Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

CSKA uzvar pagarinājumā

CSKA uzvar pagarinājumā
Dž. R. Holdens
Foto: www.cskabasket.com

Sestdien Krievijas superlīgas pusfinālā Maskavas CSKA basketbolisti pagarinājumā savā laukumā ar 85:78 pārspēja Maskavas "Dynamo", panākdami sērijā vadību ar 2:0.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgā cīņā, kas izpaudās arī rezultātā pēc nospēlētajām pirmajām 20 minūtēm - 40:41, "Dynamo" labā. Trešo ceturtdaļu ļoti enerģiski sāka "Dynamo", iegūstot nelielu dažu punktu pārsvaru, bet to līdz ceturtdaļas beigām izdzēsa CSKA, kas pirms pēdējā spēles cēliena bija jau vadībā - 55:54. Ceturtajā ceturtdaļā nevienai komandai neizdevās atrauties ar vērā ņemamu punktu starpību, kas solīja saspringtu galotni.

Piecas sekundes līdz pamatlaika beigām pie rezultāta 71:70, CSKA labā, precīzu trīspunktnieku pāri sava sedzēja rokām iemeta "Dynamo" uzbrucējs Treviss Hansens, panākot savai komandai divu punktu vadību - 71:73. "CSKA" galvenais treneris Etore Mesina pieprasīja minūtes pārtraukumu, lai dotu spēlētājiem norādījumus, kā izspēlēt gaidāmo uzbrukumu.

Bumbu no laukuma centra ievadīja CSKA, bet tiklīdz viņi izspēlēja bumbu līdz spēlētājam, tā "Dynamo" izdarīja taktisko sodu, jo viņiem vēl nebija savākta piezīmju norma. "CSKA" palika 3,7 sekundes un uzbrukuma tiesības, kas tika veiksmīgi izspēlēts, Viktoram Hrjapam saņemot bumbu soda laukumā, kur metienā pret viņu tika izdarīts noteikumu pārkāpums. Hrjapa aukstasinīgi realizēja abus soda metienus un panāca neizšķirtu - 73:73. Vēl palikušas bija 2,7 sekundes un "Dynamo" paspēja izdarīt trīspunktnieku, kas gan nebija precīzs.

Pagarinājumā CSKA jau no pirmajiem uzbrukumiem ieguva vadību, ko neatdeva līdz pat pēdējai sekundei. Apmēram pusminūti līdz mača beigām "Dynamo" izmeta piecus (!) izmisuma trīspunktniekus pēc kārtas (pateicoties labai cīņai par atlēkušajām bumbām uzbrukumā), bet neviens nesasniedza mērķi, tādējādi krietni pabojājot metienu precizitātes procentu un izgaisinot pēdējās cerības uz panākumu. Galarezultātā CSKA uzvara ar 85:78.

Uzvarētājiem labu spēli aizvadīja amerikānis ar Krievijas pasi Dž. R. Holdens, kurš laukumā pavadīja nepilnu 41 minūti un izcēlās ar 19 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. 17 punktus CSKA labā guva Tredžans Lengdons, bet 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas slovēņu centra Matjaza Smodiša kontā. Savukārt "Dynamo" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Hansens. 15 punkti Focim, bet 14 - Moņam.

Līdz ar šo spēli Maskavas derbijā rezultāts kļuvis 2:0, CSKA labā. Nākamā spēlē notiks otrdien, 13. maijā, pulksten 18:00 pēc Latvijas laika un tiešraidē to translēs "RTR Planeta Sport". Otrā pusfinālā, kurā savā starpā tiekas Maskavas apgabala "Himki" un Permas "Ural Great" arī rezultāts 2:0, "Himki" labā. Šajā sērijā trešā spēle rītdien, sākums pulksten 15:00 un tiešraidē to arī rādīšot "RTR Planeta Sport".

     [+] [-]

, 2008-05-10 19:29, pirms 16 gadiem
ljoti jauki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-10 23:44, pirms 16 gadiem
Nolāpīts, kur ir intriga sērijā! Varēja jau šito šodien paņemt Dynamo, jo šodien varētu teikt, ka pat bija pelnījuši galotnē uzvilkt!