Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Lietuva Eiropas čempionātā bez Mačuļa

Lietuva Eiropas čempionātā bez Mačuļa
Jons Mačulis
Foto: Lapresse/Scanpix

Lietuvas basketbolam nepatīkama ziņa pienākusi no Itālijas, kur nopietnu savainojumu guvis izlases spēlētājs Jons Mačulis. Šovasar gaidāmais Eiropas čempionāts lietuviešu uzbrucējam ies secen.

Ceturtdienas vakarā Itālijas spēcīgākajā līgā "Serie A" norisinājās regulārās sezonas pirmspēdējās kārtas spēles. Interesanti, ka visās astoņās spēlēs pie uzvarām tika laukuma saimnieki, bet vienā no spēlēm Milānas "Armani Jeans" par spīti panākumam pret "Vanoli Cremona" (92:74) zaudēja vienu no saviem labākajiem basketbolistiem Jonu Mačuli. Laukumā 26 gadus vecais basketbolists pabija 24 minūtes līdz kādā no epizodēm savainoja labo ceļgalu - izrādījās, ka Mačulim plīsušas priekšējās krusteniskās saites. Pirmdien Kauņā spēlētājam tiks veikta operācija un atlabšanas periods būs vismaz seši mēneši. Līdz ar to skaidrs, ka 198 cm garais uzbrucējs nespēs būt Lietuvas izlases sastāvā Eiropas čempionātā, kas sāksies pēc trīs ar pusi mēnešiem.

Šosezon 25 vietējās līgas mačos Mačulim vidēji 9,4 punkti un 4,4 atlēkušās bumbas, bet Eirolīgā vidēji 10,8 punkti. Pagājušā gada pasaules čempionātā Turcijā, kurā Lietuva ierindojās trešajā vietā, Mačulis vidēji spēlē guva deviņus punktus un savāca 2,9 atlēkušās bumbas.

Lietuvas komandas galvenajam trenerim Ķēstutim Kemzūram jau radušies vairāki robi uzbrucēja pozīcijā, jo sastāvā šovasar nebūs Lins Kleiza (arī ārstē ceļgala savainojumu), kā arī neskaidrība ir par Martina Počius gatavību, kurš muguras problēmu dēļ izlaiž pašreiz ritošo Lietuvas finālsēriju.

Izmantotie resursi:
Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -...
lrytas.lt / Naujienos

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja