Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Arī "Browns" atlaiž galveno treneris

Juris Miņins
Juris Miņins

Arī "Browns" atlaiž galveno treneris
Hjū Džeksons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Klīvlendas "Browns" ir paziņojusi, ka pārtrauc darba attiecības ar galveno treneri Hjū Džeksonu.

Klīvlendas "Browns" pēdējos gados bija viena no vājākajām līgas vienībām, 2017. gada sezonā tā arī nespējot izcīnīt nevienu uzvaru, taču neskatoties uz tik vāju sniegumu, komandas galvenais treneris Hjū Džeksons bija pratis saglabāt savu amatu.

Šo sezonu "Browns" sagaidīja ar lielām cerībām, jo komandu pēdējās divās sezonās bija papildinājuši daudzi perspektīvi jaunie spēlētāji, turklāt, šī gada draftā klīvlendieši ar pirmo numuru izvēlējās saspēles vadītāju Beikeru Meifīldu.

Jāsaka, ka sezonas ievads izskatījās diezgan cerīgs, jo pirmajā mačā tika izcīnīts neizšķirts pret Pitsburgas "Steelers", otrajā – tikai pēdējās sekundēs atzīts Ņūorleānas "Saints" pārākums, bet trešajā sezonas cīņā "Browns" svinēja arī uzvaru, kas bija pirmā kopš 2016. gada Ziemassvētkiem. Arī nākošajās pāris spēlēs, lai arī tajās uzvaras un zaudējumi tika dalīti uz pusēm, "Browns" spēja turēties līdzi saviem oponentiem un, pie lielākas veiksmes, katrā no pirmajām piecām spēlēm Klīvlendas komanda varēja tikt pie uzvaras.

Turpinājums gan vairs tik cerīgs nebija, jo nu ir piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas, viens no kuriem – pagarinājumā (kopumā četras "Browns" spēles šosezon ir noslēgušās pagarinājumā).

Pēdējā neveiksme tika piedzīvota vakardien, kad Hjū Džeksona vadītā komanda piekāpās jau pieminētajiem "Steelers" ar 18:33. Tas arī bija pēdējais mačs, ko Džeksons aizvadīja kā šīs vienības galvenais treneris.

Darbojoties Klīvlendas "Browns" galvenā trenera amatā, Hjū Džeksons aizvadīja divas ar pusi sezonas, kuru laikā spēja izcīnīt trīs uzvaras un vienu neizšķirtu, bet 36 spēlēs piedzīvojot zaudējumus. Interesanti, ka pieci iepriekšējie "Browns" galvenie treneri savu darbu bija zaudējuši tieši pēc sezonas otrās spēles pret Pitsburgas "Steelers".

Atgādināsim, ka dienu iepriekš cita Klīvlendas pilsētā bāzētā komanda, Nacionālās basketbola asociācijas vienība "Cavaliers" paziņoja, ka pārtrauc darba attiecības ar Taironu Lū, kura vadībā sezona tika iesākta ar sešiem zaudējumiem pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports