Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Štālbergs: "Smagie treniņi devuši rezultātu"

Štālbergs: "Smagie treniņi devuši rezultātu"
Artūrs Štālbergs
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Basketbola kluba "Liepājas Lauvas" uzbrucējs Artūrs Štālbergs intervijā portālam liepajniekiem.lv dalījies pārdomās par sezonas sākumu, kā arī komandas jauno galveno treneri Oļegu Okulovu.

Sezonas sākumā lielisku sniegumu "Liepājas Lauvu" rindās demonstrējis Artūrs Štālbergs, kurš trīs spēlēs vidēji guvis 22,3 punktus. Pats spēlētājs augsto rezultativitāti skaidro ar komandas pagājušās sezonas līdera Mareka Jurevičus pārcelšanos uz Ventspili: "Ja pērn mūsu komandā izteikts līderis bija Mareks, tad tagad pēc viņa aiziešanas jebkuram no spēlētājiem ir dota iespēja aizpildīt šo robu. Tā nu ir sanācis, ka pirmajos mačos tas biju es, tomēr nav jau svarīgi, cik punktus tu iemet, bet gan lai komanda uzvar un laukumā tiek atstāti visi spēki. Tādēļ līdz ar zaudējumu BBL pirmajā mačā nevaru būt apmierināts arī ar savu sniegumu."

Štālbergam pagājušā sezona bija pirmā Latvijā pēc vairākām sezonām Evansvilas universitātē, kas piedalījās ASV studentu čempionātā (NCAA). Pats spēlētājs gadus Amerikā sauc par noderīgiem: "Šie četri ASV pavadītie gadi bija patiešām ļoti vērtīgi, un ieguvu labu pieredzi, bet tomēr jāatzīst, ka trenerim bija viena veida domāšana – katram spēlētājam pirms spēles tika dots konkrēts uzdevums (Štālbergs tika orientēts uz aizsardzību - aut.). Pēc pagājušās sezonas vasarā kārtīgi pastrādāju, un šķiet, smagie treniņi devuši rezultātu, bet sezona jau tikai tagad ir sākusies."

24 gadus vecais uzbrucējs arī komentēja galveno treneri Oļegu Okoluvu, kuram šī ir pirmā sezona Liepājā: "Jau pirmajā treniņā, kad Okulovs ieradās Liepājā, viņš uzsvēra aizsardzības nozīmi un pauda savas domas, kā mums vajadzētu spēlēt. Tiešām spēlei aizsardzībā treniņos tiek pievērsta lielāka uzmanība - viss tiek atstrādāts līdz pēdējam sīkumam. Tāpat jāmin Uģa Viļuma iesaistīšanās komandā, kurš ir ļoti spēcīgs tieši šajā elementā."

Artūrs Štālbergs paralēli profesionālajam basketbolam iet arī treneru kursos un ir "Lauvu" fārmkluba "Liepājas Papīra" (spēlē LBL 2. divīzijā) trenera asistents. Viņš uzskata, ka tas netraucē savam pamatdarbam: "Manuprāt, nē, jo, ja neesmu bijis treniņā, tad to atstrādāju, bet spēļu dienās vienmēr esmu kopā ar komandu. Ja runājam par "Liepājas Papīru", tad gribu pateikt puišiem paldies par labi paveiktu darbu vasarā. Ikdienas grafiks man ir visai saspringts, jo bez profesionālā basketbola, trenera pienākumiem un kursiem es vēl arī turpinu studēt."

Visu interviju ar Artūru Štālbergu var izlasīt portālā liepajniekiem.lv.

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-04 19:21, pirms 16 gadiem
Most improved LBL player in 2008./09.

  +7 [+] [-]

, 2008-10-04 19:26, pirms 16 gadiem
Kā viņš visu paspej? Vot tā ir attieksme Armand

     [+] [-]

, 2008-10-04 20:01, pirms 16 gadiem
kurs grib tas paspeej,kuram negribas ,tam arii nav jaapaspeej,nav visi vienaadi un visiem nevajag vienu un to pasu un vispaar beidz raudaat