Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

“Ballzy” izspēlēs 2000 eiro balvu fondu 3x3 basketbola U16 grupas turnīrā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

“Ballzy” izspēlēs 2000 eiro balvu fondu 3x3 basketbola U16 grupas turnīrā
Pirms gada Brasas laukumā notika pirmais oficiālais 3x3 basketbola turnīrs "Evolution Brasa 3x3 Basketball".. Publicitātes foto

Latvijas 3x3 basketbola vasaras vienīgais starptautiskajiem standartiem atbilstošais turnīrs U16 vecuma grupā zēniem notiks svētdien, 14. augustā Rīgā, Brasas multifunkcionālajā sporta laukumā, kur labākajiem šā vecuma 3x3 basketbolisti būs iespēja pretendēt uz 2000 eiro lielo balvu fondu no “Ballzy” – draudzīgākās vietas visiem basketbolistiem un snīkeru cienītājiem. Turnīra laikā skatītājiem un līdzjutējiem būs iespēja piedalīties konkursos un izcīnīt balvas!

Latvijas 3x3 basketbola izlase – Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars – pirms nedaudz vairāk kā gada kļuva par Tokijas olimpisko spēļu čempioniem, taču jauniešiem nav daudz iespēju mūsu valstī izmēģināt šo sporta veidu pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) jaunā sporta veida standartiem – uz atbilstoša seguma laukumiem ar kvalitatīvām groza konstrukcijām, spēles vadot tiesnešiem, veicot spēles un uzbrukuma laika kontroli, kā arī individuālās statistikas pierakstu.

Šovasar 3x3 basketbola spēlēšanu pēc šādiem standartiem bijusi iespēja izmēģināt U12 un U14 vecuma spēlētājiem “Rimi Saulkrastu kokteilī”, bet U18 vecuma zēni un meitenes regulāri sacenšas “Būvuzņēmuma Restaurators” tūres ietvaros.

14. augustā no plkst. 11:00 Brasā pirmo reizi vēsturē notiks “Ballzy” kausa izcīņa U16 vecumas grupas spēlētājiem (2006. gadā dzimušie un jaunāki). Spēles notiks uz diviem laukumiem. Noteikts dalībnieku limits – 16 komandas. Pieteikšanās sāksies pirmdien, 8. augustā, plkst. 8:00, to veicot FIBA sacensību vietnē “play.fiba3x3.com”. Pieteikšanās ilgs līdz piektdienas, 12. augusta plkst. 20:00 vai līdz brīdim, kad tiks sasniegts dalībnieku limits.

Sastāvā atļauts iekļaut spēlētājus tikai ar pašu izveidotajiem un apstiprinātajiem FIBA 3x3 basketbola spēlētāju profiliem. Dalība bez maksas. Komandām turnīrā jāpiedalās vienādas krāsas spēļu kreklos ar atšķirīgiem numuriem, lai būtu iespēja veikt individuālās statistikas pierakstu.

“Ballzy” ir “Ballers Pro Store” pārstāvniecības veikali Ziemeļeiropā, kas pārdod augstākās klases basketbola un brīvā laika apavus, sporta inventāru, piedāvājot jaunāko, slavenāko zīmolu modeļus gan veikalos, gan mājas lapā “Ballzy.eu”.

Brasas multifunkcionālais sporta laukums oficiāli tika atklāts 2021. gada 11. augustā, kad Latvijas olimpisko spēļu čempionu kvartets – Miezis, Lasmanis, Krūmiņš, Čavars – iemēģināja jauno sporta būvi, atzīstot par atbilstošu sacensību un treniņu aizvadīšanai. Šis projekts tika īstenots pēc biedrības “Brasa” iniciatīvas, sekmīgi piedaloties Rīgas Domes līdzfinansējuma konkursā. 2021. gada 21. augustā notika pirmais oficiālais 3x3 basketbola turnīrs “Evolution Brasa 3x3 Basketball”. Ikdienā laukums ir brīvi pieejams 3x3 un 5:5 basketbola treniņiem bez iepriekšēja pieraksta un bez maksas.

Jautājumi par komandu pieteikšanu, profilu izveidi – renars32@gmail.com.

Izmantotie resursi:

https://basket.lv/3x3