Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Lauvas 2" ar vienu soli Rietumu līgas finālā

Andrejs Siliņš

"Lauvas 2" ar vienu soli Rietumu līgas finālā
Artis Ate
Foto: Mārtiņš Sīlis

Trešdien pirmo Rietumu līgas pusfināla spēli savās mājās aizvadīja "Liepājas Lauvas 2" basketbolisti, kas ne bez grūtībām, ar rezultātu 91:64 pārspēja "Kuldīgas" basketbolistus, tādējādi sperot plašu soli pretim čempionāta finālam.

Nenoliedzami, šajā pārī krietni vien labākas izredzes uz finālu tika vērtētas liepājniekiem, kuri uzvaras izcīnīja arī abās regulārā čempionāta spēlēs. Vispirms, Kuldīgā tika izcīnīta uzvara ar (95:54), bet pēc tam līdzīgs scenārijs bija arī Liepājā - (97:53).

Taču pirmā pusfināla spēle tik viegla nesanāca, par ko liecināja „Kuldīgas” komandas sastāvs, kas uz Liepāju bija ieradušies gandrīz savā optimālākajā sastāvā.

Pirmais spēles puslaiks kopumā aizritēja ļoti līdzīgā cīņā. Lai arī liepājnieki visas pirmās 20 minūtes atradās nelielā vadībā, taču pilnīgi droši laukuma saimnieki justies nevarēja, jo „Kuldīgas” komanda šajā vakarā darbojās tiešām pārliecinoši. Dodoties lielajā pārtraukumā tikai plus 4 mājiniekiem – 45:41.

Vēl lielākas bažas par mača galarezultātu radīja spēles trešā ceturtdaļa, jo nepilnas piecas minūtes pirms tās beigām notika vadības maiņa (49:50) „Kuldīgas” labā, kas piespieda „Lauvas” fārmklubam doties minūtes ilgajā apspriedē. Lai arī liepājnieki līdz ceturtdaļas beigām atguva vadība, taču sešu punktu pārsvars nešķita drošs – 62:56.

Taču spēles pēdējā ceturtdaļa acīmredzami bija izšķirošā un tā salika visu pa plauktiņiem. Liepājnieki pilnībā dominēja laukumā un kuldīdznieki jūtami nolūza, kā rezultātā pēdējās 10 minūtes „Lauvas” fārmklubs uzvarēja ar (29:8) un visā mačā ar 91:64.

Uzvarētājiem rezultatīvu sniegumu nodemonstrēja Artis Ate, kurš šajā mačā guva 27 punktus. Savukārt, pretiniekiem labākais ar 20 punktiem bija Mārtiņš Darģis.

Līdz ar to, ir jānotiek diezgan lielam brīnumam, lai liepājnieku neiekļūtu finālā, jo (27) punktu handikaps pirms atbildes spēles Kuldīgā šķiet visai drošs. Pagaidām vēl nav zināms precīzs atbildes spēles datums, taču visticamāk tā tiks aizvadīta nākošās nedēļas vidū.

Rietumu līgas pusfināla spēle (7. aprīlis)

„Liepājas Lauvas 2” – „Kuldīga” 91:64 (23:18, 22:23, 17:15, 29:8)
„Liepājas Lauvas 2”: Ate 27, Sviklis 17, Mejeris 9, Frīdenbergs 8, Helmanis 8, Leiteris 7, Freimanis 7, Muskats 6, Tukišs 2
„Kuldīga”: Darģis 20, Roze 10, Kurtišs 9, Otto 6, Laizāns 5, Osis 4, Hercenbergs 4, Ozolnieks 3, Eida 3, Lagzdiņš.

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs
Mārtiņš Sīlis
LOC Mārketinga vadītājs