Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NCAA fināls: Kentakī "mežakaķi" pret Konektikutas "kamanu suņiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NCAA fināls: Kentakī "mežakaķi" pret Konektikutas "kamanu suņiem"
Apmeklējuma rekords: pusfinālus "AT&T" arēnā Ārlingtonā apmeklēja vairāk nekā 79 000 skatītāju
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) 76. čempionātā basketbolā atlikusi viena, taču pati svarīgākā spēle. Otrdien, 8. aprīlī, plkst. 04:10 no rīta pēc Latvijas laika Džona Kalipāri trenētie "Kentucky" puiši (29-10, #8) Teksasas pilsētā Ārlingtonā mērosies spēkiem ar Kevina Ollija vadīto "Connecticut" vienību (31-8, #7).

2014. gada finālspēle ir viena no neticamākajām vēsturē. Pirmkārt, līdz finālam neizdzīvoja neviena no 24 komandām, kuras savos reģionos tika izsētas ar pirmajiem sešiem numuriem. Otrkārt, finālisti sestdienas vakarā no tālākas cīņas izslēdza potenciālos pirmdienas favorītus.

Skatoties no citas puses, nav nekā pārsteidzoša. “Kentucky” un “Connecticut” komandas divatā izcīnījušas 6 no pēdējiem 18 NCAA tituliem, tādējādi pirmdienas vakarā nokļūs sev pazīstamā teritorijā.

Pieredzējušais treneris Džons Kalipāri (NCAA čempions 2012) ceturto reizi karjerā ir nokļuvis līdz “Četru Finālam”, savukārt uzvara finālspēlē “mežakaķiem” atnesīs devīto NCAA čempionu titulu vēsturē. Nacionālajā čempionātā “Kentucky” spēlētāji ir uzvarējuši 11 spēlēs pēc kārtas, tajā skaitā sešās cīņās 2012. gadā un piecās spēlēs šosezon.

Pirms sezonas Kentakī pulcēja talantīgāko komandu valstī, apvienojot sešus vidusskolu elites spēlētājus (McDonald`s All Americans) – Džūliusu Rendlu, brāļus Endrū un Āronu Herisonus, Džeimsu Jangu, Dakari Džonsonu un Markusu Lī.

Jāatzīmē, ka Kentakī treneri 13 reizes vēsturē ir atzīti par gada labākajiem NCAA treneriem, tajā skaitā Riks Pitino (šobrīd trenē 2013. gada čempioni Luivilu) un Tabijs Smits (Oto Ošenieka pirmais treneris Minesotā).

Tā izskatās NCAA “Četru Fināla” spēle 80 000 skatītāju klātbūtnē. Foto: AFP/Scanpix

Džons Kalipāri un Kevins Ollijs

”AT&T” stadiona basketbola grīda Teksasas pilsētā Ārlingtonā

Kevins Ollijs nogriež “Madison Square Garden” arēnas tīkliņu

Ne mazāk apņēmīgi ir trīskārtējie NCAA čempioni no Konektikutas. “Kamanu suņi” ir apņēmības pilni apliecināt, ka tieši viņi pārstāv ASV studentu basketbola galvaspilsētu. Pirmkārt, pirms desmit gadiem “UConn Huskies” sieviešu un vīriešu komandas vienlaikus uzvarēja nacionālajā čempionātā.

Otrkārt, pērn Konektikutai tika aizliegts piedalīties pēcsezonas turnīros neapmierinošo akadēmisko rezultātu dēļ. Komandu sodīja ar treniņu skaita samazinājumu un stipendiju atņemšanu. Spēlētāji varēja nomainīt komandu, taču izvēlējās palikt. “UConn Huskies” trenera Kevina Ollija pirmajā darba gadā finišēja ar bilanci 20-10, taču nākamajā gadā ir tikuši līdz NCAA finālam.

“Tas ir ļoti iespaidīgi,” notikušo vērtē NCAA prezidents Marks Emerts (Mark Emmert). “Redzēt, kā komanda turas kopā. Domāju, ka viņus vieno apņēmība un pienākuma sajūta.”

Konektikutas līderis gandrīz visās statistikas kategorijās ir Šebazs Neipīrs (Shabazz Napier).

NCAA prezidents Marks Emmerts

Kentakī līderis Džūliuss Rendls

Šebazs Neipīrs ar Austrumu reģiona kausu

Konektikutas talismani Džonatans XIII un Džonatans XIV

Dienu vēlāk Tenesī pilsētā Nešvilā notiks NCAA 33. sieviešu čempionāta fināls, kurā tiksies "Connecticut" (39-0) un "Notre Dame" (37-0) basketbolistes.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...

     [+] [-]

, 2014-04-07 23:45, pirms 10 gadiem
Njaa Kentaki pirmaa komanda kops fab 5 ar 5 freshmeniem....neitraali, kas uzvar tas labaakais.

     [+] [-]

, 2014-04-08 00:25, pirms 10 gadiem
Reāli vienīgais no top3 drafta Julius vienīgais spēlēs!

  -2 [+] [-]

, 2014-04-08 01:06, pirms 10 gadiem
Izlasot virsrakstu uzreiz var saprast, ka tas ir Noviks. Kāpēc jāraksta tādi virsraksti?

     [+] [-]

, 2014-04-08 01:09, pirms 10 gadiem
Uzreiz var pateikt, ka Novika raksts vairāk bildes laikam grūti ielikt

     [+] [-]

, 2014-04-08 01:10, pirms 10 gadiem
yeah rakstīja: Izlasot virsrakstu uzreiz var saprast, ka tas ir Noviks. Kāpēc jāraksta tādi virsraksti?
Lai tu paskatītos

  +3 [+] [-]

, 2014-04-08 01:32, pirms 10 gadiem
yeah rakstīja: Izlasot virsrakstu uzreiz var saprast, ka tas ir Noviks. Kāpēc jāraksta tādi virsraksti?
Izlasot komentāru, uzreiz var saprast, ka tas ir kārtējais ar dzīvi neapmierinātais cilvēks.