Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Saints" uzvar un izvirzās NFL līderpozīcijās

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saints" uzvar un izvirzās NFL līderpozīcijās
Foto: AP/Scanpix

Pēdējā Nacionālās futbola līgas (NFL) 15. spēļu kārtas cīņā Ņūorleānas "Saints" tika pie sava 12. panākuma sezonā, kas viņiem ļauj atrasties pirmajā vietā visā līgā.

Ņūorleānas "Saints" sezonu sāka ar zaudējumu, rezultatīvā mačā piekāpjoties Tampabejas "Buccaneers", taču tās turpinājumā uzvaras krājās viena pēc otras un tikai Dalasas "Cowboys", kuri paši cīnās par iekļūšanu izslēgšanas mačos, spēja paklupināt Luiziānas futbolistus. Savukārt Karolīnas "Panthers" sezona izvērtās pilnīgi citādāk – uzvarējuši sešās no pirmajām astoņām spēlēm, pirms šīsnakts spēles karolīnieši atradās piecu zaudējumu sērijā.

Šodienas mača ievads gan "Panthers" komandai bija daudzsološs, jo tieši viņi pirmie atklāja rezultātu, turklāt, rezultatīva 50 jardu piespēle padevās pussargam Kristianam Makafrijam, kurš atrada Kristianu Manhērtzu. Jāsaka arī, ka ar to bija pietiekoši, lai Karolīnas komanda būtu vadībā ne tikai pēc pirmās ceturtdaļas, bet līdz pat mača pēdējai ceturtdaļai, jo Ņūorleānas uzbrukums šodien nespīdēja un ilgu laiku vien Vils Lutzs, realizējot brīvsitienus, spēja gūt vismaz kādus punktus "Saints" labā.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā Alvins Kamara beidzot guva arī "Saints' pirmo piezemējumu, pirmo reizi arī izvirzot savu komandu vadībā, taču Šons Peitons nolēma mēģināt izspēlēt divu punktu izspēli, nevis sist pa vārtiem, kas beigās varēja izvērsties par lūzuma punktu spēlē, jo Drū Brīza piespēli gala zonā pārtvēra Donte Džeksons un nogādāja to pretējā laukuma pusē, tādējādi atspēlējot divus punktus.

Spēles turpinājumā Ņūorleāna vēlreiz bija ieskaites zonas tuvumā, taču Tomīlī Luiss pēc pretinieku tvēriena zaudēja bumbu un tā, šķērsojot ieskaites zonu, pameta laukumu, kas pēc noteikumiem paredz bumbas atdošanu pretiniekiem.

Šāda situācija pavēra iespēju Karolīnas komandai uz atspēlēšanos, jo komandu starpā bija tikai trīs punkti un gana daudz laika, ko izmantot uzbrukumam, taču "Saints" aizsardzība pēdējā "Panthers" draivā pretiniekiem neļāva pāriet pat laukuma centra līniju, svinot savu 12. panākumu sezonā.

Līdz ar šo uzvaru Ņūorleānas "Saints" ir kļuvusi par visas NFL labāko komandu, jo viņiem vienīgajiem ir 12 panākumi, bet Karolīnas "Panthers" ir piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas.

Tāpat jāpiebilst, ka šī bija 117. regulārās sezonas uzvara Šona Peitona un Drū Brīza duetam, kas viņiem ļāva pakāpties uz otro vietu visu laiku uzvarām bagātāko treneru-saspēles vadītāju ieskaitē. Pirmajā vietā ar 205 uzvarām ir Bils Beličeks un Toms Breidijs.

NFL regulārā sezona, 15. kārta

ViesiMājniekiRezultāts
ChargersChiefs29:28
TexansJets29:22
CardinalsFalcons14:40
BrownsBroncos17:16
LionsBills13:14
PackersBears17:24
RaidersBengals16:30
CowboysColts0:23
DolphinsVikings17:41
TitansGiants17:0
RedskinsJaguars16:13
BuccaneersRavens12:20
Seahawks49ers23:26
PatriotsSteelers10:17
EaglesRams30:23
SaintsPanthers12:9

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/