Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Edijs Šlesers un Alise Piterniece: "Iespēja runāt ar jauniešiem ir svarīga"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Edijs Šlesers un Alise Piterniece: "Iespēja runāt ar jauniešiem ir svarīga"
Edijs Šlesers un Alise Piterniece
Foto: Ansis Starks, Swedbank LJBL

"Atsaucība akcijai ir ļoti liela, pat nespēju izbraukāt uz visām mācību iestādēm," trešdien viesojoties Rīgas 84. vidusskolā, teica basketbola iniciatīvas "Bumbas skolām" patronese Alise Piterniece.

No 1. līdz 6. februārim valstī notiek Swedbank LJBL Talantu nedēļa. Tās ietvaros uz Latvijas skolām devušies astoņu LBL un LSBL klubu – BK „Valmiera”, Daugavpils Universitāte, BK „Ventspils”, BK „Saldus”, „TTT Rīga”, BK „Zemgale”, „RTU/Merks’ un BK „Barons” – basketbolisti. Trešdien 84. vidusskolā, iedvesmojot akciju „Bērni zīmē basketbolu, Piterniece kopā ar BK „Barons” spēlētājiem Ediju Šleseru, Džefriju Fergusonu (Kanāda) un Oricevejunmi Efedžuku (Jamaika/ASV) vadīja vizuālās mākslas stundu.

Alise Piterniece: „Skolu atsaucība ir liela”

„Dalos savā pieredzē un padomos ar jaunajiem sportistiem. Caur sportu dzīvē var daudz iegūt,” teica Piterniece, kura sportistes karjeras laikā spēlējusi Latvijas U-16, U-18 un U-20 izlasēs.

Decembra beigās Rīgas medicīnas koledžas studente sāka apbraukāt Latvijas skolas, dāvinot basketbola bumbas un vadot nodarbības skolēniem. Pirmā tika apciemota Rēzekne.

„Katru nedēļu nāk tik daudz piedāvājumu un aicinājumu, ka visur aizbraukt fiziski nav iespējams. Regulāri braucu uz Talsu skolām. Drīz braukšu uz Baldoni. Komunikācija, sarunājot braucienus, notiek privāti vai izmantojot sociālo portālu draugiem.lv Raksta skolotāji, apmaināmies telefona numuriem, sazvanāmies.”

Edijs Šlesers: „Mazās lietas ir svarīgas”

Gandarīts par iespēju tikties ar jauniešiem bija BK „Barons” kapteinis Edijs Šlesers. Basketbolists pasākuma laikā pusaudžiem demonstrēja teicamas žonglēšanas iemaņas un palīdzēja „Barona” viesspēlētājiem iejusties pasākumā.

„Piedalīšanās pasākumos skolās palīdz iziet ārpus rutīnas, var iegūt jaunas emocijas, tā ir vides maiņa,” teica Šlesers. „Iespēja parunāt ar jauniešiem ir svarīga, kādam no viņiem tas var daudz nozīmēt dzīvē. Mazās lietas bieži dzīvē ir svarīgākās. Tādā veidā jauniešiem iespējams palīdzēt.”

Spēlētājs atzinīgi izteicās par saviem komandas biedriem, kuri profesionāļa karjeru basketbolā apvienojuši ar izglītības iegūšanu.

„Iepriekš radās iespaids, ka uz Latviju atbraukušie ārzemju spēlētāji vairāk „spiež uz basi”, mazāk mācās. Puiši, kas nesen ieradušies „Baronā”, var lepoties ar augstākajām izglītībām, turklāt guvuši labas sekmes. Tas ir liels pluss.”

     [+] [-]

, 2010-02-04 21:16, pirms 14 gadiem
No 1. līdz 6. februārim valstī notiek Swedbank LJBL Talantu nedēļa.

Un tajā nepiedalās VEF basketbolisti. tieši viņiem vajadzētu piedalīties. Jauno Talantu kalve tak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja