Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL maiņu "dedlainā" vispieprasītākie – malējie uzbrucēji

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL maiņu "dedlainā" vispieprasītākie – malējie uzbrucēji
Goldens Teits
Foto: USA Today/Scanpix

Vakardien bija pēdējā diena kurā Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas varēja mainīt spēlētājus un jāsaka, ka, kā jau šādos gadījumos ierasts, neiztika arī bez skaļākiem darījumiem.

Par pirmo maiņu "dedlaina" darījumu var saukt Dalasas "Cowboys" un Oklendas "Raiders" vienošanos par malējā uzbrucēja Amari Kūpera maiņu. Teksasas vienība, pēc tam kā atlaida Dezu Braientu, tā arī nebija atradusi viņam aizstājēju, bet komandas īpašnieks Džerijs Džonss vēl nesen izteicās, ka īsta pirmā numura starp malējiem uzbrucējiem viņa vienībā nav bijis ilgus gadus.

Interesanti, ka tūdaļ pēc maiņas, ko pašā "Cowboys" nometnē vērtēja kā gana labu darījumu, statistiķi un prognozētāji paziņoja, ka Kūpera ietekme uz komandas izredzēm izcīnīt kausu ir neitrāla, t.i., statistiski uzlabojums nav novērojams. Šis apstāklis, kopā ar to, ka par bijušo Alabamas komandas resīveri tika atdota drafta pirmās kārtas izvēle, protams, pamatīgi apbēdināja Dalasas komandas līdzjutējus un, nevar nepieminēt, uzjautrināja pārējo līgu.

Vēl interesantāk šī maiņa izskatās pašlaik, kad vairāki citi Kūpera pozīcijas spēlētāji ir nomainījuši komandas.

Tā Hjūstonas "Texans" no Denveras "Broncos" ir iemainījuši "Pro Bowl" līmeņa uzbrucēju Demariusu Tomasu un pretī tika atdotas tikai ceturtās un septītās kārtas izvēles draftā, bet Filadelfijas "Eagles" no Detroitas "Lions" ieguva Goldenu Teitu un arī viņu darījums bija "lētāks", proti, pretī tika sūtīta trešās kārtas izvēle 2019. gada draftā.

Oklendas "Raiders", kuri šosezon ir uzsākuši pamatīgu pārbūves procesu, gan var priecāties par šādu darījumu, jo nu viņiem nākošā gada NFL draftā ir trīs pirmās kārtas izvēles iespējas – savējā, Dalasas "Cowboys" un Čikāgas "Bears", ko vienība ieguva pēc Kalila Maka maiņas.

Interesanti, ka vakardien komandu mainīja arī Tajs Montgomerijs, kuru no Grīnbejas "Packers" aizmainīja uz Baltimoras "Ravens". Interesanti, ka šis pussargs/uzbrucējs astotajā spēļu nedēļā bija nonācis pastiprinātas uzmanības lokā, taču ne gluži pozitīvā ziņā, jo tieši pēc viņa zaudētās bumbas spēles pēdējās minūtēs, Grīnbejas "Packers" zaudēja iespēju atspēlēties mačā pret Losandželosas "Rams".

Runājot par "Rams", kuri šajā sezonā vēl nav zaudējuši, NFL līdervienība arī nelaida garām iespēju pastiprināties, tiesa, viņi savas pozīcijas nostiprināja netipiskā veidā, no Džeksonvilas "Jaguars" iemainot aizsardzības līnijas spēlētāju Danti Fauleru. 2015. gada drafta trešais numurs ir gana talantīgs spēlētājs, taču problēmas ar veselību, kā arī nepatikšanas ārpus laukuma, viņam liedza sevi parādīt no labākās puses profesionālajā futbolā. Tiesa, pašlaik visa "Rams" aizsardzības līnija ir veidota no pirmajā kārtā draftētiem spēlētājiem.

Aizsardzību papildināja arī Vašingtonas "Redskins", kas no Grīnbejas "Packers" iemainīja pēdējo aizsargu Ha-Ha Klintonu Diksu. Jāsaka, ka viņš, kopā ar Dīdžeju Sveringeru nu veidos vienu no labākajiem (statistiski – labāko) brīvo aizsargu pāri visā NFL.

Jāpiebilst, ka, atgriežoties mazliet senākos notikumos, pāris dienas pirms maiņu "dedlaina" savas aizsardzības rindas ir patukšojuši Ņujorkas "Giants", jo uz Ņūorleānas "Saints" ir azizsūtīts malējais aizsargs Īlajs Epls, bet uz Detroitas "Lions" – uzbrukuma līnijas iekšējais aizsargs Deimons Harisons.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/