Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Texans" tiek pie astotās uzvaras pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

"Texans" tiek pie astotās uzvaras pēc kārtas
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārā sezonas 12. nedēļas pēdējā mačā Hjūstonas "Texans" ar 34:17 tika galā ar Tenesī "Titans", tādējādi izcīnot savu astoto uzvaru pēc kārtas.

Sezonas ievads Teksasas komandai bija smags un neveiksmīgs, jo tika piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas – pret Jaunanglijas "Patriots", Tenesī "Titans" un arī nebūt ne to labāko spēli demonstrējošajiem Ņujorkas "Giants". Tiesa, pēc šī ievada hjūstonieši ir saņēmušies un nu ir izcīnījuši astoņus panākumus pēc kārtas, pie reizes arī revanšējoties Tenesī futbolistiem.

Pēc tā kas uz laukuma norisinājās spēles ievadā nevarēja pateikt, ka "Texans" tiks pie pārliecinošas uzvaras, jo no sākuma, pēc pāris Markusa Mariotas labām piespēlēm Raiens Sakops realizēja brīvsitienu, bet mazliet vēlāk Jonu Smits saņēma labu piespēli savā laukuma pusē, taču tā kā viņu uzreiz neviens neapturēja, "Titans" uzbrucējs droši devās uz priekšu un, lai arī trim aizsargiem bija iespēja viņu nogāzt zemē, Smits noturējās kājās un ienesa bumbu ieskaites zonā.

Saprotot, ka ar šādu spēli uzvaru sērija var arī pārtrūkt, mājnieki saņēmās un prata noorganizēt savu pirmo rezultatīvo uzbrukumu – Lamārs Millers vairākas reizes prata atrast caurumus ""Titans" aizsardzībā, bet bumbu ieskaites zonā notvēra Demariuss Tomass. Savukārt vadībā "Texans" futbolisti nokļuva jau otrajā ceturtdaļā, kad Dešons Vatsons uzņēmās iniciatīvu un ieskrēja ieskaites zonā pats.

Tenesī komanda varēja atbildēt ar peizemējumu, taču viņi, atrodoties pāris jardus no ieskaites zonas un izspēlējot arī ceturto daunu nespēja nedz tikt pie jauna izspēļu komplekta, nedz pie piezemējuma, bet "Texans" komanda, uzsākot savu uzbrukumu no tieši tās pašas vietas, kurā "Titans" apstājās, spēja izbrīvēt ceļu Milleram, kurš pārskrēja teju pāri visam laukumam (97 jardi) un guva trešo savas komandas piezemējumu.

Jāsaka, ka šajā brīdī Tenesī "Titans" arī salūza, jo "Texans" aizsardzība reizi pēc reizes izdarīja pamatīgu spiedienu pret Mariotu, tāpat hjūstonieši guva vēl sešus punktus no brīvsitieniem, tādējādi panākot 17 punktu pārsvaru.

Korijs Deiviss, lieliski atbrīvojoties no diviem sedzējiem, palīdzēja Tenesī vienībai septiņus punktus atgūt, taču ar to pašu atbildēja arī Demariuss Tomass, gandrīz vai tajā pašā vietā kur spēles sākumā, gūstot savu otro piezemējumu.

Mača gala rezultāts – 34:17 par labu Hjūstonas "Texans" vienībai.

Lamārs Millers šajā mačā pie bumbas tika tikai 12 reizes, taču spēja to aiznest 162 jardus tālu un gūt arī jau pieminēto piezemējumu. Markusam Mariotam 22 precīzas piespēles no 23, 303 gūtie jardi un divas rezultatīvas piespēles, bet "Texans" aizsardzībai seši seki un desmit tvērieni ar zaudētiem jardiem.

NFL regulārā sezona, 12. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
BearsLions23:16
RedskinsCowboys23:31
FalconsSaints17:31
CardinalsChargers10:45
BrownsBengals35:20
PatriotsJets27:13
GiantsEagles22:25
49ersBuccaneers9:27
SeahawksPanthers30:27
RaidersRavens17:34
St1eelersBroncos17:24
DolphinsColts24:27
TitansTexans17:34

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/