Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Redskins" savās rindās uzņem par vardarbību diskvalificēto aizsargu Fosteru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Redskins" savās rindās uzņem par vardarbību diskvalificēto aizsargu Fosteru
Rubens Fosters
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Vašingtonas "Redskins" no atteikumu saraksta savās rindās ir paņēmusi bijušo Sanfrancisko "49ers" spēlētāju Rubenu Fosteru, kurš pašlaik ir diskvalificēts par vardarbību ģimenē.

Trīs dienas pēc tam kā nu jau bijušais Sanfrancisko "49ers" lainbekers Rubens Fosters tika arestēts un apsūdzēts par vardarbību ģimenē, no atteikumu drafta viņu savā komandā uzņēma Vašingtonas "Redskins".

Sanfrancisko komanda atteicās no 2017. gada drafta pirmajā kārtā izvēlētā aizsardzības spēlētāja pēc tam kā 24. novembrī viņš tika arestēts par uzbrukumu savai draudzenei.

Atbilstoši NFL noteikumiem, kas ir pamatīgi pastiprināti pēc vairākiem sabiedrībā skaļi izskanējušiem gadījumiem, kuros līga tika apsūdzēta bezdarbībā un pārāk lojālā attieksmē pret futbolistiem, kas apsūdzēti par vardarbību ģimenē, Fosters tagad ir uz laiku atstādināts no visām savas komandas aktivitātēm (spēlēm un treniņiem), taču viņš var atrasties komandas treniņu bāzē un strādāt individuāli, piedalīties sapulcēs un citos ar futbolu nesaistītos pasākumos.

Pašlaik nav zināms, vai aizsargs vispār drīkstēs spēlēt kā Vašingtonas komandā, tā NFL, jo līgas vadība gaida policijas izmeklēšanas rezultātus, kā arī paralēli pašu veiktās izmeklēšanas slēdzienus, lai pieņemtu gala lēmumu.

Kā ziņo Ziemeļamerikas sporta mediju informācijas avoti no "Redskins" nometnes, tad lēmums par Fostera piesaistīšanu komandai nav bijis viegls, jo šai idejai bija arī pretinieki. Tajā pašā laikā ir jāpatur prātā, ka uz šo brīdi Vašingtonas komandā ir četri Fostera komandas biedri no Alabamas koledžas laikiem.

Jāpiebilst, ka Rubens Fosters, lai arī visu koledžas futbolista karjeras laiku tika uzskatīts par talantīgu spēlētāju, viņa veselība un problēmas ar likumu daudzām NFL vienībām lika domāt par alternatīvām drafta izvēlēm.

Savas profesionālās karjeras laikā Fosters policijas redzeslokā bija nonācis gan par marihuānas glabāšanu, gan par neatļautu ieroča glabāšanu, gan sakarā ar vardarbību ģimenē, kas, kā vēlāk izteicās pati cietusī, bija safabricēta lieta, lai izbeigtu attiecības un iegūtu naudu. Šī pati sieviete, Elisa Enisa, ir cietusī arī šoreiz. Kā tiek stāstīts, tad šis pāris jau trīs gadus atrodas "nepastāvīgās attiecībās". Šoreiz, kā tiek apgalvots, futbolists ir izsitis no savas draudzenes rokām telefonu, pagrūdis viņu un iesitis ar plaukstu pa seju.

Tāpat Ziemeļamerikas apskatnieki norāda, ka Vašingtonas "Redskins" komandā jau spēlē Adrians Pītersons, kurš 2014. gadā tika diskvalificēts uz teju visu sezonu par vardarbību pret bērniem, jo sportists atzinās, ka audzinot savus bērnus izmanto arī pēršanu.

Kā arī...

Cits bijušais Sanfrancisko "49ers" spēlētājs Aldons Smits ir atzinis savu vainu par divām epizodēm, kas saistītas ar vardarbību ģimenē, tas viņam ļāva samazināt sodu un tiesa piesprieda sportistam 90 dienu arestu, ko viņš varēs izciest atrodoties klīnikā, kas nodarbojas ar atkarību ārstēšanu, kā arī 25 stundas sabiedrisko darbu.

Jāatgādina, ka Aldons Smits karjeras laikā ne vienu vien reizi ir nonācis pretrunā ar likumu, gan vadot transportlīdzekli reibuma stāvoklī, gan nelikumīgi glabājot ieročus.

Smits ir arī ir saņēmis diskvalifikāciju no NFL un tā vēl aizvien nav atcelta, t.i., līgā viņš varēs atgriezties tikai pēc oficiālas Rodžera Gūdela, NFL komisāra, atļaujas.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports