Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones "Sun" apmaina Veilenu pret Montgomerī un pirmo drafta izvēli

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsones "Sun" apmaina Veilenu pret Montgomerī un pirmo drafta izvēli
K-L Mike Thibault, Renee Montgomery, Chris Sienko, Mitchell Etess ("Sun" prezidents)
Foto: "Connecticut Sun"

Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais WNBA klubs "Connecticut Sun" otrdien veica lielāko starpsezonas darījumu līgā, iemainot saspēles vadītāju Linsiju Veilenu un otro izvēli 2010. gada draftā pret "Minnesota Lynx" saspēles vadītāju Renē Montgomerī un pirmās izvēles tiesībām.

Runas par grandiozo darījumu nerimās vairākas nedēļas un otrdien tām tika pielikts punkts.

Darījums nav pārsteidzošs, jo

• Linsija Veilena (Lindsay Whalen) ir Minesotas pavalsts labākā basketboliste un pārcelšanās uz „Lynx” vienlaikus būs spēlētājas atgriešanās mājās
• „Minnesota Lynx” nu jau bijusī spēlētāja Renē Montgomerī (Renee Montgomery) iepriekšējos četrus gadus spēlēja Konektikutas Universitātes „The UConn Huskies” komandā, no kuras daudzas basketbolistes vēlāk pārcēlušās uz „Connecticut Sun”
• „Sun” vēlējās iegūt pirmās izvēles tiesības draftā, lai gūtu iespēju izraudzīties citu „UConn Huskies” zvaigzni Tīnu Čārlzu (Tina Charles)

"Mums pavērās retā iespēja izmantot augsto drafta izvēli un pārvērst to lielākā, vairāksološā darījumā," notikušo komentē "Sun" viceprezidents un ģenerālmenedžeris Kriss Sjenko. "Vienmēr negribīgi esam šķīrušies no mūsu spēlētāju kodola dalībniecēm, taču uz šo notikumu jālūkojas kā vienreizēju iespēju ar nozīmīgu ietekmi tagad un nākotnē. Nav šaubu, ka mūsu faniem pietrūks visa ko Linsija devusi sešu gadu laikā, tomēr jaunā nodaļa klubam varētu būt vēl aizraujošāka."

Divās pirmajās WNBA sezonās 2004. un 2005. gadā Veilena palīdzēja "Sun" sasniegt WNBA finālus. Vēl vairāk, 2005. un 2006. gadā Veilenas prasmes sekmēja 26 kluba uzvaras regulārajā sezonā - vairāk nekā jebkurai citai komandai WNBA Austrumu konferences vēsturē.

"Šodienas darījums ir viens no svarīgākajiem un sarežģītākajiem lēmumiem mūsu franšīzes vēsturē," teica "Sun" galvenais treneris Maiks Tibo. "Pirms sešiem gadiem samainījām populāro saspēles vadītāju Šenonu Džonsoni (Shannon Johnson) pret drafta izvēli, ļaujot mums 2004. gada draftā izvēlēties Linsiju Veilenu. Viņa kļuva par katalizatoru daudziem panākumiem, ko franšīze sasniedza aizvadīto sešu gadu laikā, par to esam lielu pateicību parādā."

Sakramento "Monarchs" izkliedes draftā "Sun" ieguva uzbrucēju Demaiju Vokeri. Tagad jaunieguvumiem pievienota Montgomerī un pirmās izvēles tiesības WNBA draftā. Papildus klubs cer tuvākajās nedēļās noskatīt vienu vai divus t.s. "brīvos aģentus", iegūstot iespēju īsā laikā būtiski mainīt sastāvu 2010. gada sezonai.

Izmantotie resursi:
wnba.com

  +2 [+] [-]

, 2010-01-12 23:37, pirms 14 gadiem
man liekas ka SUN neieguva

     [+] [-]

, 2010-01-13 00:34, pirms 14 gadiem
Nebrīnīšos, ja viņi šīs maiņas rezultātā būs tikuši pie nākamā gada 1. drafta izvēles (dēļ sūdīgas regulārās sezonas) un iespējas nodraftēt citu UConn zvaigzni Maya Moore, kurai paredz vismaz tikpat spožu karjeru basketbolā kā Diana Taurasi un Candace Parker.

  +6 [+] [-]

, 2010-01-13 00:35, pirms 14 gadiem
No pozitīvās puses - Sun mājaslapā Whalen vietu noformējumā ir ieņēmusi Anete.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-13 01:33, pirms 14 gadiem
Kaut kaa atraak gribas sezonu biju pieradis un bija ljoti iepaticies

     [+] [-]

, 2010-01-13 02:24, pirms 14 gadiem
Cik es redzēju pagājušas sezonas spēles, tad, manuprāt, tas būs ieguvums, jo Veilena pārāk no sevis iedomājās, izsķirošos brīžos darot stulbas lietas, labi, bija līdere, bet pārāk nesaprotami brīžiem rīkojās, kas diez ko daudz komandai nepalīdzēja.
Bet tās ir tikai manas domas

  +2 [+] [-]

