Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Edelmans un Veirs pārbaudes spēlēs gūst nopietnus savainojumus

Juris Miņins
Juris Miņins

Edelmans un Veirs pārbaudes spēlēs gūst nopietnus savainojumus
Džulians Edelmans
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītās nakts Nacionālās futbola līgas (NFL) pārbaudes spēlēs nepatīkamus brīžus ir nācies piedzīvot Jaunanglijas "Patriots" un Kanzassitijas "Chiefs" komandām, kuru vadošie spēlētāji ir guvuši nopietnasa traumas.

Jaunanglijas "Patriots" malējais uzbrucējs Džulians Edelmans spēles laukumu pameta pēc nospēlētām divām minūtēm. Lai arī pilnīgi oficiāla sēldziena nav, pastāv ļoti liela varbūtība, ka Edelmans ir guvis ceļgala krustenisko saišu sastiepumu vai pat plīsumu, kas var aizkavēt viņa piedalīšanos jaunajā sezonā par vairākiem mēnešiem.

Vairāk informācijas parādīsies pēc šodien ieplānotās magnētiskās rezonanses procedūras.

Jāpiebilst, ka pagājušajā sezonā Džulians Edelmans bija "Patriots" vienības vadošais malējais uzbrucējs un biežākais Toma Breidija piespēļu saņēmējs. Viņš kopumā notvēra 98 no 158 piespēlēm, guva 1106 jardus un izcēlās ar trim piezemējumiem.

Savukārt Kanzassitijas "Chiefs" pussargs Spensers Veirs gan nevarēja pamest laukumu patstāvīgi un viņš tika novests no tā ar medicīnas karta palīdzību. Komanda ziņo, ka Veirs arī ir savainojis ceļgala saites, taču cik nopietns ir šis savainojums, parādīs tālākie izmeklējumi. "Chiefs" nometnē pašlaik neizslēdz iespēju, ka bez sava pirmā numura viņiem var nākties iztikt pat astoņas nedēļas.

Tiesa, Veirs un Edelmans nebija vienīgie, kas šajā naktī tika pie savainojumiem, jo tāpat ceļgala savainojuma dēļ spēli noslēgt nevarēja Detroitas "Lions" lainbekers Tahirs Vaitheds. Detroitas komandas vadošais aizsargs un labākais tvērienu izpildītājs ceļgala savainojumju guva mača pirmajā pusē, taču nedz par tā raksturu, nedz nopietnību ziņu pagaidām nav.

NFL pirmssezonas trešā nedēļa turpināsies šonakt, kad arī tiks aizvadīta lielākā daļa no tajā paredzētajiem mačiem. Savukārt noslēgsies, pirmdien, 28. augustā, ar Minesotas "Vikings" un Sanfrancisko "49ers" cīņu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/