Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Rīga/Rīdzene" U14 komanda pieveic spāņu un poļu vienaudžus, iegūst 4. vietu Viļņā

Rolands Eliņš

"Rīga/Rīdzene" U14 komanda pieveic spāņu un poļu vienaudžus, iegūst 4. vietu Viļņā
Tiek apbalvoti "Rīga/Rīdzene" jaunie basketbolisti
Publicitātes foto

No 20. līdz 22. decembrim Viļņā, Šarūna Marčuļoņa basketbola akadēmijā, norisinājās starptautisks basketbola turnīrs 2000. gadā dzimušiem zēniem − PZU Kauss 2013. Rīdzenes komanda tajā izcīnīja ceturto vietu sešu komandu konkurencē, bet par komandas labāko spēlētāju tika atzīts Kristaps Žurakovskis.

Rīdzenes komandas treneris Bruno Kārlis stāsta: „Dalība PZU Kausā mums uzlika papildu atbildību − tā ir vienmēr, kad dodamies uz Lietuvu. Šogad esam izveidojuši spēcīgu komandu, un komandas spēlētājiem turnīrs bija nozīmīgs pārbaudījums, jo tika vērtēta ne tikai komanda kopumā, bet arī spēlētāji, kas nenoliedzami nākotnē būs basketbola zvaigznes. Konkurence bija sīva, bet vienlaikus varējām mācīties no labākajām savas grupas komandām, apzināties stiprās un vājās puses un novērtēt komandas sniegumu kopumā.”

PZU Kausā piedalījās spēcīgākās Baltijas un citu valstu jauniešu basketbola komandas U-14 vecuma grupā – Polijas "Wloclawek TKM", Igaunijas Tartu "Rock", Latvijas "Rīga/Rīdzene", Viļņas basketbola skolas komanda, Šarūna Marčuļoņa basketbola akadēmijas PZU komanda un Spānijas "ABQ Clavijo". Sacensībās komandas izpēlēja vienu apli.

"Rīga/Rīdzene" uzvarēja Spānijas (83:23) un Polijas(58:53) vienaudžus, bet piekāpās PZU komandai (47:102), Viļņas basketbola skolai (51:57) un Tartu "Rock" (50:62).

Turnīra organizatora – apdrošināšanas kompānijas „PZU Lietuva” – izpilddirektors Marius Jundulas skaidro sacensību ideju: „Jauniešiem ir nepieciešami atbilstošas klases pretinieki, lai augtu un uzlabotu savu sniegumu. Tāpēc mēs uzaicinājām kaimiņvalstu spēcīgākās jauniešu komandas, iekļaujot arī Spānijas komandu, lai nodrošinātu jaunajiem basketbola spēlētājiem starptautisku vidi un iespēju jau tagad izbaudīt, kā ir cīnīties ar ārvalstu konkurentiem. Turklāt šāds turnīrs ļauj stiprināt basketbola tradīcijas visā Baltijas reģionā.”

”PZU Kausa” rezultāti

V.Komanda
1.Šarūna Marčuļoņa basketbola akadēmijas PZU komanda
2.Tartu „Rock”
3.Viļņas basketbola skolas komanda
4.„Rīga/Rīdzene”
5.„Wloclawek TKM”
6.„ABQ Clavijo”

Informāciju sagatavoja:
Katrīna Lulle
UAB DK “PZU Lietuva” Latvijas filiāles
sabiedrisko attiecību konsultante
Mob. tālr.: 26609619
E-pasts: katrina.lulle@ka.lv

     [+] [-]

, 2013-12-23 17:53, pirms 11 gadiem
Redzēju pēdējās 3 spēles , Viļņa bija ņemama, iespējams arī Rock / to neredzēju/, Šarūnas bija ārpus konkurences , jebkurā gadījumā pirmais nopietnais turnīrs / īpaši Lietuvā/. Mūsējie spēleja labi , bet bija rezerve !

     [+] [-]

, 2013-12-23 21:56, pirms 11 gadiem
Rīdzene pēdējā laikā ļoti aktīva kļuvusi, dzirdēju, ka trenerim lieli plāni ar šo U-14 komandu, nākamgad esot plānots piesaistīt talantīgus audzēkņus no reģiona un startēt ar 3 komandām Jaunatnes līgā!
Prieks ka ir entuziasti, kuriem ir motivācija un pats svarīgākais vēlme!
Lai veicas!