Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Dirks attaisno Vācijas uzticību

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dirks attaisno Vācijas uzticību
Vācijas Olimpiskā komiteja jau otrdien
iekļāva Dirku Novicki olimpiešu sarakstā

Dirks Novickis un Vācijas vīriešu basketbola valstsvienība attaisnoja Nacionālās Olimpiskās komitejas otrdien sniegto uzticības kredītu, izšķirošajā spēlē par dalību 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā pieveicot Puertoriko komandu 96:82.

Tādējādi pēdējās trīs vietas Pekinā tika tikai Eiropas komandām - Horvātijai, Grieķijai un Vācijai. Vācieši Olimpiskajā basketbola turnīrā piedalīsies piekto reizi (iepriekš 1936., 1972., 1984. un 1992. gadā), tiesa, pirmajos divos gadījumos Berlīnē un Minhenē Vācija bija spēļu rīkotāja.

Ar Dirku, bez Arrojo
Ceturtdienas vakarā jaunais Vācijas valstsvienības spēlētājs, naturalizētais Kriss Kamans ielūdza visu komandu vakariņās. Nākamajā dienā vācieši no cīņas izslēdza Dienvidamerikas otru stiprāko komandu Brazīliju un iekļuva četriniekā, kas nedēļas nogalē sadalīja trīs pēdējās ceļazīmes uz Olimpisko Pekinu. Šī turnīra fāze vāciešiem gan sākās neveiksmīgi, jo ar rezultātu 70:76 nācās atzīt horvātu, kuri pēc pārtraukuma atgriezās Olimpiskajā turnīrā, pārspēku.

Tāds iznākums nozīmēja, ka svētdienas vakarā divu Dirku – Novicka un galvenā trenera Bauermana – komandai būs jātiekas ar 2A – Puertoriko ilggadējo līderu, aizsargu Ajuso un Arrojo pārstāvēto vienību. Karību jūras salas komanda sestdien cieta būtisku zaudējumu – zaudētajā spēlē ar Grieķiju kreisās kājas muskuli savainoja Arojo un izšķirošās cīņas priekšvakarā kļuva zināms, ka viņš laukumā neizies.

Cīņa līdz pēdējam
Neraugoties uz līdera trūkumu, Puertoriko spēli sāka apņēmīgi un ilgi turējās pretī vāciešu spiedienam. Tieši puertorikāņi pirms četriem gadiem Atēnās sarūpēja vienu no lielākajiem pārsteigumiem Olimpisko spēļu basketbola turnīru vēsturē, sakaujot favorītus no Amerikas Savienotajām Valstīm. Lai gan vēlāk ASV cieta vēl vairākas sakāves Atēnās un 2006. gada Pasaules čempionātā Japānā, pirmo triecienu viņiem deva tieši Puertoriko.

Pēc pirmā puslaika vācieši ieguva deviņu punktu pārsvaru 48:39. Trešās ceturtdaļas pirmā puse pagāja līdzvērtīgā cīņā un Puertoriko basketbolisti Dirka iedvesmoto Vāciju nekur tālāk nelaida 61:54. Tālāk vācieši sāka izrāvienu, līdz ceturtdaļas noslēgumam iegūstot 16 punktu vadību 74:58.

Saliedējot savas aizsardzības rindas un izturējuši salinieku ofensīvu, vācieši 36. minūtes beigās jau bija tuvu sapnim par Pekinu 83:65. Taču tālmetienu speciālisti puertorikāņi nebija padevušies un 120 sekundes pirms pamatlaika beigām bija samazinājuši Vācijas vadību tieši uz pusi 86:77. Arī atlikušajā laikā viņi prata vāciešu grozā samest vēl piecus punktus, tomēr līmenī bija Vācijas uzbrukums. Dirks un kompānija šajās divās minūtēs guva desmit punktus, liekot Vācijai līksmot.

Olimpiskā kvalifikācija vīriešu basketbolā
Atēnas, Grieķija, 20. jūlijs
Vācija - Puertoriko 96:82

Olimpiskais turnīrs sāksies 10. augustā. Komandas tiks sadalītas divās grupās pa sešām vienībām katrā. Četras labākās komandas no katras grupas iekļūs ceturtdaļfinālos, bet jaunos Olimpiskos čempionus uzzināsim Olimpiādes pēdējā dienā 24. augustā. Sieviešu turnīrs sāksies un beigsies vienu dienu ātrāk.

