Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

2021. gada sezonas veiksmes stāsts – Bengals

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Pirms diviem gadiem Sinsinatī “Bengals” komanda noslēdza sezonu ar divām uzvarām un 14 zaudējumiem, iegūstot pēdējo 2019. gada NFL sezonā. Šogad komanda ir uzkāpusi līdz cīņai par konferences čempiona titulu un veiksmes gadījumā 13. februārī lūkos iegūt arī superbowl trofeju. Kas ir šī veiksmes stāsta pamatā?

Vēsturiski, “Bengals” absolūti nevarētu lepoties ar veiksmīgu franšīzi. 54 sezonu laikā komanda ir spējusi uzvarēt tikai 5 playoff spēles un pēdējo 16 gadu laikā iekļūstot wildcard raundā komandā zaudē visās 7 spēlēs. Galvassāpes komandu faniem un īpašniekiem.

Komandu 1991. gadā no sava tēva pārņēma Maiks Brauns. Iespējams, labs biznesmenis, taču kā jau minēts, viņa vadībā komandai veiksme nav smaidījusi. Iemesli tam ir dažādi, taču katrai komandai var atrast iemeslus vājām sezonām.

Komandai pie stūres galvenā trenera amatā 2019. gadā stājās Zaks Teilors. Nav īsti zināmas komandas liktās cerības uz viņu, taču pavisam noteikti treneris tās neattaisno – sezonā piedzīvoti 14 zaudējumi un 2 uzvaras, kas ierindo komandu 32. vietā no 32. Katram mākonim ir zelta maliņa un šeit tā ir NFL drafta sistēma – ja esi pēdējais, tad draftēsi pirmais.

Un te sākas “Bengals” veiksmes stāsts.

Ar pirmo numuru 2020. gada draftā tiek izvēlēts Džo Burrovs, kuru jau esam aprakstījuši. Šis kvoterbeks jau ar pirmajām spēlēm pierāda sevi lielajā līgā un nemaz neizskatās pēc zaļa gurķa. Taču “Bengals” ir problēma – uzbrukuma līnija. Šie vīri 11. nedēļā nepasargā Burrovu no pretiniekiem un viņš gūst smagu kājas traumu, kas liek izlaist visu atlikušo sezonu.
2021. gada draftā ar 5. numuru “Bengals” izvēlas Džamaru Čeisu kurš ir viens no labākajiem pagājušā drafta pikiem un ir bijušais Džo Burrova komandas biedrs koledžā. Šogad gūtie 13 touchdown pavisam noteikti attaisno 5. drafta izvēli un labā ziņa ir tāda, ka Čeisam ir arī palīgi – ja Čeisu sāk agresīvāk segt aizsargi, tad atbrīvojas vieta otrajam un trešajam piespēļu ķērājam komandā – Taileram Boidam un Tī Higginsam!

Šajā pašā draftā ar 149. numuru 5. raundā tiek izvēlēts kikeris Evans Makfersons. Arī Evans ir kārtīgs zelta gabals 5. raundā kurš ir iemantojis stabilu vietu “Bengals” komandā – no 33 sitieniem šogad trāpījis 28, pie tam 9 no 11 ir bijuši no 50 vai vairāk jardu atzīmes! Viņš arī ienesis komandai pāris uzvaras ar field goal sitienu līdz ar spēles beigām – tā notika arī pēdējā spēlē pret Tenesī “Titans”!

Līdz ar šo uzbrucēju parādīšanos, savas prasmes sāk parādīt arī 2017. gada draftētais running back Džo Miksons – šis skrējējs šogad iegūst trešo vietu pēc gūtajiem jardiem līgā un ja komanda turpinās savu spēles stilu, nešauboties var teikt, ka arī Miksona karjera ies tikai uz augšu!

Komandai ir arī vājās vietas.

Ikviens futbola fans var nosaukt pirmo vājo vietu “Bengals” komandā. Tā ir uzbrukuma līnija. Šogad Džo Burrovs piedzīvojis sack 51 reizi kas ir absolūts līgas sliktākais rādītājs, kā arī spēlē pret “Titans” Džo cieta 9 reizes. Ja tas tā turpināsies, tad kārtējā smagā trauma ir tikai laika jautājums, līdz ar to, šī ir top prioritāte komandai starpsezonā.

Palīgs Džo Miksonam. Vai kāds var nosaukt komandas otro skrējēju? Miksonam ir nepieciešams palīgs kurš var palīdzēt noņemt skriešanas slogu. Arī Miksonam sezonas beigās sāka parādīties traumas un domājams, ka tās varēja notikt arī daudz veikto skrējienu dēļ.

Aizsardzība komandai šogad ir NFL tabulas vidusdaļā, taču arī šeit, protams, par skādi nenāktu kāds lielisks aizsargs. Jaunā starpsezona būs daudzu komandu iespēju laiks, jo jāatlaiž zvaigžņotie spēlētāji lielo algu dēļ!

Skatoties nākotnē, nevar noliegt “Bengals” lielo potenciālu, ja tiek saglabāts komandas kodols, taču AFC konference turpmākajā nākotnē izskatās pēc gladiatoru cīņas kolizejā. Džo Burrovs, Džošs Alens, Lamars Džeksons, Džastins Herberts un, protams, Patriks Mahoumss noteikti nepiekritīs “Bengals” pieteikumam uz AFC konferences godu turpmākajos gados.

30. janvārī noskaidrosim labāko AFC komandu - “Bengals” pret “Chiefs”. Divu izcilu kvoterbeku cīņa kuriem abiem ir daudz ieroču uzbrukumā! Solās būs lieliska uguņošana un tad jau tiks noskaidrota komanda kuru AFC sūta pēc superbowl.