Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Cēsis" sagrauj "TTT/Rapu"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar pārliecinošu uzvaru pār jaunizveidoto "TTT/Rapa" vienību gatavošanos jaunajai sezonai uzsācis "SK Cēsis" sieviešu basketbola klubs. Spēles beigu rezultāts 110:71.

Aptuveni 100 skatītāju bija ieradušies uz šo pārbaudes spēli, lai pirmo reizi klātienē iepazītos ar Cēsu komandas jauno sastāvu. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, izmaiņas tiešām ir visnotaļ iespaidīgas, jo šosezon laukumā nebūs redzama neviena no pagājušās sezonas četrām leģionāriem (Nīva Dvaijere, Daniela Česmena, Džesika Simondsa un Olga Podobeda), tāpat Cēsīs nespēlēs arī Daina Lazdeniece, kas pievienojusies "Rīdzenes" komandai. Gita Grava devusies uz Amerikas Savienotajām valstīm, bet Signe Langenfelde un Diāna Ozoliņa šodien izgāja laukumā "TTT/Rapa" komandas sastāvā, kur acīmredzot aizvadīs arī šo sezonu.

Vietā nākušas četras ASV spēlētājas (Ifeoma Okonkvo, Vilneta Kroketa, Tamāra Būvija un Mišela Kempbela), kuras gan vēl pašlaik atrodas šeit uz pārbaudes laiku un par kurām tuvākajā laikā tiks lemts, paliks viņas sastāvā vai nē. Tāpat komandas rindas papildinājusi Liene Neimane, kas pagājušajā sezonā spēlēja "TTT/Rīga" sastāvā. No vietējām spēlētājām sastāvā iekļauta Maija Knekse un Linda Šveice, kurai jau ir Latvijas čempionātu spēļu pieredze, kas uzkrāta tieši Cēsu komandā.

Spēle sākās ar "TTT/Rapa" spēlētājas Diānas Kuzinas precīzu tālmetienu, tiesa jāsaka, ka ilgu laiku viešņām šis bija vienīgais precīzais raidījums no spēles, jo turpmāk punkti pārsvarā tika gūti ar metieniem no soda līnijas. Turpretim SK "Cēsis" komandas uzbrukums bija pietiekoši rezultatīvs, kas pirmās ceturtdaļas vidū ļāva iekrāt solīdu 12 punktu pārsvaru – 19:7, bet ejot atpūtā rezultāta starpība bija desmit punkti – 30:20.

Otrās ceturtdaļas sākumā abām komandām nesekmējās ar punktu gūšanu. Kad bija spēlēta pusotra minūte, rezultātu uz tablo izmainīja Mišela Kempbela. Ar šo brīdi cēsnieces atkal pārliecinoši turpināja iekarot pretinieču grozu, ceturtdaļas vidū panākot 45:24, bet lielajā pārtraukumā dodoties ar 26 punktu pārsvaru – 60:34.

Tomēr lielākais pārsvars tika iekrāts mača trešajā ceturtdaļā. Kad šī trešdaļa bija pusē, cēsnieces pretinieču grozā bija sametušas 13 punktus, viešņām ļaujot atbildēt tikai ar trim "acīm". Arī ceturtdaļas turpinājumā SK "Cēsis" turpināja audzēt pārsvaru, bet ceturtdaļu ar skaistu metienu noslēdza Tamāra Būvija, kura līdz ar trešdaļas beigu signālu pielaboja Ineses Mačas tālmetienu, kuru pirms tam pretinieces spēja bloķēt. Pirms pēdējām 10 minūtēm – 93:46.

Pēdējā trešdaļā Cēsu komandas sastāvā laukumā spēlēja tikai vietējās spēlētājas, jo viesspēlētājas savu varēšanu bija pierādījušas, ļaujot komandas galvenajam trenerim Gintaram Kručkavskam pārliecināties arī par vietējo spēlētāju gatavību. Šajā ceturtdaļā cīņa aizritēja līdzvērtīgākā cīņā, kas viešņām ļāva nedaudz samazināt rezultāta starpību, taču šaubas par uzvarētāju neradās. Spēles beigu rezultāts vairāk nekā pārliecinošs – 110:71.

SK "Cēsis" sastāvā rezultatīvākā bija Vilneta Kroketa, kura 31 minūtes laikā pretinieču grozā sameta 28 punktus. Tāpat viņas rēķinā sešas atlēkušās bumbas un četri bloķēti metieni. Pa 16 punktiem sameta Ifeoma Okonkvo un Mišela Kempbela.

Viesu komandas labā visvairāk punktu – 15 – sameta jau pieminētā Diāna Kuzina.

Pārbaudes spēle basketbolā
"SK Cēsis" – "TTT/Rapa" 110:71 (30:20, 30:14, 33:12, 17:25)

"SK Cēsis" Kroketa 28, Okonkvo 16, Kempbela 16, Krastiņa 12
"TTT/Rapa" Kuzina 15, Kačkāne 13, A.Eglīte 10, Gailīte 10

Izmantotie resursi:
www.skcesis.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-09-28 23:42, pirms 17 gadiem
kas ir Kuzina un kas Kačkāne?? labi, par Kuzinu atradu, ka vinja pagaajshgad bija pieteikta Ceesiis, bet nu tad Kubliņa forshi marineejusi. a kas ir Kačkāne? jaunaa kaada? noormaali, ja labaaka gan par Egliiti, gailiiti, Ozolinju un citaam..

naakamsezon par Rīdzeni lkm!

     [+] [-]

, 2007-09-28 23:42, pirms 17 gadiem
Kur tad palika zīmols "TTT/Rīga", kuru "zinot visa Eiropa" (kluba vadības un pārvērtēto menedžeru Buļa un Kalniņa uzskatos)?

  +1 [+] [-]

, 2007-09-28 23:42, pirms 17 gadiem
Lazio, shitaa ir cita kkaada jaunaa kam ar TTT itkaa pat sakara neesot, bet preciizi nezinu..

     [+] [-]

, 2007-09-28 23:44, pirms 17 gadiem
Indrikis, pie M.Kubliņas jau raksturīga atsevišķu spēlētāju turēšana rezervē, citu likšana sastāvā (un abos gadījumos - nereti bez īsta pamatojuma) nav nekāds retums.

     [+] [-]

, 2007-09-28 23:46, pirms 17 gadiem
-->Indrikis
Skaidrs, man jau likās, ka būšu kaut ko palaidis garām. Paldies!

     [+] [-]

, 2007-09-29 12:45, pirms 17 gadiem
interesanta komanda

     [+] [-]

, 2007-09-29 12:50, pirms 17 gadiem
taam vjigraam uzbrukums prieksh saakuma pat loti labs, vot bet aizsardziiba gam taada pashkjidra...