Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Liepājas Lauvās" izmaiņas

"Liepājas Lauvās" izmaiņas
Edvīns Striks
Foto: liepajniekiem.lv

No basketbola kluba "Liepājas Lauvas" direktora amata atkāpies Edvīns Striks, pamatojot to ar komandas neveiksmīgo sniegumu SEB BBL Izaicinājuma kausa finālčetriniekā.

Edvīna Strika vietā par "Liepājas Lauvu" direktoru līdz sezonas beigām strādās Liepājas Basketbola skolas direktors Artūrs Košeļevs. Striks, kurš liepājnieku komandā turpinās darbu kā ārsts, lēmumu atkāpties no amata pamatoja ar nesekmīgo sniegumu BBL Izaicinājuma kausa finālsacensībās: "Pēc neapmierinošā snieguma "Final 4" turnīrā kaut kādām pārmaiņām klubā bija jānotiek. Bija trīs varianti - vai nu veikt izmaiņas sastāvā, taču, manuprāt, mūsu pašreizējais spēlētāju virknējums ir labs, jo uz katru pozīciju ir vismaz divi spēkos līdzvērtīgi basketbolisti. Otrs - galvenā trenera maiņa, tomēr pašreizējā situācijā no pašu resursiem mums nekā labāka nav, bet, ja skatāmies plašāk, tad sezonas vidū, precīzāk, trīs mēnešus līdz tās beigām, mums nav ne laika meklēt citu treneri, ne arī līdzekļu. Trešais - jāmaina vadība, un es uzskatu, ka tādā situācijā, kad komanda nav izpildījusi dotos uzdevumus, man ir jāatkāpjas," tā Striks, kurš arī atklāja, ka liepājnieku mērķis ir iekļūšana LBL pusfinālā.

"Ļoti gribējās uzvarēt un iekļūt elites divīzijā, lai arī tagad pat nav īstas skaidrības, vai uzvarētājs nākamgad tur patiešām tiks. Ja būtu izmantojuši savas iespējas, tad tā vairs nebūtu mūsu problēma. Sezonas sniegums bija nestabils, taču šīs divas spēles to pilnībā būtu atsvērušas. Tika ieguldīts smags darbs jaunu spēlētāju piesaistē. Pēc turnīra mani pārņēma tukšuma sajūta. Reāli man ir savs pamatdarbs un apvienot to ar kluba direktora amatu nebija viegli. Zināmā mērā kā otru iemeslu varētu minēt aizņemtību. Nekādā gadījumā negribētu, lai kāds tagad domātu, ka tā ir bēgšana no atbildības."

Par izmaiņām Liepājas vienībā komentāru izteica arī "Lauvu" priekšsēdētājs Artis Lagzdiņš: "Nenoliedzami Striks kluba labā ir izdarījis daudz un godprātīgi pildījis savus pienākumus, par to viņam liels paldies. Taču, ja viņš ir izdarījis savu izvēli, mums bija jāmeklē citi varianti. Runājot par iespējamo treneru maiņu, šajā situācijā, šķiet, labāk atstāt visu, kā ir, jo Misus ir pelnījis, lai viņam dod iespēju pilnveidoties. Jā, varbūt viņam nav nopietnas pieredzes šāda līmeņa komandas vadīšanā, taču to var iegūt tikai ar laiku. Tāpat varētu piekrist, ka šajā sezonā jaunajiem Basketbola skolas audzēkņiem nav bijušas iespējas pietuvoties lielajai komandai. Tiesa, šajā gadījumā mums kaut kas bija jāupurē, jo diezin vai, iesaistot jaunos, mēs būtu spējuši pēc jaunā gada izcīnīt nepieciešamās uzvaras, lai iekļūtu "Final 4". Visdrīzāk, līdz sezonas beigām komandā pārmaiņas nenotiks."

Izmantotie resursi:
www.liepajniekiem.lv

  +8 [+] [-]

, 2008-03-05 14:24, pirms 17 gadiem
Paldies Misusam par visu, bet tomēr tieši Viņam bija jārīkojas, ne Strika k-gam. Cerams, ka nākam sezon tiks izdarītas izmaiņas šajā postenī, un ja jau tik ļoti Armandam gribas palikt tai treneru korpusā, tad lai ir palīgs kādam pieredzējušākam galvenajam trenerim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-05 14:27, pirms 17 gadiem
Nevaru teikt, ka parzinu situaciju, lai varetu komentet ko sikak. Tacu prieks, ka vismaz virspuseji skatoties ari Latvijaa sak paradities arvien vairak gadijumu ar realas atbildibas uznemsanos no organizaciju top cilvekiem par vaju sniegumu - slikts sniegums = atkapsanas vai atlaisana. Neka savadak profesionala sporta nevajadzetu but. Parak ilgi "roka mazgajusi roku". Varbut valdiba sekos sim sporta piemeram? Gaidam vien...

     [+] [-]

, 2008-03-05 14:35, pirms 17 gadiem
Demar

nemza tik slikta ta sakratotiba nav!

