Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL - 16. nedēļas spēles

NFL - 16. nedēļas spēles
Dereks Stenlijs ("Rams") aizsargu ielenkumā.
Foto - AFP

Vairs tikai divas nedēļas atlikušas līdz Nacionālās Futbola Līgas sezonas noslēgumam. Šajā rakstā - neliels ieskats gaidāmajos 16. kārtas notikumos.

Ceturtdienas vakara spēlē Pitsburgas "Steelers" uzvarēja Sentluisas "Rams" ar rezultātu 41:24. Jau pirmajā uzbrukuma mēģinājumā kāju savainoja "Steelers" pussargs Villijs Pārkers, kuru šosezon laukumā vairs neredzēsim. Viņa aizvietotājs Nadže Deivenports gan sasniedza tīri pieklājīgus rādītājus (123 jardi un piezemējums), taču kas notiks, kad pretī nāks nopietnākas komandas nekā Sentluisa?

Karolīnas "Panthers" (6 uzvaras, 8 zaudējumi) - Dalasas "Cowboys" (12-2)

Autora prognoze: "Cowboys"


Dalasas komanda pati sarežģīja sev dzīvi, nespējot pirms nedēļas uzvarēt Filadelfiju. Nē, komandas vietu "play-off" turnīrā neviens neapstrīd, un viņi to vairs nevar zaudēt pat teorētiski, tāpat kā uzvaru savā grupā. Tomēr ai, kā "kovbojiem" gribētos uzvarēt Amerikas konferencē un nodrošināt sev sava laukuma priekšrocības līdz pat "Super Bowl" finālspēlei, kas šogad notiks Arizonas komandas mājvietā. Dalasas līderis Tonijs Romo gan spēles pieteikumā tikšot ierakstīts ar probable statusu (aptuvenā nozīme - 75% iespēja, ka futbolists spēlēs), taču tam nav jāpievērš īpaša uzmanība - komandas ar šiem apzīmējumiem nereti manipulē visai brīvi. Skaidrs, ka Romo spēlēs, un visticamāk, ka darīs to labi.

Džeksonvilas "Jaguars" (10-4) - Oklendas "Raiders" (4-10)

Autora prognoze: "Jaguars"


Oklendas komandas labākais pussargs Fargass šosezon laukumā vairs neiziešot. Ja Oklendai kaut kādas cerības atsevišķās spēlēs parādīt zobus favorītiem (kā pirms nedēļas Indianapolisai) bija, tad tagad tādu laikam vairs nav. Džeksonvila ar saspēles vadītāju Deividu Garārdu savās mājās uzvarēs, un, tuvojoties pēcsezonas spēlēm, kļūst tikai labāka.

Ņūorleānas "Saints" (7-7) - Filadelfijas "Eagles" (6-8)

Autora prognoze: "Saints"


"Saints" komanda šosezon ir neprognozējama. Cerības uz vietu "play-off" turnīrā, kaut nelielas, vēl ir, bet tādā gadījumā noteikti jāuzvar Filadelfija, kas savā stilā labi aizvada sezonas beigas, kad glābties jau ir par vēlu.

Detroitas "Lions" (6-8) - Kanzassitijas "Chiefs" (4-10)

Autora prognoze: "Lions"


Gluži vai neticami liekas, ka abas komandas sezonas pirmajās kārtās bija starp reālākajiem pretendentiem uz vietu "play-off". Kopš sezona "šķērsojusi ekvatoru", kopējais izcīnīto uzvaru skaits tām abām ir simbolisks - viena...

Sinsinati "Bengals" (5-9) - Klīvlendas "Browns" (9-5)

Autora prognoze: "Browns"


Šoreiz viss ir pret Sinsinati. Komandas sezona vērtējama kā neveiksme, lai neteiktu vairāk. "Bengals" uzbrukums pēdējās trijās spēlēs neizskatās ne pēc kā (pa vienam piezemējumam katrā). Pirmajā abu komandu spēlē gūto punktu netrūka, taču šoreiz diez vai kas tāds atkārtosies. Iepriekšējās četras sezonas "Bengals" nav spējuši pēdējo sezonas spēli savā laukumā beigt ar uzvaru. Spēle varētu būt diezgan rezultatīva, taču šosezon mājinieki nav tā komanda, kam atdot priekšroku šādā spēlē - pat viņu Pola Brauna stadionā.

Čikāgas "Bears" (5-9) - Grīnbejas "Packers" (12-2)

Autora prognoze: "Packers"


Starp citu, šo abu komandu divcīņa un senā sāncensība, iespējams, ir principiālākā visā NFL līgā. Pa abām "Bears" un "Packers" ir guvušas 21 čempiona titulu, un 48 bijušie abu komandu spēlētāji ir iekļauti futbola Slavas zālē. Tomēr tam visam nav nekādas nozīmes 2007. gada nogalē, kad Čikāgas kluba NFL 25. labākā aizsardzība sastopas ar Grīnbejas uzbrukumu.

Bufalo "Bills" (7-7) - Ņujorkas "Giants" (9-5)

Autora prognoze: "Bills"


Grūti šajā spēlē klāsies Bufalo saspēles vadītājam - Ņujorka iepriekšējās spēlēs pretinieku saspēles vadītājus ir nogāzusi vairāk kā jebkura cita komanda. Tomēr arī pašiem Eli Meninga vadītajiem "Giants" pēdējā laikā nemaz tik spoži neklājas. Nez kādēļ ir grūti izvēlēties, kurai no komandām atdot priekšroku. Lai tā būtu "Bills", kas uz pēdējo nedēļu atstātu vēl lielāku intrigu par "play-off" pāriem NFC konferencē.