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra dalībnieki

Komanda Kvalificēšanās
Argentīna 2004. gada Atēnu Olimpiādes spēļu čempioni
Spānija 2006. gada Pasaules čempioni
ASV 2007. gada Ameriku čempionāta uzvarētāji
Krievija 2007. gada Eiropas čempionāta uzvarētāji
Lietuva 3. vieta 2007. gada Eiropas čempionātā
Ķīna Spēļu rīkotāji
Austrālija Okeānijas čempioni
Angola Āfrikas čempioni
Irāna Āzijas čempioni
Horvātija Uzvara Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā
Grieķija Uzvara Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā
Vācija Uzvara Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā

Izmantotie resursi:
athens2008.fiba.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-07-20 21:15, pirms 16 gadiem
labi!!! malači Vācija

 +10 [+] [-]

, 2008-07-20 21:15, pirms 16 gadiem
Prieks, ka Dirks turpina vilkt Vāciju.Olimpiādē vēl kādam nervus pabojās, bet diez vai ko augstu sasniegs tomēr viens pret pieciem!
bet , ja tā padomā ko tik nav sasniedzis viņš ar viduvēju komandu! EČ 2. vieta, pč 3 . vieta ( pašam MVP)!

  +3 [+] [-]

, 2008-07-20 21:16, pirms 16 gadiem
Hempo rakstīja: Ehh,žēl par Puerto

aizej pazelo pats sevi labak emo!!
psc 6 komandas kas tikai nav no eiropas un tapat tikai 2 kaut cik konkurejosas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-20 21:19, pirms 16 gadiem
Trajkovičs lielījās, ka viņa vadībā Irāna 2003 gadā ieguva 5. vietu āzijā, kas ir ārkārtējs sasniegums. Izskatās, ka bez trajkoviča lietas iet vēl labāk - Āzijas čempioni un olimpiskās spēles. Izskatās ka ir cerība, ka arī Latvijas vīri pēc 4 gadiem spēlēs olimpiādē!

     [+] [-]

, 2008-07-20 21:20, pirms 16 gadiem
akselis rakstīja: diez gan dīvaini, ka vīriešiem eiropas čempionāta kopvērtējuma trīnieks tiek uz olimpiādi, bet sievietēm tikai viena izlase... ām, tad otrā vieta vīriešiem tiek arī uz olimpiādi vai nē, es zini, ka tie ir spāņi, bet tad vai tad nesamazinās komandu skaits?

Gan sievietēm, gan vīriešiem viss trijnieks brauc.. Patiesība abiem brauc top5.

  +3 [+] [-]

, 2008-07-20 21:21, pirms 16 gadiem
kolins rakstīja: Izlabojiet: Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 48 - 39! Rezultatīva spēle! Vācija vien jau no 3p līnijas guva 36 punktus! Un secinājums bez Novicka Vācija būtu turpat, kur Latvija! Apsveicu Vāciešus un jūtu līdzi Puertoriko!


Vācija, manuprāt, bez Novicka būtu zem Latvijas ( tagad gan ir Kamans, tiesa viņš vēl eiropas basī neizskatās diez ko pārliecinoši cik esmu redzējis 1,5 spēļu laikā!) nu nav Vācijai nekā tur diža diemžēl, prieks ka Femerlings vismaz vairāk sēž nekā agrāk, citādi jau skumji palika, ka tāds spēlē!

     [+] [-]

, 2008-07-20 21:36, pirms 16 gadiem
Smotins91 rakstīja: aizej pazelo pats sevi labak emo!!
psc 6 komandas kas tikai nav no eiropas un tapat tikai 2 kaut cik konkurejosas

Argentina un ASv ir tikai kaut cik konkurejoshas??? man gan liekas ka vinjas ir favorites!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-20 21:46, pirms 16 gadiem
kolins rakstīja: Saku Vācijai pietrūkst augstas klases saspēles vadītājs, jo Rollers spēle labi, bet ne vienmēr iemet no brīvām situācijām! Kamans šodien jau spēlēja labi nebija tik daudz kļūdu kā vakar, bet atkal piezīmes liedza spēlēt vairāk! Par Femerlingu vispār labāk nerunāt! 33 gadi jādomā jau par karjeras beigšanu! Šodien ļoti iepatikās Hamanns, ļoti atlētisks,ātrs un ar diezgan labu precizitāti, apveltīts spēlētājs! Gribu redzēt, ko Vācija rādīs OS! Un kāds var pateikt kādā grupā viņiem sanāks spēlēt?

būs izloze, bet nu katrā ziņā Dirks valdīs OS, redzēs ko pārējie spēs izdarīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-07-21 00:11, pirms 16 gadiem
Bez novicka vacu=ija buutu labaaka!!!!tizli=u mr=etienu meteejs un speeles cakaretaajs

  +1 [+] [-]

, 2008-07-21 02:12, pirms 16 gadiem
Kamans ielūdza visu komandu vakariņās. LOL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-21 15:45, pirms 16 gadiem
6.speletajs rakstīja: Tur taa atshķiriiba ka grieķiem futbolaa nebija liela zvaigzne bet krieviem bija AK47 un savrasenko!

Savrasenko un zvaigzne? Tas, ka pats sevi par tādu gribēja pataisīt, nenozīmē, ka viņš tāds arī ir. Drīzāk Holdens kopā ar AK47 ir zvaigznes.