, 2010-01-13 02:48, pirms 14 gadiem
Tur ir arī nedaudz jāzin vēsture - Whalen ar McCarville principā divatā aizvilka Minesotas universitāti līdz NCAA Final Four, un tieši viņai uzticēja un viņa arī īstenoja izšķirošos metienus, arī iekš WNBA viņai bija tāda loma kopā ar Katie Douglas un Nykesha Sales, pēdējo pāris gadu laikā vienu aizmainīja, otra aizgāja no WNBA un palika vien Whalen. Tā nu viņa uzņēmās visu atbildību uz sevi - zinu ka viņas metieni lēcienā vēl pie tam neatrodoties balansā neizskatas diez ko pārliecinoši, bet līdz pagājušajai sezonai tieši tas bija viens no ieročiem, kas viņu ir padarījis par WNBA otru labāko saspēles vadītāju aiz Sue Bird, jo efektivitāte tam bija daudz augstāka.
Zinu, ka mūsu vietējiem faniem gribētos, lai tur ir kā šeit Latvijas izlasē, kad izšķirošos brīžos bumba ir rokā Anetei, bet var arī saprast Whalen - grūti uzticēt spēļu likteni jauniņai, kas savu ''ambīciju'' dēļ neierodas trenniņnometnē un pirmajā trešdaļā sezonas, un otro trešdaļu reti kad tiek pāri desmit punktiem, kaut gan treniņos metienu % visiem liek brīnīties. Bez tam tev nav ne nojausmas kā viņai ar nerviem svarīgos brīžos, bet tu redzi, ka pat sodiņus viņa izpilda ar 60-70% efektivitāti solīto 85-90% vietā.

     [+] [-]

, 2010-01-13 04:36, pirms 14 gadiem
JK rakstīja: Tur ir arī nedaudz jāzin vēsture - Whalen ar McCarville principā divatā aizvilka Minesotas universitāti līdz NCAA Final Four, un tieši viņai uzticēja un viņa arī īstenoja izšķirošos metienus, arī iekš WNBA viņai bija tāda loma kopā ar Katie Douglas un Nykesha Sales, pēdējo pāris gadu laikā vienu aizmainīja, otra aizgāja no WNBA un palika vien Whalen. Tā nu viņa uzņēmās visu atbildību uz sevi - zinu ka viņas metieni lēcienā vēl pie tam neatrodoties balansā neizskatas diez ko pārliecinoši, bet līdz pagājušajai sezonai tieši tas bija viens no ieročiem, kas viņu ir padarījis par WNBA otru labāko saspēles vadītāju aiz Sue Bird, jo efektivitāte tam bija daudz augstāka.
Zinu, ka mūsu vietējiem faniem gribētos, lai tur ir kā šeit Latvijas izlasē, kad izšķirošos brīžos bumba ir rokā Anetei, bet var arī saprast Whalen - grūti uzticēt spēļu likteni jauniņai, kas savu ''ambīciju'' dēļ neierodas trenniņnometnē un pirmajā trešdaļā sezonas, un otro trešdaļu reti kad tiek pāri desmit punktiem, kaut gan treniņos metienu % visiem liek brīnīties. Bez tam tev nav ne nojausmas kā viņai ar nerviem svarīgos brīžos, bet tu redzi, ka pat sodiņus viņa izpilda ar 60-70% efektivitāti solīto 85-90% vietā.
Nu tik traki jau ar Aneti nav pec pus sezonas stabili paari desmit pts meta pat pari 20 bija no saakuma iespeejams... Ja Whelana loti laba speleetaaja bet pec manaam domaam paraak daudz uz sevis paneema.. Es uzskatu lai kada tur speleetaaja staav labak atdot vinai nekaa mest esot gaisaa horizontaalaa stavoklii un labu gabalu no groza

     [+] [-]

, 2010-01-13 04:40, pirms 14 gadiem
P.S man shkiet saakumaa pat paraak daudz Anetei neuzticeejas atceros kaa vina uzbrukumaa skraidija pa rinki un uz piespeeli vareja pat neceret pat staveeja briiva stuuri vicinaja ar rokaam komandas biedrenes izveleejas mes caur diviem aizsargiem bet ne piespeeli... Tas tracinaaja!!!

     [+] [-]

, 2010-01-13 07:11, pirms 14 gadiem
Anetes loma komandā paaugstināsies ,bet komanda zaudēja ļoti labu un stabilu spēlētāju . Būtībā jau komandas rezultati iepriekšējā sezonā nebija spīdoši. Cerams , ši maiņa dos pozitīvu rezultātu , bet nez kāpēc māc šaubas. Jacer uz spēcīgu drafta spēlētāju

     [+] [-]

, 2010-01-13 11:31, pirms 14 gadiem
Liels pārsteigums!!!!!!!Nu Anetei būss jauzņemas daudz vairāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-13 16:52, pirms 14 gadiem
JK rakstīja: No pozitīvās puses - Sun mājaslapā Whalen vietu noformējumā ir ieņēmusi Anete.
Ooo, es arī pamanīju to. Skudriņas pilnīgi pārskrēja un lepnums par saviem tautiešiem parādījās.