Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Plaisa Turcijas basketbolā – "Fenerbahce" vietējiem spēlētājiem neļaus spēlēt izlasē

Andris Liepa
Andris Liepa

Plaisa Turcijas basketbolā – "Fenerbahce" vietējiem spēlētājiem neļaus spēlēt izlasē
Ergins Atamans. Foto: Panathinaikos BC

Turcijas basketbola gigants Stambulas "Fenerbahce" paziņojis, ka sava kluba spēlētājiem neatļaus spēlēt Turcijas basketbola izlasē, kamēr tās galvenais treneris būs Ergins Atamans.

Iemesls šādam "Fenerbahce" lēmumam ir Atēnas "Panathinaikos" un Turcijas basketbola izlases galvenā trenera žests pēc uzvaras pārbaudes mačā pret Stambulas "Galatasaray" (85:58).

Atamans pēc spēles Stambulas publikai ar pirkstiem parādīja 3:1 žestu, norādot uz "Fenerbahce" un "Galatasaray" futbola komandu nesenā mača iznākumu. Minētajā spēlē pārāki bija "Galatasaray" futbolisti.

Turcijas izlases stūrmanis pēc tam, kad viņa žests interneta vidē izraisīja sašutumu, nāca klajā ar atvainošanos: "Mans nolūks nebija aizskart vai aizvainot kādu konkrētu komūnu."

Tomēr "Fenerbahce" šo trenera rīcību uztvēra kā aizskarošu, paziņojot, ka savā klubā spēlējošos turku basketbolistus nelaidīs uz Atamana vadīto valstsvienību.

"Labi zināms, ka vīriešu valstsvienības galvenā trenera žests bija veltīts publikai tribīnēs. Šā indivīda attieksme, raksturs un misija, ņemot vērā arī viņa pagātnes izdarības, tagad ir absolūti skaidra. Tas, ko viņš izdarīja milionu priekšā ir pretstats cieņai un izlases galvenā trenera pozīcijai. Izlase pieder mums visiem. Šī rīcība ir ļoti necienīga pret mūsu komūnu, pret galvenā trenera amatu un pat pret mūsu valsti. Viņa atvainošanās mūsu komūnai netiek pieņemta. Mēs paziņojam, ka esam nolēmuši mūsu spēlētājus nelaist uz valstsvienību, kamēr to vadīs šis indivīds, kurš ir pārkāpis savām robežām," teikts "Fenerbahce" paziņojumā.

"Fenerbahce" rindās šajā sezonā prasmes slīpē arī latviešu saspēles vadītājs Artūrs Žagars.



     [+] [-]

, 2024-09-25 20:32, aizvakar
Nu jā Turcijas izlasei tas varētu būt smags sitiens jo tad izkrīt tādi spēlētāji kā Gazi, Sanli ,Mahmutoglu un Biberovič.