  -3 [+] [-]

, 2008-03-05 14:38, pirms 17 gadiem
Aigars Zeidāks vai Jānis Zeltiņš vai Nikolajs Balvačovs vai Indulis Možeiks būtu labas kandidatūras galv.trenera amātām.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-05 14:38, pirms 17 gadiem
Vēl ir brīvs Arvis Steckis.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-05 14:43, pirms 17 gadiem
Kādā sakarā jāatkāpjas direktoram? Tad jau tagad pēc nākamā zaudējumu ārsta krēslu ari būs jāpamet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-05 14:50, pirms 17 gadiem
To 1 Zeidaks jau nu noteikti neietu strādāt par treneri, es domāju viņam tas nav vajadzīgs! Lai čalis ņemās ar saviem nekustāmajiem īpašumiem.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-05 14:54, pirms 17 gadiem
Indulis Možeiks pa galveno treneri, tas tomēr nebūtu loģiski!!!Šo treneri es nekad neēsmu sapratis un nesapratīšu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-05 14:56, pirms 17 gadiem
Možeiks nekad! viņš vnk nav gatavs tādam līmenim!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-05 14:59, pirms 17 gadiem
'' Možeiks nekad! viņš vnk nav gatavs tādam līmenim! ''

Viņš savulaik trēnēja Gulbeni.

  -3 [+] [-]

, 2008-03-05 15:03, pirms 17 gadiem
Zvirgzdiņš ir brīvs - tas pirmkārt!!! Liepāja jau bij pieredzējuši (Boldaševics(kautkā tā)utt)
Vajag labu treneri kurš zin ko dara , latviešu treneri , lai9 nav tākā agrāk kad skraidija 3 leiši un 3 nig**i, bet mūsējiem vajdzēja šiem pasot!

  +2 [+] [-]

, 2008-03-05 15:22, pirms 17 gadiem
Problēma ir tajā,ka Liepājai ir vajadzīgs ģeenerālsponsors,kurš prasītu rezultātu un arī atbildību.Šobrīd ir tā,ka Dome kā lielākais sponsors ie3dod budžetā ierakstīto summu un vairāk par neko neinteresējas.Komandas vadībā ir salasījušies visi vecie čomi,kuri savā ziņā jūtas kā izredzētie.Labi,Strikam savi iemesli tā rīkoties,taču atkāpties īstenībā vajadzēja Misum.Šobrīd izskatās kā viltus manevrs uzmanības novēršanai,kas neko nemaina.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-05 15:53, pirms 17 gadiem
misus forever

     [+] [-]

, 2008-03-05 16:09, pirms 17 gadiem
cerams ka tas uz labu!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-05 16:20, pirms 17 gadiem
Možeiks vairāk nevelk kopš Baltikas un Gulbenes neko prātīgu nav trenējis tikai Liepājas basketbola skolu.
Zeidaks manuprāt nodarbojas ar nekustamajiem un nealkst kaut kur prom no Rīgas kaut ko trenēt.
Zeltiņam jau ir tik pieklājīgi gadi, ka piedodiet, bet lieciet cilvēkam mieru.
Bolvačovs būtu ok tik jautājums vai pats grib un vai ir brīvs.

Steckis nu varbūt, bet nemāku teikt diez gan maz kas par šo ir dzirdēts.

Lai gan nezinu ko Jūs tik ļoti kritizējat Misusu, jo pagājušogad viņš no pilnīgi nekā uztaisīja komandu kas sezonas beigās pat uzvarēja Baronu. Tas ka viņš piektdien taktiski pilnīgi zaudēja Valteram ir cits jautājums, Valters ir apčakarējis gandrīz visus Latvijā tā kā nav par ko pārdzīvot.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-05 17:00, pirms 17 gadiem
to edgars
valters drizak neapcakareja misusu,bet izdarija savu darbu,ka bija jaizdara.
konkreti biju uz speli lauvas-vef
misus nebija izanalizejis,ka likvidet liderus,kolesnikovu seleketo,bet valters bia pastradajis labi,jurevicam nacas ciniteis par katra laukuma metru,tapat pikenroli vienos vartos....
protams tiesnesi ar reali palidzeja vefam,jurevicu sita nost laukuma bet piezimes,nedeva,bet pasam jurevicam pars piezimes iedeva par neko
+no apaksas vien aizmestie garam sviests-attiecigs rezultats...
no jurevica varam atvadities un nakosgad liepaja paliks spelet tiem kur citur nenem spelet+pars legonari un misus prieksgala un vel pars gadus kamer tas kugis nogrims un tad saksies viss no jauna un tad varetu redzet liepaja atdzimstam jaunu basketbolu ar jaunam asinim!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-05 17:09, pirms 17 gadiem
Runājot par galvenajiem treneriem, Lauvām labākus medību laukus varētu pavērt Višņēvics. Es domāju Pēteris, jo dēls Uldis vēl šķiet tam nebūtu gatavs Citādi jau Bolvačovs vēl varētu būt labs kandidāts, bet Zvirgzdiņš jau būtu utopija...

     [+] [-]

, 2008-03-05 17:14, pirms 17 gadiem
Možeiks tiaki 90os gadus šajā pilsētā māk trenēt.

  -2 [+] [-]

, 2008-03-05 17:16, pirms 17 gadiem
vel pars gadi paies kamer tas kugis pavisam nogrims un tad varetu kautkas mainities trenera postenos,bet atrak te nekas mainits netiks=)
domaju labs variants butu piesaistit,kadu amerikas specalistu,lai pamainitu to sarusejuso sistemu liepaja!
Slēpts komentārs: bondža

  +1 [+] [-]

, 2008-03-05 17:59, pirms 17 gadiem
bondža, uldish

divi gudrie nolasijusies kam nav nemazakas sajegas kas notiek liepaja
liepaja basketbols tikai attistas nevis grimst
jus maz atceraties kas par nikulu klubu bija livu alus? kada jums darisana kas ir pie vadibas un kas ir treneris? kurs pagaisgad atnesa uzvaru pret baronu, kurs sogad atnesa uzvaru pret ventspili? kurs pagaisgad 1/4 piesmeja ''vareno'' valmieru ar vel ''varenakajiem'' vadoniem bagatski un stimacu? kurs ja nepietiek mazo peleko suninu galva pateiksu prieksa-misus
kurs kluba notureja jurevicu un ansonu? kurs uz liepaju atveda hamiltonu? kurs pierunaja uz liepaju parnakt ciprusu?vadiba!!!!
taka pietiek piesieties LL vadibai un misusam jo vini ir darijusi daudz lai liepaja basketbols no parodijas parceltos cita kvalitate

  -1 [+] [-]

, 2008-03-05 19:10, pirms 17 gadiem
ko lidz ja kori ir atpazistami-zinami solisti,bet nepieredzejis dirigents???
rezultats tadam korim ir tads pats ka LL!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-05 19:25, pirms 17 gadiem
nu ko rit Tiekas atkal Valters ar Misusu!
kurs kuru soreiz??=))))))

     [+] [-]

, 2008-03-05 20:18, pirms 17 gadiem
par vadību: neveiksmes sastāva komplektēšanā bija divas - nespēja saglabāt sastāvā Daini Oberšatu un Mārtiņu Provizoru. Dainim reāla aizvietotāja pašlaik nav, varbūt ar laiku, pieaugot spēlētāja autoritātei, par tādu varētu kļut Arturs Štālbergs,- proti, universāls un katalītisks komandas spēlētājs ar līdera īpašībām. Provizors pagājušajā sezonā ļoti pielika, turklāt likās, ka šim vēl griesti tālu, turklāt pašu audzināts divmetrinieks, un Liepājai, kur basim ir lielas lokālpatriotisma tradīcijas, tas nav mazsvarīgi. Liepājau var glābt ne jau Hamiltoni, bet racionāla savu resursu kopšana. Par Jurēviču - nebūtu nekāda vaina čalim pamēģināt kādā stiprākā komandā par vietu pacīnīties, mūsējais jau viņš būs vienalga (līdzīgi kā tagad Jānis Porziņģis), tāpat Klāvam. Un par treneri - Liepāja LBL savā ziņā (arī Ventspils, Valmiera) var justies kāTTT krievu impērijā - gribi vinnēt, tev jābūt +20 labākam. Līdzīgā situācijā mūs vienmēr atliks sānis, nevajag nemaz VVautoritāti b/b sabiedrībā. Un ģenerālsponsoru, kurš noliks Liepāju blakus Rīgas grandiem, domāju , neatrast. Pilsēta nav liela, valsts mērogā topā ir Liepājas futbols un hokejs, sacensību izspēle gan LBL, gan BBL mainās katru gadu, - nu neliks te neviens miljonus tāpat vien.
Un vēl - Liepāja var paklapēt sev pa plecu, ka šajos kosmopolītisma laikos ir atļāvusies dot iespējuparādīt sevi vietējiem spēlētājiem. Tas ir lielāks garants jauniešu motivācijai, nekā beņķīša sildīšana par lielu naudu pie grandiem.Un jaunie gan jau būs - ja nemaldos, no 91. gada U-16 kandidātu sarakstā bija četri Liepājā spēlētsākuši puikas. Un ticiet man - vismaz Liepājā ir daudziem svarīgi, lai tie lauvas, kas tur rūc, būtu tiešām savējie.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-06 07:36, pirms 17 gadiem
man kā Liepājniekam nu negribētos ka komanda būtu līdzīga Valmierai.. lai ir savs treneris un savi basketbolisti, lai spļē pirmajā divīzijā ja nevar tikt uz eliti.. tik un tā tak savējie..

  +1 [+] [-]

, 2008-03-06 09:43, pirms 17 gadiem
nu tad jau vienīgi var sisties pa amatieru līgu ,ja sastāvā būs tikai savējie.