Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kurš kuru?

Andrejs Siliņš

Šodien ar divām spēlēm turpināsies Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas cīņas. Rīgā "VEF Rīga" uzņems BK "Ķeizarmežs" basketbolistus, bet "Bumerangs/Gulbene/ASK" savā laukumā cīnīsies ar "Liepājas Lauvām".

VEF Rīga – Ķeizarmežs 13:30, Olimpiskajā centrā
Kārtējais skaistais Valda Valtera sapnis, šoreiz ar nosaukumu "VEF Rīga", pamazām piepildās. Komanda aizvadījusi savu pirmo spēli LBL, kurā izbraukumā pašā spēles izskaņā ar divu punktu starpību pieveica "lauvas" no Liepājas (80:78). Lielisku sniegumu rādīja Maskavas "centrālā armijas sporta kluba" audzēknis Maksims Seleketo – 30 punkti un astoņas bumbas zem groziem. Jau pirmssezonas pārbaudes spēlēs tieši Šeleketo bija tas, kurš apliecināja savas līdera dotības, tāpēc jādomā, ka šīs dienas spēle pret "Ķeizarmežu" nebūs izņēmums.

"Ķeizarmežam" Latvijas labāko klubu sabiedrībā neklāsies viegli šosezon, to lieliski parādīja sezonas pirmā spēle pret "Barons/LMT" vienību, kad nācās piekāpties ar 63:87. Jau ar spēles pirmajām minūtēm pierādījās tas, ka abu klubu līmeņi ir absolūti dažādi. Protams, arī Latvijas izlases trenera Gunta Endzela diriģētajiem "ķeizarmežiešiem" vasarā nākuši klāt pāris jauni spēlētāji, kā, piemēram, "Rojas" aizgājušās sezonas līderis Artūrs Strēlnieks, vispirms Grieķijas, pēcāk Latvijas čempionu komandas gaisu apostījušais Krists Pīternieks, pēc sezonas prombūtnes atgriezušies Oskars Rusmanis un Rolands Brenčs. Tomēr skaties no kuras puses gribi – "VEF" sastāvam potenciāls ir lielāks.

Interesanta būs arī divcīņa starp abiem treneriem – nopelniem bagātais Valdis Valters pret savu audzēkni Gunti Endzelu. Abu šo treneru vadībā izauguši liela daļa šobrīdējie izlases līderi. Abi treneri strādājuši kopā ne tikai ar jauniešu izlasēm, bet arī ar bēdīgi slaveno BK "Skonto". Endzels ilgu laiku bijis Valtera labā roka, līdz ar to arī līvānietis palicis nedaudz ēnas pusē. Taču pēdējo gadu laikā lomu sadalījums mainījies – Endzels vispirms kļuva par "Skonto" galveno treneri, tagad jau zināms kā izlases treneris.

Bumerangs/Gulbene/ASK – Liepājas Lauvas 17:00
Arī "Bumerangs" un "Lauvas" LBL aizvadījuši pa vienai spēlei. "Buki" ciemojās Rīgas Olimpiskajā centrā pie "baroniem" un saskārās ar lielu neviesmīlību, vismaz basketbola laukumā noteikti. Pamatīgi dabūjuši iekšās no "Barona" (73:106), gulbenieši noteikti būs apņēmības pilni beidzot svinēt arī kādu uzvaru (arī Baltijas līgā vidzemniekiem neklājas neko spoži...). Arvim Steckim galvassāpes joprojām sagādā "saspēlnieki" – tieši pirmā numura pozīcijā liepājniekiem šovakar būs milzīgs pārsvars.

Protams, uz papīra "lauvām" sastāvs ir daudz iespaidīgāks, taču spēle notiks laukumā, un tad iespējami ir dažnedažādi notikumu pavērsieni. Domājams, Liepājas klubam šovakar nāksies krietni pasvīst, lai pievarētu "bukus". Tiesa, pie nosacījuma, ja mājiniekiem ierindā būs visi labākie spēki un komandā valdīs labs gars, kas spēs pacelt to kaut nedaudz, bet tomēr virs zemes...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

  -2 [+] [-]

, 2007-10-13 10:33, pirms 17 gadiem
kas tas par keizarmezha klubu? kads bija iepriekshejas kluba nosaukums???

     [+] [-]

, 2007-10-13 10:36, pirms 17 gadiem
intresants machs vareetu buut kapeec shaadus machus pa tv neraada kur viss var atgadiities bet raada kaa grandi grauj valmieru

     [+] [-]

, 2007-10-13 10:37, pirms 17 gadiem
andiz tas ir FALKO/keizarmezs

     [+] [-]

, 2007-10-13 10:44, pirms 17 gadiem
Uzvarēs Liepāja un Vefiņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-13 11:10, pirms 17 gadiem
es lieku uz Lauvām un Ķeizarmežu

     [+] [-]

, 2007-10-13 11:10, pirms 17 gadiem
Vefam un liepajaai peec butiibas ir jaauzvar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-13 11:22, pirms 17 gadiem
VEF un Liepāja! Manuprāt nav daudz varianti ķeizariem un gulbjiem!!!

     [+] [-]

, 2007-10-13 11:48, pirms 17 gadiem
jāpiekrīt pārējiem komentāriem - īpašām šaubām par Liepājas un VEF uzvarām nevajadzētu būt...

  +1 [+] [-]

, 2007-10-13 12:03, pirms 17 gadiem
vai esmu, ko palaidis garām, un Endzelis ir izlases treneris. Vai tad nebija tā, ka izlases galvenais treneris pieņem palīgus un, ja galvenā trenera vairs nav, tad tas nozīmē, ka palīgi ar vairs neskaitās? un būtu korekti norādīt, kas tā par izlasi, kas tiek pieminēta.

     [+] [-]

, 2007-10-13 12:27, pirms 17 gadiem
Es arī kaut kā nesapratu par to izlases treneri??? Kāds nevar paskaidrot. Kādas izlases???

     [+] [-]

, 2007-10-13 12:48, pirms 17 gadiem
rudzitis un poznjaks buus lideri!

     [+] [-]

, 2007-10-13 13:01, pirms 17 gadiem
Favorīti neapšaubāmi šajās spēlē ir Vefiņš un Liepājnieki, bet nedomāju, ka viņiem klāsies viegli. Tomēr domāju, ka Bukiem ir lielāks potenciāls izrādīt sīvāku pretestību, nekā Ķeizarmežam.
Domāju, ja abas komandas Buki un Ķeizarmežs zaudēs zem -10, tad viņi varēs būt gandarīti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja