Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Packers" zaudē un nostāda sevi smagā situācijā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Packers" zaudē un nostāda sevi smagā situācijā
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 12. spēļu kārtā Grīnbejas "Packers" bija spiesti atzīt Minesotas "Vikings" pārākumu, tādējādi nonākot ļoti grūtā situācijā, domājot par iekļūšanu izslēgšanas mačos.

Vakardienas NFL maču programma gan bija mazliet īsāka nekā parasti, jo lielākā daļa maču notika jau ceturtdienā, kad ASV tika svinēta Pateicības diena. No otras puses, tas nekādā veidā neietekmēja aizvadīto maču skatāmību.

Vienā no spēlēm esošie čempioni Filadelfijas "Eagles" tikās ar Ņujorkas "Giants". Lai arī abas komandas šosezon nav pieskaitāmas pie favorītiem un pat par iekļūšanu izslēgšanas mačos tām vēl ir jāpacīnās, tas tām netraucēja noorganizēt aizraujošu maču, kurā Sīkveons Bārklijs guva divus piezemējumus (pēc 13 jardu piespēles un 51 jarda skrējiena), bet Džeiks Eliots 22 sekundes pirms mača beigām realizēja brīvsitienu, izraujot Filadelfijas komandai uzvaru.

Tādā pašā veidā uzvaru nodrošināja arī Sietlas "Seahawks", kad Sebastjan Janikovskis bumbu vārtos raidīja līdz ar mača finālsignālu un tas palīdzēja viņa komandai pārspēt Karolīnas "Panthers". Jāpiebilst, ka Sietlas komanda ceturtās ceturtdaļas vidū, pēc tam kā savu otro piezemējumu bija guvis Kristans Makafrijs, atradās iedzinējos ar 20:27, taču atlikušajās nepilnās septiņās minūtēs prata izraut uzvaru.

Sešu uzvaru sērija pārtrūka Pitsburgas "Steelers" komandai, kura nespēja pieveikt Denveras "Broncos". Denveriešu labā 110 jardus guva pussargs Filips Lindsejs, kura kontā arī uzvaru nesošais piezemējums – 24:17.

Savukārt Ohaio štata duelī tikās Klīvlendas "Browns" un Sinsinati "Bengals". Protams, ka Sinsinati komanda pirms spēles tika saukta par favorītu pat neskatoties uz daudzajiem savainojumiem, ieskaitot Eidžeja Grīna nespēlēšanu.

Laukumā gan viss izvērtās citādāk, jo "Browns" ar Beikeru Meifīldu priekšgalā jau mača sākumā izvirzījās vadībā ar 28:0 un ar to bija pietiekoši, jo, lai arī "Bengals" prata atgūt daļu punktu, par uzvaru viņi vairs necīnījās. Jāpiebils, ka Meifīlds šajā spēlē guva četras rezultatīvas piespēles, kas ir viņa neilgās karjeras rekords.

Tiesa, gaidītākā spēle norisinājās starp Minesotas "Vikings" un Grīnbejas "Packers" komandām, jo abas divas vienības pašlaik cīnās par iekļūšanu izslēgšanas maču zonā.

Jāsaka, ka pirmajā puslaikā abas komandas spēlēja līdzīgi, par ko liecina kā rezultāts, tā tā izmaiņas, jo uz katru Grīnbejas piezemējumu Minesota atbildēja ar to pašu. Tiesa, viss izmainījās otrajā mača daļā, kad Kirks Kazinss noorganizēja izšķirošo izrāvienu un "Vikings" aizsardzība prata noturēt Āronu Rodžersu. Kirks Kazinss spēli noslēdza ar 342 jardiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Pēc šī zaudējuma ir pamatīgi pasliktinājušās Grīnbejas komandas izredzes spēlēt pēcsezonā, jo faktiski viņiem ir jāuzvar visas piecas atlikušās regulārās sezonas cīņas un arī ar to var izrādīties par maz.

NFL regulārā sezona, 12. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
BearsLions23:16
RedskinsCowboys23:31
FalconsSaints17:31
CardinalsChargers10:45
BrownsBengals35:20
PatriotsJets27:13
GiantsEagles22:25
49ersBuccaneers9:27
SeahawksPanthers30:27
RaidersRavens17:34
St1eelersBroncos17:24
DolphinsColts24:27
TitansTexans

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/