlandes komanda "Amsterdam", kas uzskatāma par vienu no turnīra favorītēm. Latvieši rādīja nestabilu sniegumu, beigās piekāpjoties ar rezultātu 19:21. Lācis bija rezultatīvākais komandā ar 11 punktiem, bet pa četriem guva Teirumnieks un Smildzējs

• Spēli komandas sāka līdzvērtīgi, bet tad "Amsterdam" ar sekmīgu tālmetienu un triecienu grozā no augšas panāca trīs punktu pārsvaru. Arī latviešiem izdevās ļoti laba izspēle, ar triecienu grozā no augšas atzīmējoties Lācim (3:5). Kamēr Strāķim pagalam nesekmējās ar tālmetienu realizāciju, tikmēr pretinieki audzēja savu pārsvaru. "Amsterdam" izrāvienu ar sekmīgu tālmetienu pārtrauca Teirumnieks, bet Lācis ar triecienu grozā no augšas samazināja deficītu līdz diviem punktiem. Spēles vidū rezultāts bija 8:10.

• Spēles otrajā pusē "Amsterdam" ieguva iniciatīvu un ātri ieguva sešu punktu pārsvaru (16:10). Divi precīzi Lāča tālmetieni ļāva "Kandava/Turība" vienībai atgriezties cīņā par uzvaru. Teirumnieks panāca arī 19:20, bet atlikušajā laikā latviešiem neizdevās izraut uzvaru.

Cīņā par otro vietu grupā un vietu ceturtdaļfinālā "Kandava/Turība" sacentās ar Spānijas komandu "Sant Feliu", kurai zaudēja Lozannas "Masters" turnīra kvalifikācijā. Latvieši šajā spēlē atspēlēja piecu punktu deficītu un izcīnīja uzvaru ar 22:19. Šajā spēlē Lācis guva 12 punktus, Teirumnieks piecus, Strāķis trīs, bet Smildzējs divus.

• Spēli labāk sāka spāņi, izvirzoties vadībā ar 7:2. Vēl spēles vidū latviešiem bija piecu punktu deficīts, bet tad izdevās lauzt cīņas gaitu. Lācis īsā laikā guva piecus punktus un izvirzīja savu komandu vadībā ar 13:12. Spāņi spēja atgūt vadību un pusotru minūti līdz spēles laika beigām atrasties divu punktu vadībā, bet Lācis uzņēmās iniciatīvu, guva vēl piecus punktus un palīdzēja "Kandava/Turība" basketbolistiem iesoļoti ceturtdaļfinālā.

• Ceturtdaļfinālā latviešu pretinieki būs Ķīnas komanda "Hangzhou", kuru gan pārstāv četri serbu basketbolisti. Spēles sākums paredzēts plkst. 16:55 un tā vērojama FIBA 3x3 "YouTube" kontā.

     [+] [-]

, 2023-11-03 16:48, pirms pusgada
bez Lāča Zeļļi drošvien norausies. Cerams, maldos.