Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Redskins" nolīgst Sančezu, NFL neplāno atteikties no mačiem Meksikā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Redskins" nolīgst Sančezu, NFL neplāno atteikties no mačiem Meksikā
Vismaz pagaidām Vašingtonas "Redskins" pirmais numurs būs Kolts Makojs.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Vašingtonas "Redskins" ir noslēgusi līgumu ar saspēles vadītāju Marku Sančezu, kuram nu ir jākļūst par Kolta Makoja dublieri.

Pēc tam kā savainojumu guva Vašingtonas "Redskins" saspēles vadītājs Alekss Smits, viņu laukumā nomainīja vienības otrais numurs, Kolts Makojs, taču līdzjutēji un futbola eksperti uzreiz sāka viedokļu apmaiņu par to vai Makojs ir gana labs pirmā saspēles vadītāja vietai un kuru no tirgū pieejamajiem kvoterbekiem ASV galvaspilsētas klubs varētu parakstīt.

Vismaz pagaidām, pāris dienas pēc notikušā, Vašingtonas "Redskins" vadība ir likusi skaidri saprast, ka viņi jūtas diezgan pārliecinoši arī ar Koltu Makoju kā pirmo saspēles vadītāju, taču no brīvo aģentu tirgus viņi izvēlējās Marku Sančezu.

32 gadus vecais Kolts Makojs NFL aizvada jau astoto sezonu, jo 2010. gada NFL draftā ar kopējo 85. numuru viņu izvēlējās Klīvlendas "Browns". Bijušajam Teksasas "Longhorns" saspēlniekam bija jākļūst par Klīvlendas nākotnes saspēles vadītāju, taču tas nenotika un trim sezonām "Browns" rindās viņš uz vienu gadu pārcēlās uz Sanfrancisko, bet nu jau piekto gadu spēlē "Redskins" komandā. Jāpiebilst, ka uz šo brīdi Makojs NFL komandas sākumsastāvā nav devies jau kopš 2014. gada.

Savukārt Marks Sančezs, kuram arī ir 32 gadi, NFL ienāca gadu agrāk (2009. gada drafta 5. numurs, kuru izvēlējās Ņujorkas "Jets"), taču, tāpat kā Makojs, nespēja nostiprināties kā draftējušās komandas pirmais saspēlnieks un nu ir pārstāvējis vairākas citas komandas – Filadelfijas "Eagles", Denveras "Broncos", Dalasas "Cowboys", bet līdz šim pēdējā darba vieta viņam bija Čikāgā, pārstāvot "Bears".

Tiesa, uzreiz pēc tam kā parādījās ziņas par Sančeza pievienošanos "Redskins", daudzi izteica bažas par viņa spēju spēlēt komandā, jo šosezon Vašingtonas komanda ir bijusi ārkārtīgi akurāta un ļoti reti zaudējusi bumbu, bet Marks Sančezs ir pazīstams kā kvoterbeks, kurš bumbu kā reiz ļoti bieži zaudē. Savas karjeras laikā, 77 mačos, viņš kopumā ir pieļāvis 86 pārtvertas piespēles un 51 zaudētu bumbu.

Vašingtonas "Redskins" savu nākošo spēli aizvadīs 22. novembrī, izbraukumā tiekoties ar Dalsas "Cowboys". Uz šo brīdi viņu kontā ir sešas uzvaras un četri zaudējumi, kas dod pirmo vietu NFC Austrumu divīzijā un, līdz ar to pašlaik atrodas izslēgšanas maču zonā.

Kā arī...

- Neskatoties uz to, ka šīsdienas mačs starp Losandželosas "Rams" un Kanzassitijas "Chiefs" notika Losandželosā, nevis Mehikol kā bija plānots, NFL jau ir pasteigusies un paziņojusi, ka līga vēl aizvien plāno aizvadīt regulārās sezonas spēles Meksikā, jo līgums, kas tika noslēgts iepriekš, paredz, ka šie mači Meksikā būs vismaz līdz 2021. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/