Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Dienu pēc NFL sezonas beigām atlaisti pieci treneri

Juris Miņins
Juris Miņins

Dienu pēc NFL sezonas beigām atlaisti pieci treneri
Maiks Šenehens un Leslijs Fraizers
Foto: AP/Scanpix

Lai arī Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārā sezona beidzās vien vakar, jau pašlaik bez darba ir palikuši pieci līgas vienību galvenie treneri.

Pirmais no sava darba šķīrās Klīvlendas "Browns" treneris Robs Čudzinskis, kura vadībā klīvlendieši aizvadīja tikai vienu sezonu. Šajā laikā, kas komandai iezīmējās ar būtiskiem pārbūves procesiem un atslēgas spēlētāju savainojumiem, "Browns" uzvarēja četros mačos, piedzīvojot, attiecīgi, 12 zaudējumus.

Savukārt pēc tam bez darba palika Vašingtonas "Redskins" hedkoučs Maiks Šenehens un viņa kolēģis no Minesotas "Vikings" Leslijs Fraizers.

"Redskins", pēc tam kā pagājušsezon bija kvalificējušies izslēgšanas spēlēm (tas gan bija vienīgais panākums, pārējās trīs sezonās komanda bija pēdējā savā divīzijā), šogad spēja tikt vien pie trim uzvarām un ieņēma pirmspēdējo vietu līgā. Jāpiebilst, ka, lai arī šis apstāklis nospēlēja būtisku lomu, taču nebija vienīgais, jo, kā zināms, Šenehenam bija ļoti saspīlētas attiecības ar komandas lielāko zvaigzni, saspēles vadītāju Robertu Grifinu III. Tas nozīmē, ka arī veicot komandas uzlabojumus, kas, neapšaubāmi, ir saistīti ar asiem lēmumiem, šīs attiecības neuzlabotos, bet komandai, kā tas norādīts oficiālajā paziņojumā, ir nepieciešamas uzvaras.

Leslijs Fraizers bija nākamais, kas papildināja bezdarbnieku rindas. Arī viņa CV pēdējā darba vietā, Minesotas "Vikins", ir ļoti līdzīgs – četras sezonas, no kurām izslēgšanas spēlēs tika vien 2012. gadā, pārējās reizēs – pēdējā vieta savā divīzijā.

Jaunu treneri izdomāja meklēt arī Tampabejas "Buccaneers", kuri pateicās par darbu Gregam Šiano. Viņa kontā bija divas bezcerīgas sezonas Floridas komandā, turklāt šajā sezonā Gregs paspēja salekties ar saviem padotajiem, kuri, neoficiālās sarunās treneri sauca par "mazo Napoleonu". Jāpiebilst, ka līdz ar Šiano atlaists tika arī komandas ģenerālmenedžeris Marks Dominiks.

Savukārt Detroitas "Lions" ne tuvu nebija lejasgala komanda, taču arī izlēma, ka viņiem ir nepieciešamas izmaiņas uz komandas vadības tiltiņa un Džims Švarcs tur vairs nestrādās. Tieši Švarca vadībā "Lions" atguvās no kaunpilnās 0-16 sezonas un jau pēc trim gadiem spēlēja izslēgšanas mačos. Diemžēl, bet pēdējās divas sezonas nebija veiksmīgas, komanda, lai arī uz to tika liktas lielas cerības, nespēja kvalificēties pat izslēgšanas mačiem.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2013-12-30 21:01, pirms 11 gadiem
Pilnīgi loģiski soļi. Īpaši par Šiano, Šenehenu un Švarcu. Fraizeram tomēr ar diezgan netalantīgu sastāvu jāstrādā bija. Čudzinskis savukārt netika galā ar visai talantīgu, bet nepieredzējušu vienību. Abām šīm vienībām gan milzu problēmas ar QB, kas tomēr ir milzīga daļa no panākumiem. Tāpēc uzskatu, ka Šenehenam un Švarcam pilnīgi noteikti bija jāsaka ardievas.
TB ir play-off contender, ja viss norisināsies pareizi. Jāsaprot arī vai pamata QB būs pāris sezonu
vai ilgtermiņa variants.

     [+] [-]

, 2013-12-30 22:17, pirms 11 gadiem
Vakar bija ļoti interesnats vakars, kā SD Chargers izglābās