Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" iepērkas

"Barcelona" iepērkas
Gerijs Nīls
Foto: nba.com

Spānijas basketbola superklubs "AXA FC Barcelona" pastiprinājis sastāvu ar amerikāņu aizsargu Geriju Nīlu, izpērkot viņu no turku vienības "Pinar Karsiyaka" par 370 tūkstošiem ASV dolāru.

"Pinar Karsiyaka" šosezon ir viena no lielākajām pārsteiguma komandām Turcijā, jo ar ierobežotiem finansiālajiem līdzekļiem spējusi ierindoties sestajā vietā. Komandas kodolu veido trīs amerikāņi - Gerijs Nīls, Kvintons Hoslijs un Šons Māršals, kuriem visiem šī ir pirmā sezona Eiropā pēc koledžas beigšanas.

Tagad uz Spāniju dosies "Pinar Karsiyaka" aizsargs Gerijs Nīls, kuru pārpirkuši "AXA FC Barcelona". Nīls šosezon aizvadītajās 19 spēlēs vidēji guva 23,6 punktus. Savā pēdējā mačā "Pinar Karsiyaka" sastāvā Nīls guva 27 punktus, taču tika piedzīvots zaudējums "Darussfaka" klubam ar 99:109. Starp citu, uzvarētāju labā otrs rezultatīvākais spēlētājs ar 26 punktiem bija Delrons Džonsons, kurš pagājušo un aizpagājušo sezonu pavadīja BK "Ventspils".

Par Nīla līguma izpirkšanu "AXA FC Barcelona" samaksāja 370 000 ASV dolāru. Ar "Pinar Karsiyaka" Nīlam bija noslēgts līgums uz šo sezonu par 65 000 dolāru, bet Barselonā noteikti šis cipars būs krietni lielāks.

Ievērības cienīgs ir arī Gerija Nīla stāsts. Pēc mazpazīstamās Tavsonas koledžas beigšanas, kur 193 cm garais aizsargs pēdējā sezonā vidēji spēlē guva 25,3 punktus, Nīlu neizvēlējās 2007. gada NBA draftā un viņš bija tuvu basketbolista karjeras beigšanai. Neiekļuvis NBA, Nīls nolēma beigt spēlēt basketbolu un strādāt "īstu darbu" - mācīt vēsturi kādā Baltimoras vidusskolā. Taču tad septembrī nāca piedāvājums no "Pinar Karsiyaka", kuram Nīls piekrita un ar to izmainīja savu dzīvi.

"Pinar Karsiyaka" šis nav pirmais gadījums, kad tiek paņemts nezināms spēlētājs, kurš kļūst par pieprasītu un labu basketbolistu Eiropā. Labs piemērs ir pašreizējais Maskavas "Dynamo" aizsargs Henrijs Domerkants, kurš savu pirmo sezonu Eiropā pavadīja tieši "Pinar Karsiyaka". Visticamāk, ka arī "Pinar Karsiyaka" pašlaik spēlējošie Hoslijs un Māršals nākamsezon vai pat šosezon pārcelsies uz augsta līmeņa klubiem. Par šo klubu var noteikti teikt, ka tas veic teicamu skautingu, atrodot labus spēlētājus par relatīvi zemu cenu.

Izmantotie resursi:
www.eurobasket.com

  +3 [+] [-]

, 2008-02-03 18:43, pirms 17 gadiem
Kaut kā mūsu klubiem pēdējos gados vairāk neiet ar to talantu meklēšanu... Atceroties pagātni Holdens, Četmens..

  -3 [+] [-]

, 2008-02-03 18:44, pirms 17 gadiem
kaapeec veel nebija zinjas ka Himki nopirka ITA Liigas rezultatiivaako speeleetaju?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-02-03 20:49, pirms 17 gadiem
Veel bija tads Michael Jordan (MJ) Bkv

  -3 [+] [-]

, 2008-02-03 22:27, pirms 17 gadiem
Žēl ka latvišu klubiem vnk neizdodas vai pat varētu teikt ka viņi nemāk pienācīgus spēletājus izvēlēties...

  +1 [+] [-]

, 2008-02-04 12:34, pirms 17 gadiem
ja Millage,Baxter,Akingbala,Alexander,Bramlet,Broyles nau pienaaciigi speeleetaaaji,tad es esmu melns