Indianapolisas "Colts" (12-2) - Hjūstonas "Texans"(7-7)

Autora prognoze: "Colts"


Hjūstonas komanda, izskatās, varētu būt atradusi sev pietiekami labu saspēles vadītāju - Seidžs Rozenfelss izskatās samērā labi. Tomēr līdz Indianapolisas līmenim ne viņš, ne komanda neaizsniedzas. Pagaidām?

Arizonas "Cardinals" (6-8) - Atlantas "Falcons" (3-11)

Autora prognoze: "Cardinals"


Atlanta zaudējusi jau sešas spēles pēc kārtas. Komandu nomoka visdažādākās problēmas, sākot ar bijušās komandas zvaigznes Maikla Vika nepatikšanām ar likumu un beidzot ar komandas līderu vāji slēpto nepatiku pret nesen aizgājušo galveno treneri Bobiju Petrino. Pēc Arizonas izstāšanās no cīņas par vietu "play-off" šai spēlei īpašas nozīmes vairs nebūs, bet tas nenozīmē, ka "Cardinals" nebūs favorīti.

Sanfrancisko "49ers" (4-10) - Tampabejas "Buccaneers" (9-5)

Autora prognoze: "Buccaneers"


"49ers" pussargs Frenks Gors varētu paspīdēt ar individuālo statistiku pret Tampabeju, kam labāk padodas aizsardzība pret gaisa uzbrukumiem, bet arī šādā gadījumā favorīti ir un paliek "pirāti", kuri ir nodrošinājuši sev vietu "play-off" pirmajā kārtā (un tikai - ne augstāk, ne zemāk), bet komandu pāri tajā var tikt sajaukti pietiekami dažādos variantos, lai Tampabeja ne par ko neuztrauktos un vienkārši spēlētu savu spēli.

Sietlas "Seahawks" (9-5) - Baltimoras "Ravens" (4-10)

Autora prognoze: "Seahawks"


Baltimoras komandu diez vai kas glābs no devītā zaudējuma pēc kārtas. Ja jau viņi spēja pievērst sev uzmanību ar zaudējumu šās sezonas neveiksmīgākajai komandai, tad pret Sietlu diez vai kas vairāk par pietuvošanos pāris piezemējumu attālumā sanāks.

Jaunanglijas "Patriots" (14-0) - Maiami "Dolphins" (1-13)

Autora prognoze: "Patriots"


Šeit pat īsti nav ko piebilst. Neliekas, ka kāds izskata iespēju, ka Maiami varētu izcīnīt uzvaru. Šīs abas komandas pelnīti atrodas pilnīgi pretējos līgas tabulas polos - viena tēmē uz pirmo 16 uzvaru sezonu vēsturē, otra par mata tiesu izvairījās no reālas iespējas sezonu beigt ar sešpadsmit zaudējumiem. Maiami komandas uzvara vai kaut intrigas saglabāšana līdz pēdējām 15 spēles minūtēm, iespējams, būtu gada labākais joks visā līgā, taču sezonas pēdējās kārtās jokiem nav vietas.

Tenesī "Titans" (8-6) - Ņujorkas "Jets" (3-11)

Autora prognoze: "Titans"


Ņujorka var sagādāt nelielas problēmas "titāniem", kuri vēl cer iekļūt AFC konferences izslēgšanas turnīrā. Kaut kā liekas, ka tas viņiem neizdosies, taču uzvaru pret "Jets" tā kā klātos paņemt.

Minesotas "Vikings" (8-6) - Vašingtonas "Redskins" (7-7)

Autora prognoze: "Redskins"


Minesotas komandas vilcēji šosezon ir bijuši pussargi, ieskaitot debitantu Adrianu Pītersonu. Pret Vašingtonas labo aizsardzību uz zemes viņiem neklāsies viegli, un te nu jautājums ir - vai jaunais saspēles vadītājs Tarvariss Džeksons spēs parādīt labāku sniegumu nekā pret Čikāgu (trīs pārtvertas piespēles?) Ļoti iespējams, ka ne. Neliela priekšroka tomēr jāatdod mājniekiem no Minesotas.

Sandjego "Chargers" (9-5) - Denveras "Broncos" (6-8)

Autora prognoze: "Chargers"


Pirms gada "Chargers" komanda sezonu beidza ar 14 uzvarām, taču pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā atdūrās pret "Patriots", kam piekāpās sīvā cīņā. Sandjego komandai lielāku motivāciju kā izvairīšanās no spēles pret Jaunangliju nevajag.

Izmantotie resursi:

www.nfl.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-12-23 00:53, pirms 17 gadiem
regbijs labāks!!!

     [+] [-]

, 2007-12-23 03:15, pirms 17 gadiem
noziedoju savu miegu un pavēroju PIT-STL (kā tagad vēroju DAL-CAR spēli), un varu teikt, ka PIT 1.puslaikā netika galā ar STL rusher Johnson, kurš tad arī nodrošināja to, ka STL neatlaida parāk tālu rezultātā PIT, taču 2.puslaikā PIT pilnīgi izlēdza SLT RB un lieta darīta, jo tik viendabīgu spēli uz passing to WR no STL negaidīju un PIT tas bija ļoti gards kumosiņš... runājot par PIT QB izcilo sniegumu (QB reitngs - ap 158,0 punkti- tās tiešām ir ļoti augstu) - nu būtu vēl augstāks, ja 2.puslaikā PIT nespiestu uz 50pass/50rush savos draivos, bet tā outstanding Big Bena (kā te viens lika viņu saukt) sniegums (ja ņem vērā statistiku, tad viņam 5.spēle sezonā ar reitingu virs 150.0 punktiem (tied with P.Manning))...
P.S. Romo spēlē, taču pirmsspēles treniņā savu īkšķi ik pa brīdim juta, varbūt ka arī tikai simulēja... go DAL, go