Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vētra: "Darbs sieviešu klubā un vīriešu izlasē nav savienojams"

Vētra: "Darbs sieviešu klubā un vīriešu izlasē nav savienojams"
Gundars Vētra un Candace Parker
Foto: DmitryArgunov.com

"Paldies Latvijas basketbola savienībai par uzticību. Esmu vienojies par sadarbības turpināšanu ar Jekaterinburgas UGMK, uzskatu, ka darbu sieviešu klubā un vīriešu valstsvienībā nav iespējams savienot," Krievijas basketbola čempionvienības galvenais treneris Gundars Vētra telefonsarunā pastāstīja par pieņemto lēmumu turpināt darbu Urālu lielpilsētā.

Kopā ar UGMK uzvarējis 2009. gada Krievijas čempionātā un Krievijas kausā, Vētra piekritis kluba vadības piedāvājumam turpināt darbu 2010./2011. gada sezonā. UGMK nākamajos trīsarpus mēnešos cīnīsies par uzvarām Superlīgas regulārajā sezonā, Krievijas kausā, Krievijas čempionātā un FIBA Eirolīgā.

Vasarā Gundars Vētra palīdzēs Latvijas U-20 sieviešu basketbola valstsvienībai, par kuras galveno treneri apstiprināts Mārtiņš Zībarts. Īpaša nozīme Vētras izvēlē bijusi faktam, ka pirmais latvietis NBA uzaudzis Liepājā, pilsētā, kur notiks U-20 čempionāta finālturnīrs. „Vēlos palīdzēt Liepājas basketbolam," teica Vētra.

Treneris novēlēja veiksmi jaunajiem Latvijas izlases vadītājiem. Pēc divām nedēļām, 3. februārī, LBS lems par Krievijas Superlīgas kluba Krasnojarskas „Enisey” stūrmaņa Ainara Bagatska apstiprināšanu par Latvijas valstsvienības galveno treneri. Viņam palīgos aicināts Viļņas kluba „Perlas” treneris Roberts Štelmahers.


, 2010-01-16 12:29, pirms 14 gadiem
būs labs!
Zībarts galvenais treneris,Vētra- trenera palīgs

Principā jau būs otrādāk,bet nu pēc formalitātēm sanāk interesnati..
, 2010-01-16 12:31, pirms 14 gadiem
Pareizi vien dara.. Ja jau vīru basītī tāpat nav jēgas gaidīt panākumus lai vismaz palīdz sievietēm! Tās vismaz ir daudz daudz vairāk sasniegušas un arī sasniegs vēl vairāk!
, 2010-01-16 12:31, pirms 14 gadiem
Es arī domāju kad ar meitenēm kā jau normālam vecim ir labāk !
Bet no sportiskā - Ļoti atšķiras: Meitenes ir lēnākas/ātrākas ar zemāku precizitāti tāpēc uz caurgājienam visu spēli nevar nospēlē un 3ņji ja iet tad iet, ja neiet tad jau spēle norakstāma ,paldies!
Labāk pievērstiem 1 veidam bet profesionāli !

P.S. Nezinu vai ir tāds profesionāls cilvēks kas gribētu darboties ar vīriešiem !
, 2010-01-16 12:32, pirms 14 gadiem
Cikos sodien izloze?
, 2010-01-16 12:40, pirms 14 gadiem
Atradu pats. 3 jos laokam saakaashttp://www.fibaeurope.com/draws/
Slēpts komentārs: real37
, 2010-01-16 12:50, pirms 14 gadiem
Žēl, ak žēl man kā liepājniekam, bet vai LBS nepiedāvāja G.Vētram trenēt Nacionālo dāmu izlasi? Interesanti gan, kas galu galā tiks dāmām, jo par to neviens nebilst ne vārda...?
, 2010-01-16 13:09, pirms 14 gadiem
tigersnevuds rakstīja: Žēl, ak žēl man kā liepājniekam, bet vai LBS nepiedāvāja G.Vētram trenēt Nacionālo dāmu izlasi? Interesanti gan, kas galu galā tiks dāmām, jo par to neviens nebilst ne vārda...?
paliek Nerips.. ja jau LBS mēģinā večus aizlāpīt ar Bagiju (domāju ka lētākais variants), tad arī dāmām ieliks lētuci, Neripu. Nevar jau neko pārmest, Aigars malacis, klusām rokot un aizmuguriski novācot konkurentus, būs uzrāpies līdz pašai augšai. Žetons viņam.
, 2010-01-16 13:27, pirms 14 gadiem
Nu sieviešu izlasi varetu trenet
, 2010-01-16 14:13, pirms 14 gadiem
Vētra, kā Liepājas vīriešu basketbola komandas galvenais treneris - vot šādi viņš noteikti spētu palīdzēt Liepājas basketbolam - gan būtu iespēja dabūt labākus spēlētājus, jo Vētru daudzi zina un respektē, būtu iespējas dabūt lielāku finansējumu (iespējama krievu nauda, kā arī sponsori uz klubu raudzītos ar lielāku optimismu un cerībām). Un tad arī Gundars varētu apvienots amatus arī ar veču izlasi.
, 2010-01-16 14:51, pirms 14 gadiem
Norky rakstīja: Vētra, kā Liepājas vīriešu basketbola komandas galvenais treneris - vot šādi viņš noteikti spētu palīdzēt Liepājas basketbolam - gan būtu iespēja dabūt labākus spēlētājus, jo Vētru daudzi zina un respektē, būtu iespējas dabūt lielāku finansējumu (iespējama krievu nauda, kā arī sponsori uz klubu raudzītos ar lielāku optimismu un cerībām). Un tad arī Gundars varētu apvienots amatus arī ar veču izlasi.
izklausās pēc graustu miljonāra stāsta.... optimistisks un cēls.... tikai nereāls.... Latvija valsts sportu mēģina iznīdēt, atrodas tikai daži "pamuļķi", kas savu naudu un enerģiju iegulda sportā Latvijā... bet nekas, tos jau ar drīz valsts iznīdēs, uztaisīs sporta nodokli (jo augstāks rezultāts, jolielāks nodoklis). Varbut kad Vētram būs kādi 65 gadi, tad atnāķs arī uz Liepāju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-16 16:09, pirms 14 gadiem
labāk uz pupiem,ne kā uz žūpām
, 2010-01-16 16:17, pirms 14 gadiem
Bagijs....Štelmahers...un varbūt vēl kāds Šnepa draugs.Visu cieņu Uvi aizmirsām(Helmani)!!
Kristaps Porziņģis spēli pamet priekšlaicīgi. Foto. AFP. Scanpix
47

Satraukums Bostonā: Porziņģis iedzīvojas savainojumā un noslēdz spēli priekšlaicīgi

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlē vien nepilnas 14 minūtes nospēlējis latvietis Kristaps Porziņģis, kurš ceturtajā sērijas spēlē pret Maiami "Heat" iedzīvojās savainojumā. Pagaidām nav skaidra savainojuma nopietnība. Bostonas "Celtics" uzvarēja šo spēli ar 102:88 un nonāca uzvaras attālumā no Austrumu konferences pusfināla.
Džamals Marejs. Foto: AFP/Scanpix
15

Marejs danko pāri Lebronam un ar uzvaras metienu izslēdz "Lakers", tālāk arī "Thunder"

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferencē noskaidrotas jau trīs no četrām otrās kārtas dalībniecēm – tālāk tikušas arī Oklahomsitijas "Thunder" un Denveras "Nuggets", izslēdzot Ņūorleānas "Pelicans" (4-0) un Losandželosas "Lakers" (4-1).