Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Hjūstons ieradies treniņnometnē

Slavenais basketbolists Alans Hjūstons atkal trenējas kopā ar savu NBA komandu. Pagājušajā naktī, piektdien, Hjūstons piedalījās savā pirmajā treniņā ar Ņujorkas "Knicks" pēc līguma parakstīšanas.

36 gadus vecais Hjūstons, kura matos žurnālisti jau pamanījuši sirmumu, pirms diviem gadiem paziņoja par aiziešanu hronisku ceļgala problēmu dēļ. Pēc šī treniņa Hjūstons teica: "Sajūta bija lieliska."

Hjūstons vēl nebija kopā ar komandu pārbaudes spēlē pret Telavivas "Maccabi". Tāpēc pirmajā treniņā galvenais uzdevums bija iepazīt kombinācijas, komandas biedrus un spēt iekļauties.

Šobrīd "Knicks" ir līgumi ar 15 spēlētājiem, kas ir maksimālais pieļaujamais. Hjūstons nav starp viņiem. Tā kā viņš pēdējoreiz spēlēja 2005. gada sākumā, treneris Aizija Tomass vēl grib pārliecināties, vai Hjūstons ir spējīgs vēl spēlēt. Turklāt izlaistās dienas nenāk par labu Hjūstonam. Arī citas komandas interesējās par Hjūstonu, sevišķi "Nets", tomēr spēlētājs paliek uzticīgs "Knicks". Un treniņnometnes pirmo dienu izlaišanu viņš pamato ar ceturtā bērna dzimšanas gaidīšanu.

Vasarā Džeimss Dolans (komandas īpašnieks) atļāva Hjūstonam izmantot "Knicks" labiekārtotos treniņlaukumus un zāles, kā arī medicīnas pakalpojumus. Arī Aizija Tomass izdarīja Hjūstonam pakalpojumu, ko Hjūstons apzinās un novērtē: "Jā, esmu mazliet apgrūtinājies Tomasam dzīvi ar savu atgriešanos. Bet visa pamatā bija ticība, ka varu to vēlreiz izdarīt. Ģimene jau tā ir daudz ziedojusi, lai es šeit trenētos. Tā jau ir uzvara - būt šeit uz šī treniņlaukuma."

Ārsti esot uzskatījuši, ka Hjūstona ceļgalu kaite nav ārstējama. Taču Hjūstons tagad apgalvo, ka sāpes nejūt. Tomass nekomentēja Hjūstona izredzes tikt komandā, bet godīgi atzina, ka ar tādu savainojumu pagātni viņš nevienu komandā neņemtu. Bet kā "Knicks" uzbrukuma līderis daudzu gadu garumā viņš esot pelnījis šo iespēju un kā teica Tomass: "Es viņam to tagad dodu. Tagad skaitīsies tikai tas, ko viņš izdarīs laukumā."

Pēc treniņa Tomass par Hjūstonu teica: "Viņš vēl var iemest. Viņš ir viens no top 10 metējiem šajā sporta veidā. Tāpēc arī 60 gadu vecumā viņš varēs iemest bumbu grozā." Savukārt aizsargs Džamals Kraufords vēl pirms Alana Hjūstona pirmā oficiālā treniņa ar "Knicks" atcerējās kādu neoficiālo vasaras treniņu, kad Hjūstons tajā demonstrēja lielisku sniegumu: "Todien viņš nevarēja aizmest garām. Iesildīšanās laikā viņš izmeta 100 metienus, no kuriem trāpīja 96. Viņš kustējās lieliski, biju pārsteigs par to. Tādus, kā viņš ir grūti atrast ne tikai NBA, bet arī dzīvē. Viņš ir fantastiska personība un ļoti labs spēlētājs, kuram izdevusies lieliska karjera - viņš ir spēlējis NBA "All-Star" spēlē, bijis NBA finālos."

Starp citu, centrs Edijs Kerijs jau arī trenējas, tiesa, bez kontakta cīņām - izpilda vienkāršus metienus un citus vingrinājumus. Nākamā "Knicks" pārbaudes spēle: Trešdien, 17.oktobrī pret "Celtics".

Attēlā no kreisās Alans Hjūstons, kurš sedz Džamalu Kraufordu.

Izmantotie resursi:
NY Times
Knicks.com

     [+] [-]

, 2007-10-13 12:03, pirms 17 gadiem
tiešām gaidu ļoti daudz no Knicks gaidāmajā sezonā un ceru, ka kā minimums otrajā play-off kārtā mēs viņus redzēsim...

     [+] [-]

, 2007-10-13 12:45, pirms 17 gadiem
cerams ka hjustons tiks sastavaa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja