Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:311, Did:0, useCase: 3

"Sony Baltic Open Regatta '08" starts Klaipēdā

2008.gada 7.jūnijā Klaipēdā startēja pirmā Baltijas atklātā regate, vienuviet pulcējot profesionālus burātājus no dažādām Baltijas jūras valstīm.

Visas dalībnieku jahtas Klaipēdas ostā ieradās jau 5.jūnijā, lai jau laicīgi uzsāktu sagatavošanās darbus spraigajām sacensībām. 7.jūnijā burātāji stājās uz regates pirmā posma starta līnijas, atklājot "Sony Baltic Open Regatta '08" sacensības. Pirmais regates posms Klaipēda – Palanga - Klaipēda tika nosaukts lietuviešu alus brenda "Svyturys" vārdā, un tajā piedalījās 24 jahtas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Latviju pārstāvēja 13 jahtas, Igauniju – 6, Lietuvu – 4 un Poliju – 1 jahta.

Pirmajā regates posmā burātājus pavadīja viegls ziemeļrietumu vējš, karsta saule un patīkami rāma Baltijas jūra. Vakarpusē, kad burātāji jau bija atgriezušies Klaipēdas ostā, sākās regates atklāšanas svētku svinības un "Svyturys" posma uzvarētāju summināšana. Vakara gaitā, paralēli notikumiem ostā, ikvienam bija iespēja vērot dienas laikā safilmēto materiālu, kas par īpaši jautru pasākumu izvērtās tieši burātājiem, jo tajā bija iespēja vērtot savu un konkurentu veikumu jūrā. Pēc svinīgajiem pasākumiem un atpūtas burātāji gatavojās jau nākošajam "Baltic International Bank" posma Klaipēda – Pāvilosta startam, kas sportistus gaidīja jau nākamajā dienā.

"Svyturys" posma rezultāti (pirmās 5 vietas):

A grupa:
1. vieta: XXXIV (Igaunija)
2. vieta: Raju (Igaunija)
3. vieta: Bering (Igaunija)
4. vieta: Mamma (Latvija)
5. vieta: Lady L (Lietuva)

B grupa:
1. vieta: Katarina Jee (Igaunija)
2. vieta: WindWalker (Igaunija)
3. vieta: Ra (Latvija)
4. vieta: Liva (Latvija)
5. vieta: Terrado (Latvija)

D grupa:
1. vieta: Lietuva (Lietuva)
2. vieta: Anita (Latvija)
3. vieta: Ventoux Deux (Latvija)
4. vieta: Tojana-Brave Henderik (Lietuva)
5. vieta: Feeling (Latvija)