Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Treneris, kurš iekaustīja spēlētājus, vada 12 gadīgu meiteņu komandu

Andrejs Siliņš

Treneris, kurš iekaustīja spēlētājus, vada 12 gadīgu meiteņu komandu
Maiks Raiss
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu treneris Maiks Raiss, kurš nesen tika atbrīvots no Ņūdžersijas štata Ratgersas Universitātes basketbola komandas galvenā trenera pienākumu veikšanas, jo iekaustīja savus spēlētājus, turpina strādāt basketbolā, vadot 7. klases meiteņu komandu, vēsta deadspin.com.

Iepriekš jau rakstījām, ka ESPN parādījās video, kurā varēja redzēt, kā Raiss iekaustīja savus basketbolistus. Noskatoties video, ļoti neapmierināts kļuva Ņūdžersijas štata gubernators Kriss Kristijs, kurš paziņoja, ka Raisu ir jāatlaiž. Tā kā palielinājās ažiotāža štata un pat valsts līmenī, Ratgersas Universitāte izlēma atlaist Raisu.

Pagājušā gada novembrī kāds Ratgersas universitātes darbinieks iedeva video kopiju Timam Perneti, kurš ir Ratgersas mācību daļas vadītājs sporta jautājumos. Pēc tam, kad tika uzklausīts neatkarīgu izmeklētāju viedoklis, Perneti diskvalificēja Raisu uz trim spēlēm, kā arī piesprieda 50 tūkstošu ASV dolāru lielu sodu.

Raiss tika sodīts, taču treniņos nekas īpaši nemainījās. Tāpat Raisa vadītā komanda nespēlēja diez ko veiksmīgi, jo, uzvarot 15 spēlēs no 31, vienība neiekļuva savas konferences astoņu labāko komandu skaitā.

hoopscritic.com basketbola apskatnieks Braiens Gelzeilers savā "Twitter" kontā rakstīja, ka Raiss nav pārstājis trenera gaitas un sev ierastajā stilā nodarbojas ar 12 gadus vecu meiteņu komandas trenēšanu Holmdelas pamatskolā Ņūdžersijā. Žurnālists arī vēsta, ka Raiss trenējis šo meiteņu komandu jau tad, kad veica arī Ratgersas universitātes komandas trenera pienākumus.

Kādā no spēles epizodēm Raiss vienai no meitenēm esot pateicis "Es pat nevaru paskatīties uz tevi!" un kopējais spēļu vadīšanas stils daudz neatšķiroties no iepriekš redzētā.

"SportsNet" ziņoja, ka Raisa vadības stilu pilnībā atbalstot meiteņu vecāki.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-16 14:34, pirms 11 gadiem
Labi, sauciet mani par muļķi, bet. kas pie velna? Trenerim kurš sita džekus ļauj strādāt ar meitenēm, vēl ar 12-gadīgām?? Kāds ar galvu nedraudzējas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-16 15:06, pirms 11 gadiem
Šeku reku youtube video:
Rutgers Basketball Coach Mike Rice Abusing His...
Īsti riktīgs jau nav, bet nav arī tā, ka kādu viņš tur naturāli sistu. Trakākais, kas tajā video ir redzams, vienam ar kāju pa pēcpusi iespēra, grūstīja visus un lamājās. Vairāk pēc tāda darbā nervus par daudz notērējuša cilvēka izskatās. Atliek cerēt, ka tās 12gadīgās meitenītes ar necenzētiem vārdiem nelamā un aiz bizēm nerausta. Ja kas, mūsu pašu Martins KIDS Gulbis neko daudz savādāk spēļu laikā neuzvedas. Un vispār daudziem treneriem nervi iet pa pieskari. Nav nekāds vieglais darbs, ja ar 100% atdevi strādā. Šitais grēkāzis arī neizskatās pēc tāda, kuram viss vienalga būtu, tikai metodes tādas neadekvātas... Bet 15 uzvaras 31 spēlē jau nu gan nav nekāds briesmīgi sliktais rādītājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-16 15:16, pirms 11 gadiem
Par šo situāciju nekādā gadījumā nedrīkst tik vienpusīgi spriest!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-16 15:51, pirms 11 gadiem
donatello rakstīja: Par šo situāciju nekādā gadījumā nedrīkst tik vienpusīgi spriest!!!
bet tieši to patlaban mēs darām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja